Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na ki vadássza le a teljes cikket?Portfólio:
Célegyenesben az újabb honvédségi páncélos-beszerzés
https://www.portfolio.hu/global/20211010/celegyenesben-az-ujabb-honvedsegi-pancelos-beszerzes-504382
Az is elég ha összefoglalja a lényeget vagy az új információkat: mikor, mennyi, ki által gyártva illetve milyen verziókban?Na ki vadássza le a teljes cikket?
@Green Leader könyörülj rajtunk
hát ebből szerintem a ki által gyártva és a mikor amit leírhat.Az is elég ha összefoglalja a lényeget vagy az új információkat: mikor, mennyi, ki által gyártva illetve milyen verziókban?
Az is valami!hát ebből szerintem a ki által gyártva és a mikor amit leírhat.
Na ki vadássza le a teljes cikket?
@Green Leader könyörülj rajtunk
Az is elég ha összefoglalja a lényeget vagy az új információkat: mikor, mennyi, ki által gyártva illetve milyen verziókban?
Nem másolom be, de elolvastam.Portfólio:
Célegyenesben az újabb honvédségi páncélos-beszerzés
https://www.portfolio.hu/global/20211010/celegyenesben-az-ujabb-honvedsegi-pancelos-beszerzes-504382
Mármint a 8x8-asból évi 100db?Ősszel megkezdődik az RM HU kaposvári üzemének építése. Török alapú magyar - német Gidrán és NMS gyártása után itt lesz az új, már tervezés, fejlesztés alatt álló 8x8 gyártása is. Évi 100db-os kapacitást terveznek.
Szerintem a fegyvertornyot (Natter) meg elektronikát...Gyanus, hogy már készülőben Törökországban az első magyar NMS-ek is. Már érik idén az első darabok leszaliitasa. Beszerzési mennyiség, gyártási részletek egyeztetés alatt, decemberig lehet deal. Akkor megtudhatjuk miből, mennyi jön és a felszereltséget. Engem az érdekelne, mit ad hozzá az RM.
Erről a konteóról még nem halottam - 4x4-re cserélni a BTR-t?!Még 1 konteot cáfol. Nem a BTR-ek helyett jön és azok 2 éven belül nem lesznek kivonva.
Általában a gyár kapacitása lesz évi 100 db.Mármint a 8x8-asból évi 100db?
Ezek a tipoek.Szerintem a fegyvertornyot (Natter) meg elektronikát...
Néha itt is felüti a fejét...Erről a konteóról még nem halottam - 4x4-re cserélni a BTR-t?!
A hülyék közt.Néha itt is felüti a fejét...
Akkor no new infó.Nem másolom be, de elolvastam.
Inkább összefoglaló és néhány infó megerősítése.
Ősszel megkezdődik az RM HU kaposvári üzemének építése. Török alapú magyar - német Gidrán és NMS gyártása után itt lesz az új, már tervezés, fejlesztés alatt álló 8x8 gyártása is. Évi 100db-os kapacitást terveznek.
Gyanus, hogy már készülőben Törökországban az első magyar NMS-ek is. Már érik idén az első darabok leszaliitasa. Beszerzési mennyiség, gyártási részletek egyeztetés alatt, decemberig lehet deal. Akkor megtudhatjuk miből, mennyi jön és a felszereltséget. Engem az érdekelne, mit ad hozzá az RM.
Még 1 konteot cáfol. Nem a BTR-ek helyett jön és azok 2 éven belül nem lesznek kivonva.
Köszi az infokat! Elég lesz 3 év múlva elkezdeni kivonni a btr-eket.Nem másolom be, de elolvastam.
Inkább összefoglaló és néhány infó megerősítése.
Ősszel megkezdődik az RM HU kaposvári üzemének építése. Török alapú magyar - német Gidrán és NMS gyártása után itt lesz az új, már tervezés, fejlesztés alatt álló 8x8 gyártása is. Évi 100db-os kapacitást terveznek.
Gyanus, hogy már készülőben Törökországban az első magyar NMS-ek is. Már érik idén az első darabok leszaliitasa. Beszerzési mennyiség, gyártási részletek egyeztetés alatt, decemberig lehet deal. Akkor megtudhatjuk miből, mennyi jön és a felszereltséget. Engem az érdekelne, mit ad hozzá az RM.
Még 1 konteot cáfol. Nem a BTR-ek helyett jön és azok 2 éven belül nem lesznek kivonva.
Hát elég valószínű, mert ugye a megrendelt Lynxeket '29-ig szállítják. Hacsak nem gyorsítanak a folyamaton...A BTR teljes vége nagyjából 28-30 közt fog eljönni szerintem.
Nekem egy törzsőrmester is mondott ilyet még '19-ben budaörsön.Ki az az állat, aki azt mondta, hogy az NMS a BTR helyett lesz?
Ezért mondom, hogy a bemutatókon ritkán van olyan ember aki tudja miről is pofázik valójában..Nekem egy törzsőrmester is mondott ilyet még '19-ben budaörsön.
Csakhogy a BTR-ek többségét Debrecenből és Hódmezőről vonják ki, azoknak a laktanyáknak pedig semmi köze a nehézdandárhoz, így Lynx-et se fognak kapni. Valójában inkább arról van szó, hogy legkorábban ekkor kezdődhet meg a BTR utódtípus, az új 8x8-as sorozatgyártása. Hét-nyolc év azt jelenti, hogy ez az új 8x8 azért sokat fog meríteni a Boxerből, ahogy a KF31 se volt előzmény nélküli Marder fronton! A Lynx története hivatalosan 2016-ban kezdődött a KF31-el és 24-től Zalaegerszegből, ami nyolc év intervallum, szóval valószínűleg hasonlóval számolhatunk egy korai 8x8 prototípus és a nekünk szállított első széria között! Ez egy tartható ütem, ha van pénz lóvéra.Hát elég valószínű, mert ugye a megrendelt Lynxeket '29-ig szállítják. Hacsak nem gyorsítanak a folyamaton...
Különben lehet, hogy emiatt került elő megint az átgumizási projekt velük kapcsolatban.