Igen, eleinte én is ezt hittem, de nyilván a lengyelek nem fogják kifejteni, hogy ezt mire alapozzák, mert különben a gyártó szénné perli őket. Eleinte én is csak úgy nevettem ezeken, ahogy te most, ugyanezekkel az indokokkal, de valamiért a lengyelek, akik úgy tűnik komolyabban veszik az orosz fenyegetést, mégis más gyártó mellett döntöttek. Persze az is elképzelhető, hogy a saját portékájuk exportútját egyengetik, de akkor lássuk, bizonyítsa a gyártó, hogy pl az ukrajnában szükséges méretű nagy intenzitású konfliktusos terhelést bírja az önjáró lövege.... ja nem, mert olyan a karbantartási ciklusa... kezdem úgy érezni, hogy valóban nem valók nagy intenzitású konfliktusra ezek...Biztos azért akarnak belőlük 100 darabot rendelni az ukránok mert szarok!
Normálisan karban kell tartani, de erre nincs ipari kapacitás Ukrajnában: litvánokhoz küldözgetik kettesével javításra.
Valószínűleg az ukrajnai igénybevételt se Krab, se a M109, se pedig K9 nem bírná normális karbantartás nélkül.
Mindenesetre amíg a nagyfőni a NATO tagságunkat komolyan gondolja, addig ebből nincs semmi probléma, csak illúziók ne legyenek.