T
Törölt tag 1945
Guest
180db AIM-120C-7 AMRAAM - 500m$
60db AIM-120C-7/C-8 AMRAAM-ER - 230m$
xdb NASAMS-II komplexum - 410m$
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Talán annyi hogy bár jelentek meg hírek az Iris-T SL d.afrikai tesztjéről eddig én csak a síma Iris-T ket láttam földi indítókban (értsd Svéd RB98 ra telepített rendszer és a képen látható NASMAS indítóba is sima Iris-T rakétát töltik)
A vastagabb, nagyobb hatótávolságú Iris-T SL-t én még nem láttam rendszerben (persze lehet hogy le vagyok maradva...)
Iris-T SL teszt
https://www.armyrecognition.com/jan...option=com_content&view=article&id=8234&=1
Vajon MAN/Rába platformon lesz, vagy megtudjuk, hogy mi lesz a Rábák utódja és mondjuk MAN HX-en lesz ?Annyira mégsem szégyellik eltenni az eurot, meg Köngsberg tett ki cikket is.
MAGYARORSZÁG A KONGSBERG ÉS A RAYTHEON RAKÉTÁKAT ÉS VÉDELMET VÁLASZTJA KI A KÖZEPES HATÓTÁVOLSÁGÚ LÉGVÉDELEMBEN
A régi partnerek, Kongsberg és a Raytheon Missiles & Defense 410 millió eurós szerződést kötöttek Magyarországgal a National Advanced Surface-to-Air Missile System, más néven NASAMS néven
Erre a helyes válasz: meglátjuk.Ez az ipari együttműködés mit jelent??
180db AIM-120C-7 AMRAAM - 500m$
A kép szerint a régi Gripen rakétáinkat szépen bedobálhatjuk 2023-tól a NASAMSba. Fasza!!!
A kép szerint a régi Gripen rakétáinkat szépen bedobálhatjuk 2023-tól a NASAMSba. Fasza!!!
Ezek szerint akkor rendezték a norvégiai alap magyar pénzeinek a sorsát.
"According to the release published by the BNS outlet on Sunday, 26th September, Juozas Olekas, Lithuanian Defence Minister, claims that two NASAMS batteries are expected to be introduced into the inventory of the Armed Forces of Lithuania, which would translate into formation of two, company-sized units.Litvánok két NASAMS-II komplexumot vettek 112m$-ért.
Nem hiszem...Szerintem te is beleestél az Iris-T SLS / SLM problémába. A Diehl képtelen normálisan kezelni a rakéta típusjelzését, van, hogy mindkettőre SL-ként, vagy akár SLM-ként hivatkozik. Az Rb98 például SLS rakétát használ (ez a "sima" Iris-T), míg a Te képeden egy SLM látható (nagyobb rakétatest és aktív radar-rávezetés).
Magyar részről ugye végül nemrég az volt kommunikálva, hogy 120db rakéta jön +60 opció ha nem tévedek...180db AIM-120C-7 AMRAAM - 500m$
A CEREMÓNIÁN ALÁÍRÁSRA KERÜLT EGY NYILATKOZAT IS, MELYBEN MARÓTH GÁSPÁR KORMÁNYBIZTOS ÉS KJETIL REITEN MYHRA CÉLUL TŰZTÉK KI EGY HOSSZABB TÁVÚ IPARI EGYÜTTMŰKÖDÉS MEGVALÓSÍTÁSÁT IS.Márpedig azt írja a Kongsberg, hogy:
"Selecting NASAMS and becoming part of the greater NASAMS family allows Hungary to take advantage of the active production line - ensuring rapid delivery and competitive pricing for Hungary’s armed forces. The program enables long term industrial cooperation between Hungarian and Norwegian industry."
Javíts ki ha nem így van de a cikk szerint a magyar Nasamsban is lesz Kongsberg termék,ha jól láttam az indítókhoz s az FDC-z lesz közuk a norvégokhoz.
A CEREMÓNIÁN ALÁÍRÁSRA KERÜLT EGY NYILATKOZAT IS, MELYBEN MARÓTH GÁSPÁR KORMÁNYBIZTOS ÉS KJETIL REITEN MYHRA CÉLUL TŰZTÉK KI EGY HOSSZABB TÁVÚ IPARI EGYÜTTMŰKÖDÉS MEGVALÓSÍTÁSÁT IS.
Eszerint a norvég cég már tárgyalást folytat helyi ipari szereplőkkel és vizsgálja, hogy milyen kölcsönösen előnyös közös vállalkozásba kezdhetne velük Magyarországon. „A Kongsberg elkötelezett, hogy hosszú távú üzleti lehetőségeket teremtsen magyar cégekkel” – áll a nyilatkozatban.
Nem érted a viccet...
NASAMS első "N" betűje eredetileg "Norwegian" volt.
Amikor az amcsik Washington mellé tették, ők az első betűt inkább "National"-nak értelmezték.
Nos ha megfigyeled a bejelentést, mi is a "National" verziót* vettük, nem a "Norwegian"-t.
*valójában nincs semmi különbség közöttük, csak a nemzeti büszkeség...
Most látom csak az elírást! 410 de nem dollár, hanem Euró! Az 490 millió dollár!180db AIM-120C-7 AMRAAM - 500m$