Szerintem @Szittya a géppuskás alapozót csak mint példát hozta fel.Te nem érted. A géppuskás alapozó megtartása egy lövész altisznek nem szabadna, hogy problémát jelentsen mivel pont ezért került kiképző beosztásba a tvz-nél, a szakmai tapasztalata és kompetenciája miatt. Ebben nincs semmi csoda sem különleges kiképzési tudás. Vannak a területvédelmi erőknél ennél még jóval magasabb kiképzési kompetenciákkal is rendelkező katonák, ismerek jópárat dolgoztam is velük. Szóval azt nem tudom felfogni, hogy ha be akarjuk vezetni géppuskás képzést akkor miért nem rántják össze ezeknek a vezetésével először is a kiképző állományt egy továbbképzésre, ugyan ez igaz az általános harcászatra. Szerintem a területvédelmi ezredeknek valójában fingja sincs arról milyen emberek is vannak amúgy az állományukban és milyen kompetenciákkal rendelkeznek.
A kiképző központok létrehozásával egyetértek, de ebben az esetben ez nem indokolt.
Ezért írtam a klinikát. Mert ott munkaköri ártalom, hogy nagyjából mindenkinek kell tudjon oktatni. Ez nem idő kérdése.Ha van rá ideje a főorvosnak. Menjen oktatni.
OFFJaaaa. Basszus. Nem.
Pl mert nem kaptam sem branült,sem infúziót,sem leukoplasztot sem semmit.
Leucoplast RULEZ!
Már az igazi - mert van egy csomó utánzat!
Én mindenre IS azt teszem. Minél nagyobb, annál jobb. Soha nem rakok alá egyáltalán semmilyen gézt, a kisebb sérüléseimre.
Olyanra, amire egy normál háztartásba a sima donáldkacsás gyorstapaszt tennéd.
Vízálló. Nem kell piszkálni. Légáteresztő, de maga a ragasztóanyag cink tartalmú, ami állítólag - gyártó szerint is! - gátolja a kórokozók szaporodását.
Ragasztás alatt szépen záródnak a sebek. Ha 3-4 nappal később esetleg cserélni is kell, és leszedné is az alatta lévő vart, a csere után is tovább gyógyul.
Hja és ha iszonyú ocsmányul is néz ki kívülről (egymerő retek), akkor is tart. Tök jól beválik az apróbb de rohadt fájdalmas sérülések esetén.
Múltkor olvastam róla, hogy tengeri vitorlázók is így használják. Ott a kötelek meg a környezet brutálul kikezdi a bőrt. Emiatt berepedezik, és vérző sebet okoz.
Na erre direktben pakolják a Leucoplastot. Az asszony hülyének néz, de csak röhög rajtam. Azt mondja, olyan ez, mint a Vindex. Van aki hisz benne...
Már néha engedi, hogy a kölykeinket is így kezeljem.
ON