Várd ki a végét, van még hátra 3 hónap a próbaidejükből.Ez a Pzh progi sikeresebb lett mint a LYNX. Majdnem százzal több újoncot sikerült avatn, mint a LYNX első körében.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Várd ki a végét, van még hátra 3 hónap a próbaidejükből.Ez a Pzh progi sikeresebb lett mint a LYNX. Majdnem százzal több újoncot sikerült avatn, mint a LYNX első körében.
Nemnem innen kezdődik a 6Várd ki a végét, van még hátra 3 hónap a próbaidejükből.
Egyetlen 20 ezres vidéki kisvárosban, egyetlen turnus. Ha minden megyében lenne hasonló, az lenne a probléma, hogy túl sok a megfelelő jelentkező, és nehéz közülük választani.De én még mindíg ott tartok, hogy havi bruttó 737.000 Forintért 439 ember volt aki végigcsinálta az alapkiképzést.
Ez baj, nagyon nagy baj.
Az egy dolog hogy ennyien jelentkeztek meg végeztek el de meg csak az ut elején vannak meg kell nezni közülük hányan vannak ott 1-2ev múlva…Egyetlen 20 ezres vidéki kisvárosban, egyetlen turnus. Ha minden megyében lenne hasonló, az lenne a probléma, hogy túl sok a megfelelő jelentkező, és nehéz közülük választani.
Micsoda?Egyetlen 20 ezres vidéki kisvárosban, egyetlen turnus. Ha minden megyében lenne hasonló, az lenne a probléma, hogy túl sok a megfelelő jelentkező, és nehéz közülük választani.
Korábban valaki betette a jelentkezők megyei bontását. Jól látszott, hogy a környékről jelentkeztek viszonylag sokan. Kiderült amit én korábban is tudtam, hogy sok embernek nem vonzó az, hogy a családtól 200 km-re albérletben lakjon. Ha minden megyében lenne alakulat, és mindenhol ennyi lenne a fizetés, sokkal könnyebb lenne toborozni.Micsoda?
Tehát nem Hódmezőről, hanem a környékről és nem is mindenki. Ezek országos kampányoknem lokálisak. Már kettőt meghirdettek az ország két különböző pontján és sikerült összesen 1 (egy!!!) lövész zászlóaljnyi legénységi állományú katonát "megfogni".Korábban valaki betette a jelentkezők megyei bontását. Jól látszott, hogy a környékről jelentkeztek viszonylag sokan. Kiderült amit én korábban is tudtam, hogy sok embernek nem vonzó az, hogy a családtól 200 km-re albérletben lakjon. Ha minden megyében lenne alakulat, és mindenhol ennyi lenne a fizetés, sokkal könnyebb lenne toborozni.
azért annál többet egy zászlóalj beosztásainak jelentős hányadát teszik ki az altiszti és zászlósi/tiszti beosztások is...Tehát nem Hódmezőről, hanem a környékről és nem is mindenki. Ezek országos kampányoknem lokálisak. Már kettőt meghirdettek az ország két különböző pontján és sikerült összesen 1 (egy!!!) lövész zászlóaljnyi legénységi állományú katonát "megfogni".
Egy rendes kötelékzászlóaljban van 4 század és egy parancsnokság. Egy században van minimum 90 legénységi állományú katona és a parancsnokságon is van néhány.azért annál többet egy zászlóalj beosztásainak jelentős hányadát teszik ki az altiszti és zászlósi/tiszti beosztások is...
Ezbegy országos toborzó program eredménye!Egyetlen 20 ezres vidéki kisvárosban, egyetlen turnus. Ha minden megyében lenne hasonló, az lenne a probléma, hogy túl sok a megfelelő jelentkező, és nehéz közülük választani.
