Lehet - nem ismerem.Az általad megosztott forrás valószínűleg a PKK által létrehozott propagandaoldal.
Mondjuk "Nordic" név ellenére meglepően sokat foglalkozik török témákkal, szóval lehet...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lehet - nem ismerem.Az általad megosztott forrás valószínűleg a PKK által létrehozott propagandaoldal.
Milyen az a "földrajzi ország"? El nem ismert államok mint pl. Tájván?
Az általad megosztott forrás valószínűleg a PKK által létrehozott propagandaoldal.
Hát kiváncsi vagyok mi lesz ebből, s főképp mi lesz már a mi szerződésünkkel? Két szomszédos ország párhuzamosan fejleszt majd ugyanarra a platformra? Mondjuk a románokat ismerve ez az egész valószínűleg kimerül az "érdeklődésben" ...Florin Spataru
#Cercetarea rămâne un factor integrator al strategiilor, planurilor de înzestrare și acțiune a forțelor armate din țara noastră. După înființarea Centrului de Cercetare de la Romarm, continuăm să...www.facebook.com
Egyelőre mi is csak érdeklődünk - évek óta...Hát kiváncsi vagyok mi lesz ebből, s főképp mi lesz már a mi szerződésünkkel? Két szomszédos ország párhuzamosan fejleszt majd ugyanarra a platformra? Mondjuk a románokat ismerve ez az egész valószínűleg kimerül az "érdeklődésben" ...
Mindig átnézik miket vettünk ennyike!Hát kiváncsi vagyok mi lesz ebből, s főképp mi lesz már a mi szerződésünkkel? Két szomszédos ország párhuzamosan fejleszt majd ugyanarra a platformra? Mondjuk a románokat ismerve ez az egész valószínűleg kimerül az "érdeklődésben" ...
Valszeg románia vitte el ezt a bizniszt is. Nem lesz Magyarországon semmi Nuruk.Hát kiváncsi vagyok mi lesz ebből, s főképp mi lesz már a mi szerződésünkkel? Két szomszédos ország párhuzamosan fejleszt majd ugyanarra a platformra? Mondjuk a románokat ismerve ez az egész valószínűleg kimerül az "érdeklődésben" ...
Attól hogy románok esetleg(!) megveszik még mi is megvehetjük és összeszerelhetjük magunknak. Szóval az hogy nézegetik semmit nem jelent!Valszeg románia vitte el ezt a bizniszt is. Nem lesz Magyarországon semmi Nuruk.
Maróth és csapata már a második lehetőséget szalasztja el a nagy piackutatásra koncentrálva. Előbb a koreai MRLS most meg a török kisautó.
A románok lassan a világ összes haditech eszközére kötöttek ilyen szerződést aztán valójában van nekik HIMARS Patriot meg egy pár Piranha... Ja meg iveco teherautókValszeg románia vitte el ezt a bizniszt is. Nem lesz Magyarországon semmi Nuruk.
Maróth és csapata már a második lehetőséget szalasztja el a nagy piackutatásra koncentrálva. Előbb a koreai MRLS most meg a török kisautó.
Az pont annyival több mint ami nekünk van.A románok lassan a világ összes haditech eszközére kötöttek ilyen szerződést aztán valójában van nekik HIMARS Patriot meg egy pár Piranha... Ja meg iveco teherautók
Amit említesz, azok nagyon komoly vásárlások egy Románia méretű ország számára. Különösen a Patriot.A románok lassan a világ összes haditech eszközére kötöttek ilyen szerződést aztán valójában van nekik HIMARS Patriot meg egy pár Piranha... Ja meg iveco teherautók
Nyilván, csak attól, hogy kötöttek egy ilyen szerződést még nem biztos hogy tényleg lesz belőle valamiAz pont annyival több mint ami nekünk van.
Szerintem az amcsik rájuk nyomják a JLTV-t, de az IVECO kapcsolat miatt az LMV teljesen logikus választás lenne nekik.Nyilván, csak attól, hogy kötöttek egy ilyen szerződést még nem biztos hogy tényleg lesz belőle valami
Szerintem is ez lesz.Szerintem az amcsik rájuk nyomják a JLTV-t, de az IVECO kapcsolat miatt az LMV teljesen logikus választás lenne nekik.
Szerintem az amcsik rájuk nyomják a JLTV-t, de az IVECO kapcsolat miatt az LMV teljesen logikus választás lenne nekik.
És az usanka ezt csak úgy hagyja?Arra befizetek...!Attól hogy románok esetleg(!) megveszik még mi is megvehetjük és összeszerelhetjük magunknak. Szóval az hogy nézegetik semmit nem jelent!
Annyi igaz, hogy szerintem is k. lassan halad ez a török járműbeszerzés...
Kicsit unalmas ez a nyávogás. Nyáron egy előadásban elmondták, mi hogyan lett leszerződve. A románok most alárták egy érdeklődési nyilatkozatot, amin mi kb. 2018-ban túlestünk.Valszeg románia vitte el ezt a bizniszt is. Nem lesz Magyarországon semmi Nuruk.
Csak ide teszem be, de rakjuk tisztábba a dolgokat.
10db Gidrán leszállítva, tovabbi kb. 300-ról van keretszerződés.
NMS. 200+ darabról van már keretszerződés.
Azaz 500+ darab török eredetű 4x4 lesz rendszeresítve.
Mindezekhez a jövőben az RM távirányítású tornyai lesznek fejlesztve.
2022 Q4 további megrendelés, újabb valtozatok leszállítása.
Ja, csak idénről volt szó. Semmi vész, csak egy év. Én is simán lenyomhatom bárki torkán, hogy jövőre megcsinálom amit kellene. Csak két mikulás, de ez jó, nem kapkodjuk el, meg kötbér is jön, azzal lehet lőni.Kicsit unalmas ez a nyávogás. Nyáron egy előadásban elmondták, mi hogyan lett leszerződve. A románok most alárták egy érdeklődési nyilatkozatot, amin mi kb. 2018-ban túlestünk.
Ha 1 Yalcint vagy egy NMS-t akartunk volna venni. rég itt lenne. Megnéztük, kértünk rá módosításokat, integrálnak rá nyugati fegyvereket, kiegészítőet és fokozatosan felépül a hazai gyártás.
Bár a 40db-os csomagról tényleg voltak ellentmondó nyilatkozatok, de nekem így áll össze a kép.
Kint már összeraktak a nekünk 40 db helyesen festett Gidránt. Ezeket idén Kaposvárra szállítják. Ott megkapja a szokásos végszerelést. Rádiók, informatikai, kommunikációs eszközök. Illetve valószínűleg a 40-ből kapni fog Tata is a Pzh2000-esekhez tüzérségi felderítő verzióban, de a Ragnarök integráció függvényében lehet akár 120-as aknavetős változat is köztük. Amik felépítèse, átalakítása, tesztelése fog tartani 2023 végéig. Addigra kapja meg készen a teljes 40db-ot a Honvédség.
Egyébként Szalay -Bobrovniczky kint retkelt fél hetet a törököknél nem egyedül. Valószínűleg az NMS Hu kialakítását és a Karayel Hu változatát is teszt közben megnézték. Ahogy a török védelmi minisztériummal kedden aláírt hadiipari engedélyével a magyarországi gyártásuk részleteiről is tudtak tárgyalni tovább a Nurollal és a Lentatekkel.