[HUN] Pzh 2000 HU

Biztos azért akarnak belőlük 100 darabot rendelni az ukránok mert szarok! :rolleyes:

Normálisan karban kell tartani, de erre nincs ipari kapacitás Ukrajnában: litvánokhoz küldözgetik kettesével javításra.

Valószínűleg az ukrajnai igénybevételt se Krab, se a M109, se pedig K9 nem bírná normális karbantartás nélkül.
Igen, eleinte én is ezt hittem, de nyilván a lengyelek nem fogják kifejteni, hogy ezt mire alapozzák, mert különben a gyártó szénné perli őket. Eleinte én is csak úgy nevettem ezeken, ahogy te most, ugyanezekkel az indokokkal, de valamiért a lengyelek, akik úgy tűnik komolyabban veszik az orosz fenyegetést, mégis más gyártó mellett döntöttek. Persze az is elképzelhető, hogy a saját portékájuk exportútját egyengetik, de akkor lássuk, bizonyítsa a gyártó, hogy pl az ukrajnában szükséges méretű nagy intenzitású konfliktusos terhelést bírja az önjáró lövege.... ja nem, mert olyan a karbantartási ciklusa... kezdem úgy érezni, hogy valóban nem valók nagy intenzitású konfliktusra ezek...
Mindenesetre amíg a nagyfőni a NATO tagságunkat komolyan gondolja, addig ebből nincs semmi probléma, csak illúziók ne legyenek.

Hahaha, vettünk egy halom önjáró "békefenntartó missziós" löveget lol.

A mieink is alacsony intenzitású konfliktusokra vannak méretezve? vagy ez csak a Bundeswehr Pzh2000-eseire vonatkozik? :oops:

Ez az első alkalom, hogy leírva látom, hogy csak alacsony intenzitású konfliktusra gondolva rendelte a BW... ergo nem gyerekbetegségek, amiket a fronton látunk... (a lengyelek leírják, ők mást rendeltek)
Aztán csőrobbanást mégis a lengyel gép produkàlt már többet is Ukrajnában...

Igen, eleinte én is ezt hittem, de nyilván a lengyelek nem fogják kifejteni, hogy ezt mire alapozzák, mert különben a gyártó szénné perli őket. Eleinte én is csak úgy nevettem ezeken, ahogy te most, ugyanezekkel az indokokkal, de valamiért a lengyelek, akik úgy tűnik komolyabban veszik az orosz fenyegetést, mégis más gyártó mellett döntöttek. Persze az is elképzelhető, hogy a saját portékájuk exportútját egyengetik, de akkor lássuk, bizonyítsa a gyártó, hogy pl az ukrajnában szükséges méretű nagy intenzitású konfliktusos terhelést bírja az önjáró lövege.... ja nem, mert olyan a karbantartási ciklusa... kezdem úgy érezni, hogy valóban nem valók nagy intenzitású konfliktusra ezek...
Mindenesetre amíg a nagyfőni a NATO tagságunkat komolyan gondolja, addig ebből nincs semmi probléma, csak illúziók ne legyenek.
Vagy csak szeretnének Krabeket eladni még Ukrajnába! :D
Inkább arról regéljenek hogy Krabbel milyen gondok vannak - arról még tudhatnak is tényleg valamit...

Egy mai hír a tüzérekről, benne jó fotókkal és egy videóval. Az éles szeműek látják amit látni kell. Öt tengelye van. :)

Egy mai hír a tüzérekről, benne jó fotókkal és egy videóval. Az éles szeműek látják amit látni kell. Öt tengelye van. :)
2.27-nél érdemes nagyon figyelni ;)

Azt hittem, hogy legalább már "kiképloptad" már mostanra! :cool::D
hmradar.png

Azt a környező országok katonai biztonsági szolgálatai csinálják ha látják a fórumot. :(
A gyártó minden országnak ugyanazokat a termékeket ajánlja, így a paraméterek jól ismertek előttük, legyen az radar, drón, HForce-os helikopter stb., nem innen fogják megtudni. Nekünk azért érdekes, mert végre látunk képet arról, hogy fog kinézni a radar-MAN integráció.

A gyártó minden országnak ugyanazokat a termékeket ajánlja, így a paraméterek jól ismertek előttük, legyen az radar, drón, HForce-os helikopter stb., nem innen fogják megtudni. Nekünk azért érdekes, mert végre látunk képet arról, hogy fog kinézni a radar-MAN integráció.

Illetve ott volt a tüzéralakulat szervezeti felépítése is.

Az itt szereplő táblázatot berakom, mert érdekes lehet:

Eszköz típusKategóriaFelderítési távolság
Csöves tüzérség
Könnyű
Közepes
Nehéz
50 km
60 km
65 km
Aknavető
Könnyű
Nehéz
40 km
60 km
Rakéta
Könnyű
Közepes
Nehéz
65 km
80 km
90 km
Rakéta? Mármint felderítési távolság!

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs
Az alegyseg felépítése
x638e55003bf68338119491.jpg.pagespeed.ic.hf08PFDaJ2.webp