igen már emlékszem a nappali 2 rakasz vólt 2 csőcserével. majd élyszaka 1 rakasz és egy heveder aminek az első 3 lőszerét ki kelett venni majd a rakaszból kilőtt hvederrel összekötni sötétbe a másik hevedert mindezt összhangab a másik géppuskással (beszélgetve felváltva tüzelve) egymást biztosítva átvévéve a másik tüzelési szektorát is ezekre az időkre. itt is vólt egy csőcsere (1x). ezt csináltttat a Lippai. majd az előrremozgásos már a következő fázis vólt az már szomódon történt. a teljes gépesített nehézlövész 3 hónap vólt (ebből 1 hónap a PKM el mert géppuska irányzó vóltam) kolektív fegyver vólt a RPG azzal kelett még lőni. 1 hónap vólt a harcjárműves. meg elötte vólt egy 2 hét meg utánna egy 2 hét főleg tantermi. a nemszervezetszerűfelderítősdi előképzése meg elötte megkezdődött a folyami átkelésen ahol még nem vóltam géppuskás de 2 en kaptunk eggy pkm et hogy ismerkedjünk vel (bevezetés és vaklőszeres lövészet vólt meg száraz begyakorlás ) felváltva kellett cipelni az ak val így másfél fegyver vólt nállunk... (erre jött rá késöbb gyorstalpaló a pkt re majd szárazbegyaakorlás vaklőszerrel ezt
@krisss ékkel csináltam az elején még ők magyarázták a torony müködését... a kpvt -t meg a 30 ast.) mert elötte töbnyire csak aludtam az irányzói székbe kitelepüléskor... kpvt vel meg 30 assal egyébként nem lőttem csak pktval. Nagyjából ennyi vólt a géppuskás képzésem kb 3000 lőszer. meg istentudja mennyi vak (még fáról is lőttem pkm el vaklőszerrel azt is
@krisss ékre.) vaklőszerből megszámólni nem tudom mennyit lőtem el az mindig annyi vólt mind a szemét akárhányszor jött hozzánk valami vendég akivel játszani kellett mindig egy csomót felvettünk meg direkt el is raktunk hétköznapokra játékra... azt ezrével puffogtattuk... ésmégis azt írom hogy ettől nem leszek fuu de profi géppuskás. (pláne hogy már felejtettem is) akkor se vóltam szerintem mert bőven vólt mit tanulni. (az eggyeseimre viszont büszke vóltam bármikor tudtam eggyeseket pattintani PKM el és qrva pontosan) de bizony még ennyi gyakorlás után is előfordult velem 1x hogy nem találtam a helyem és rossz irányba biztosítottam. (nem hátra pedig nekem kelett vólna karabélyosommal még össze is vesztem hogy miért nem ő biztosít hátra mert enyém fő tűzfegyver pedig igaza vólt abba a szituba nekem kelett vólna hátrafele biztosítanom és nem neki.) 100 ból 1 szitut sikerült beszopnom... amikor frontálisan az ellen de mégis az eggyik gpu snak hátrafele kell biztosítania... úgyhogy igen 12 lőszer szarra sem elég. kivétel ha őstehetség valaki. mert tuti van olyan. (MB)
Sajnos itt vázolsz egy elég nagy problémát.
Amióta van tartalékos kèpzès, nem sikerült kialakítani egy èrtelmes gèppuskás alapképzést a rendszeren belül.
Az álltald leírt 4 hetes képzés amúgy szerintem is kicsit túl van tolva.(nem csodálkoznék ha N. Geri főtörzs lett volna az egyik főkulminátora, ő szokása)
De ha azt èrtelmes kèpzèssel/foglalkozásokkal/lövèszetekkel töltöttétek.
Arra volt idő,kiképző,lőszer ès nem vette el más fontosabbtól az időt, akkor nincs vele baj.
Viszont ez hihetetlen hogy nem tudtatok mèg egy kb 1-hetes képzést kitalálni a tartalékosoknak.
Itt nem dudiekra kell várni?
Rájuk mutogatni.
Mi ez a faszság?
Azért egy pkm tényleg nem egy gripen.
Amúgy a képzés idejébe beleférne?
Vagy egyszerűen a többi alap mellett nincs rá mód sem?
Főleg ha csak pár száz embernek meg lenne tartva, az sem kis munka.
Örömlövèszeteket tartani képzés nèlkül meg kicsit felesleges.