Én nem ajánlanám.
Nem minden gránát alkalmas zárt térből való indításra még Carl Gustfaéknál sem de valóban van nekik olyan ami alkalmas zárt térből való indításra
.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én nem ajánlanám.
Legalább faterodat megkérdezhetted volna mielőtt ilyet leírsz...Csak pillanatokra fúj ki a láng és elég nagy a belső tér és a teherajtó nélkül kifelé is tudnak áramlani a gázok. Ezért merült fel bennem a kérdés. UH-1 esetén meg aztán tényleg, keresztben nyitott ahogy az UH-60-nál is megoldható.
Ha mosta a Mi-8/17-ről beszélsz, akkor olyan kérdés vetődik fel, hogy hogyan akarod rábírni a sárkányszerkezetet, hogy felvegye egy géppuska reakcióerejének sokszorosát, úgy hogy sokáig tudd még használni a gépet?A gondolatot folytatva nem lenne eletkepesebb otlet rendelni 5 db vulcan-t vagy valami hasonlot, es fel-leszerelhetove alakitani. Ugy tippelem ezeket eleve ilyen opcios konfiguraciosra terveztek. Pl. az egyik desszantot vinne, a masik ilyen konfigban fedezne lebegve a kirakodast. Ilyen az amiknal az eljaras nem? Csak jobb lenne a sima PKM-es fedezetnel?
Legalább faterodat megkérdezhetted volna mielőtt ilyet leírsz...
ÉS ezeket mennyiből tart kivégni a fenébe? Ember, olyan COIN környezetről beszélek, ahol 50 éves tornyokat pakolta rá minden szarra, ami gurul. Ehhez képest ezeket leszedni kb. röhejes feladat.A deszantüleésektől fölfelé az egész teherteret gyorszárral felerősíthető durálkeretre feszített festett/impregnált vászonszerű anyag borítja, ezen kívül hátul a rádióstér „ajtaját” néhány kapoccsal patentozható szimpla műbőr/vászon „lepedő” zárja le.
Ezekben a nyomás sokszorosa légköri nyomásnak, tehát kívülről egy tized baros vagy alatti nyomásnövekedés nem ezeknek gáz.A túlnyomás is bőven tehet ezekben kárt. Ha meg leveszed a kárpitot, akkor alatta karvastagságú vezetékkötegek futnak a szerjózsa minden irányába, ezen kívül a reduktor hátsó támaszának törzskeretéig ugyanitt fut a vezérlés, ráadásul még a tehertér gyakorlatilag körbe van véve tüzelőanyagcsövekkel, túlfolyócsövekkel ( , ha valamelyiket véletlenül a nagy rambózásban eltöröd, megrepeszted, akkor kerógőz + levegő + nyílt láng)
Ha nincs éghető anyag a heliben, akkor hol a gáz?Az meg lehet, hogy épületből tudsz páncéltörőrakétázni, de ott ott a fal, meg a vakolat, ami kisebb veszélyeket relyt....
Mitől lenne reacióereje sokszorosa egy ATGM indításnak?Ha mosta a Mi-8/17-ről beszélsz, akkor olyan kérdés vetődik fel, hogy hogyan akarod rábírni a sárkányszerkezetet, hogy felvegye egy géppuska reakcióerejének sokszorosát, úgy hogy sokáig tudd még használni a gépet?
Mondom, ezt egy végső eshetőség COIN környezetben. Semmi más, elméleti felvetés volt. Ennyi.Nem láttál még közelről helikoptert, csak repszimben, mi?
Ne csinálj már magadból teljesen hülyét....
Ok. Nincs ezzel baj, csak nem kell ilyen erőből előadni a mesét, aztán a válaszok hangneme is más leszMondom, ezt egy végső eshetőség COIN környezetben. Semmi más, elméleti felvetés volt. Ennyi.
Nem minden gránát alkalmas zárt térből való indításra még Carl Gustfaéknál sem de valóban van nekik olyan ami alkalmas zárt térből való indításra
.
Egyetértek. Bár én a közel-keletről és afrikából mostanában érkező személyeket egyiknek sem nevezném. A pionír meglátásom szerint pontosabb. Az indiánok pedig mi vagyunk...
Lemaradtam vagy 15 oldallal,amiből elolvastam kettőt,nem szólt semmiről,szóval az utóbbi 13 oldalon vettünk valami haditechnikát,amivel lőni is lehet?
Ááá... nem szólt semmiről, én végigolvastam. Az van hogy tervben van fél tucat kohószökevény feltámasztása 6-7 évre ha minden jól megy, persze érdemi cucc már nincs hozzá így még a 70-es évek Mi-24 szintjét se üti majd meg ha esetleg felemelkedik valamelyik. Nagy vonalakban ennyi.Lemaradtam vagy 15 oldallal,amiből elolvastam kettőt,nem szólt semmiről,szóval az utóbbi 13 oldalon vettünk valami haditechnikát,amivel lőni is lehet?
Csak az átlagos kis apróságok, pl.: felállítanak még egy Gripen századotLemaradtam vagy 15 oldallal,amiből elolvastam kettőt,nem szólt semmiről,szóval az utóbbi 13 oldalon vettünk valami haditechnikát,amivel lőni is lehet?
Ez, amit biztosan nem. Ez a '80-as évek beli export változat, minek vennénk ilyent és kitől...? Ma már az Sz-300PMU2 kb. az export változat, amit Kína is vett még a 2000-es évek elején. Ebből 16 osztály vezetési pontosult volt 2 mrd USD akkor. A törököknek 4 osztály Sz-400-at ajánlottak fel ennyiért. Meredek...S-300PMU.
Azért az amerikai ill.európai árképzést is meg lehetne nézni.Ez, amit biztosan nem. Ez a '80-as évek beli export változat, minek vennénk ilyent és kitől...? Ma már az Sz-300PMU2 kb. az export változat, amit Kína is vett még a 2000-es évek elején. Ebből 16 osztály vezetési pontosult volt 2 mrd USD akkor. A törököknek 4 osztály Sz-400-at ajánlottak fel ennyiért. Meredek...