Itt mindenki hülye? Miért nem elég 3 hónap próbaidő? Mindenképpen azt akarják, hogy mindenki megpattanjon?Nemnem innen kezdődik a 6
Itt mindenki hülye? Miért nem elég 3 hónap próbaidő? Mindenképpen azt akarják, hogy mindenki megpattanjon?
Nem bocs igazatok van, bevonulás és szerződés aláírásának napjától számított 6 hónap. Szóval innen még kb 3.Várd ki a végét, van még hátra 3 hónap a próbaidejükből.
Tehát nem Hódmezőről, hanem a környékről és nem is mindenki. Ezek országos kampányoknem lokálisak. Már kettőt meghirdettek az ország két különböző pontján és sikerült összesen 1 (egy!!!) lövész zászlóaljnyi legénységi állományú katonát "megfogni".
Hiába toborzol országosan. Nem fogsz tudni vidéki kisvárosokban 3000 fős alakulatokat felállítani. Ha fel akarod tölteni a létszámot, akkor megyénként kell egy-két alakulat.Ezbegy országos toborzó program eredménye!
Nekem ebben nincs igazam, mivel fingom sincs az ilyen szabályaitokról!Nem bocs igazatok van, bevonulás és szerződés aláírásának napjától számított 6 hónap. Szóval innen még kb 3.
De én még mindíg ott tartok, hogy havi bruttó 737.000 Forintért 439 ember volt aki végigcsinálta az alapkiképzést.
Ez baj, nagyon nagy baj.
Ezek alapvető dolgok szerintem amit leírtam. 2024 van és ez a Honvédség már egy agyonkepzett haderő. Az ilyen fotók csak lejaratjak. Egy mai magára valamit is adó civil cégben azok az apró dolgok amiket leírtam alapnak számítanak. Persze "kismaszekok vannak" meg soher cég vezetők, aztán az első baleset után még néznek mint hal a szatyorban és fizetnek ha kell eletjaradekot évtizedekig.
Napszemüveg, karóra minimum lebaxast érdemelne, a karbantartás vezető szintén ha ezt elturi.
Először is mielőtt Neki látnak egy ilyen feladatnak szükséges magáról a feladatrol egy oktatást tartani, aztán egy munkavedelem oktatást a lehetséges veszelyekrol. Aztán alapvető munkavedelmi eszközök szükségesek a feladat elvégzése előtt,nem sérült, ép, bevizsgalt és megfelelő szavatosságú vedoszemuveg, vedosisak, vedokesztyu, acelbetetes vedobakancs, de még porvedo maszk is ez a minimum.
Mi történik ha egy femszilank vagy kodarab a fejednek csapódik? Ha a szemedbe repül? Ha a por a szemedbe, tudodbe jut? Ha a lanctalp amin 6-an ugrálnak atbillen mert nem gondoskodtak a rogziteserol és a labfejere vagy kezére fordul?
Botlasveszely a szetdobalt gumibetétetek és a kaotikus vezetékek miatt, amiben elesve lefejelheti amit csak talál?
Most így hirtelen csak ennyi.
Profi haderő...
A nagy lóxart, ez egy csicsamicsa bohóc alakulat, ez látszik a PR fotókon. Operett hadsereg.
A nagy szakállú telapoknak meg gondja az élet, addig amíg nem lóg a szakállan egy kiló sár, vagy ég le, vagy épp bugylibicskaval kell levagdalnia mert egypar konnygazgranat belovese miatt a könnye meg a taknya osszefolyt és nem tudja felvenni a gazalarcot, addig ebben a békés laktanyai lebecolasba belefer a parancsnok ok szerint a jampizas.
El nem tudom képzelni ezeket a "harcosokat" az ukrán fronton.
Kinek emelkedett az elmúlt 2 évben 40%-al a fizetése?Az a baj, hogy volt egy 40%-os infla az elmúlt bő két év vonatkozásában. Ez a pénz annyi, mint a háború előtt bruttó 525 eFt, ésebben most benne van, hogy tényleg háború lesz,