<blockquote>Innentől kezdve azt állítani, hogy pl. az F-15 /Gripen/hatásosabb, jobb, kiváltja, feleslegessé teszi a kőkorszaki Mi-24-et, nagyfokú előítéletre, elfogultságra utal...
Márpedig ez nagyrészt igaz. A Mi-24 nem képes éjszaka repülni. Majd megkéred az ellenséget, hogy éjszaka ne csináljon semmit? Fordítva nézve, ha az ellenek nincs éjszakai képessége, neked meg igaz, az nem durva előny. Hát de.
Abból a pénzből, amit csak a vetegáló Mi-24 feltámasztása igényelne abból a Gripen flotta igenis magasabb szintű csapásmérő képességet kapna és a túlélő képessége is jobb.</blockquote>
Köszönöm válaszod.
Éreztem, hogy az utolsó mondatomra ráharapsz
Még egy gondolat erejéig visszatérve a gyakorlatra.
Én is kiemeltem, hogy nem ez a valószínűbb.
A probléma ott van, ahogy ambasa szenzációsan leírta, hogy negligálunk eszközrendszereket.
Aztán meg csodálkozunk, hogy a képességbemutató /respekt a benne résztvevőknek!/ meg igazából szegénységi bizonyítvány...
Kicsit kikanyarodva a topicból: Értem én Molni, hogy így drága, meg úgy fajlagosan drága, meg szűk a használhatósági ablaka stb.
A gond nem itt van, s most jön a topic off:
A rossz hatásfokú cucilizmusban - egy vesztes háború után, ami után semmink nem maradt, csak a gatyakorc - minden mesterséges volt; az árrendszer, az érdekeltségi rendszerek, az ipar, a gazdaság szerkezete /pl. rejtett munkanélküliség/. Parazitaszervezetek élősködtek az országon; MSZMP, SZOT, MHSZ, Munkásőrség, KISZ, a bánat tudja mi még. Egy - az ország méreteihez képest - hatalmas hadsereg mindenféle eszközrendszerrel; lásd keceli haditechnikai park.
Légierővel, ami talán volt hogy egyszerre több mint száz db harci géppel rendelkezett.
Jóvátételt kisajtoló Nagy Testvérrel.
Eközben azért épültek óvodák, iskolák, lakótelepek, sőt egész városok, még három nyúlfarknyi autópálya is...
S így dőlt ki az ország 45 év alatt.
Most meg: SZJA meg társasági, meg még vagy ötven féle másik adó. Az adó adóztatva van. Nagyobb az elvonás a termelésből, mint az átkosban.
A közösségi kiadások le lettek építve.
Minden - ami akkor felépült - el lett adva, talán már csak a mozdíthatatlan vasúti hidak nincsenek eladva.
Eltelt az átkos időszak fele: Huszonkettő és fél év...
S nincs pénz egy tucat repülőgép mellett - aminek a törzskönyve nincs is nálunk... - pár hanyatt vágódott szélmalomra?
Se?
Egy ugyanúgy tízmilliós országban? A kapitalizmusban, ahol mindent a haszon, a profit, az optimalizálás mozgat?
Hová tűnt Damon Hill?
Érted Molni? Ez a probléma, nem az, hogy ér e valamit, vagy mennyit ér egy Mi-24-es, netán horribile dictu egy modern váltótársa a Gripenhez képest.
Ahhoz a Gripenhez képest, ami ki sincs fizetve, s lehet hogy azt fogja mondani a svéd, hogy oppardon, nincs terméktámogatás, meg slusszkulcs, mert momentán politikailag nem látja aktuálisnak, helyesnek az eszköz rendeltetésszerű használatát...