Wagner Péter face
Még egy két fotó a tatai látogatásról. A "simogatásra" szánt idő nagy részt a PZh2000-es belsejében töltöttem el, ahol két tüzér minden létező hülye kérdésünkre válaszolt. Az egyik pl, hogy a Pzh2000-es felhasználók között folyik az információcsere így és mivel ebben már az ukránok is benne van, ezért tapasztalatok jönnek onnan is vissza. Megkérdeztem tőlük is, hogy hány lövést bír el a cső, amire ők is azt mondták, mint mások (pl a D-30-as kezelőjével is beszélgettem, és meg is csavargattam amit lehet), hogy ez attól függ, hogy milyen igénybe vételnek van kitéve a cső, mennyit és milyen messzire lőnek vele, és a mindent a gyári előírások szerint csinálnak vele. A cső - ha jól emlékszem - nem melegedhet 160 fok fölé. Ergo, biztonyos lövés után szünetet kell tartani. Ez az amit az ukránok talán nem tettek meg - értem persze, háborúban vannak, ha cél van lőni kell - ami idő előtti meghibásodáshoz vezethet. A önjáró lövegnek képesnek kell lennie 2 perc alatt elfoglalni a tüzelőállást és onnan eljönni, ebből egy perc van 3 lövés leadására, persze úgy, hogy ehhez már előre megkapták a tűzkoordinátákat.