Az egyik fő feladat gyakorlását elhanyagolni...Hát nem tudom...
Ez olyan mintha Tatán a lövészek nem gyakorolnának BTR-rel, mert a határ, meg az új kézifegyverek rendszerbe vétele elvinné minden idejüket.
Már mièrt hanyagolnák el?
A magyar honvèdsèg minden tiszthelyettese, kiképző is.
Az amcsiból vagy más tanfolyamokról hazajött emberek, pedig folyamatosan képzik a saját társaikat.
amibe annak is bele kell férnie, hogy megtanulja azt, hogy a "sudribunkó", különböző környezetből származó civileket is ki tudjon úgy képezni, hogy 4-600 métere is tudjon pontos fedező, vagy zavaró tüzet vezetni... meg ne égesse meg magát, amikor csövet kell cserélni a PKM-en.
Na ehhez tènyleg kmz-s kell.
Mindenképp.
Ezt melyik lövèszalakulat nem tudja megcsinálni?
Akkor amit az előbb leírtam.
Itt nem 1kibaszott hétre kell kiképző!
Hanem kb fél èvre, ha kb 1 èven belül akarsz egy normális létszámot.
Szerinted erre van ember? Idő?
De ahogy krisss írta. Èn vagy 4 olyan volt lövèszet/6-7 külszolgálatot!(afgán,Irak) megjárt katonát ismerek, akik a tartalékosokkal foglalkoznak.
(Megjegyzem Boszniában meg èn is résztvettem lövèszkatonák,városiharc képzésében.)
Tényleg nem tudnak,vagy nem akarnak gpu-s képzést tartani.
Szerinted?
Itt van a fő probléma. Az USSOCOM-nak nem a Kárpát medencei környezetre kell felkészülnie. Ellentétben a KRD-vel!
Nem azt mondom, hogy nekik kell csinálni az egészet, de szerintem lehet, hogy a TTP-nek és a kiképzésért felelős Fehérvári főtiszteknek igen aktívan kellene támaszkodniuk - a KRD ilyen irányú tapasztalataira.
Picit különben azt érzem, hogy a KRD erősen felül van reprezentálva a nemzetközi gyakorlatokon. (Érzek itt némi túltolt lobbierőt.)
Értem én, hogy annak van PR értéke (itthonra, meg a NATO szövetségesek felé), ha "elfüggönyözött arcú", talpig MultiCAM-os fiukat mutogatnak a gyakorlatokon, de a Honvédségnek ezek csak rövid távú eredményeket, előnyöket hoznak.
Az össze omlt lényege a kinti állomány oktatása volt.
Ez volt az alapja a kiküldetésnek.
Egy omlt-tag több időt töltött kikèpzendőkkel, mint a kmz-sek.
Ezekből az emberekből jópár vándorolt át a tarcsisokhoz.
Ha lennének 3szor annyian a kmz mint most, meg szódával egyet is èrtenènk.
Ès. Saját vèlemèny. Èn aztán nem vagyok Szolnok fan.
Sokszor úgy tolták előrébb őket, hogy másnak lehetőséget sem adtak.
Amikor megalakult a kmz nagy csinnadrattával, arról is megvan a véleményem.
De az kétségtelen, az utóbbi jópár èvben (15)nagyot léptek,minősègben,képzettségben,tudásban. Viszont ennek ára is van.
A kis lètszám.
Hidd el a natoban nem esnek hanyatt az elfüggönyzott arcú magyar multicamos emberektől.
Ismerek olyan kmz-st akit haho-halo tanfolyamról az amcsi különlegeserős hazaküldött, mert szerinte nem tudta megcsinálni az erőnlétit. Konkrétan fekvőtámaszozásnál megbuktatta.
Ès ahogy írod. Itt a Kárpátmedencère kell készülni.
Ha akarnának különleges műveleteket végrehajtani, akkor ezel a minimál létszámba, az ellenállók képzése már nem nagyon fér bele.