Már van nekik egy ilyen radarja Propatrianak, de önmagában kevés: komplex rendszer kell, ami nem csak észreveszi, hanem le is lövi. Erre lesz a Skyranger, csak em tudjuk mennyire lesz pénz és akarat hogy jusson miden hová. Ezért megy itt az agyalás olcsóbb alternatívákon...Számomra ez a drón kérdés probléma egy értelmezhetetlen dolog.
Nem értem hogy mi okoz olyan nagy gondot...?
Mert jelenleg ezekben az eszközökben semmi különös nincs,még csak nem is "lopakodók"...gyanítom csak megint egy kis pénz kérdése az egész,mert a Propatria csuklóból összerakna egy ilyen radart rekord idő alatt.
De ha nem megy, ( amit egyébként kétlek ) lehet venni még az Alibabán is professzionális drón detektort aminek 3km a hatótávja és passzív elven működik,cirka 2M az ára. Kompakt hordozható,fél kg a súlya,lehet kézben vagy állványon,tud célrávezetést is.
Most lehet engem le hurrogni,de az ukrán drónok 80%-is egyszerű kínai kereskedelmi drón,ha a demonstrátor robotkutya lehet a hm-nél kínai,szükség alapon lehet ilyet is.
Ennek az egész problematika körnek még csak téma sem szabadna lennie annyira alap...
Én mindig csak magamban fortyogok itt...hogy ez a szar reszelés megy sok mindenben..
Túl leegyszerűsíted a dolgot ezzel az alibabás ötlettel...