[HUN] Pzh 2000 HU

A rohamtarack tök más!
A német StuG koncepció nagyobb kaliberben (StuH42) és közvetlen irányzással tűzlet! A 105-ös Zrínyi ez alapján a koncepció készült.
A PZH nem erre van, mert egy BTR ki tudja lőni 30mm-essel még ha elvileg képes is közvetlen irányzással lőni.
Itt nagy lőtávolság a lényeg!
Szóval a PZH nem rohamtarack!

Ha lenne lehetőségetek egy magyar nyelv számára barátságosabb nevet adni a Panzerhaubitzéknek, ti minek neveznétek?

- Nagy bum bum : NBB

- Önjáró bum bum : ÖBB bár akkor már osztrák vasutaknak hangzik :'c szóval felejtős

- Bum bum bum : BBB

- EZ NEM EGY TANK JÓ ? : ENETJ így meglehet akadályozni hogy a hozzá nemértő közönség tanknak hívja

- Páncerhajdúbice kétezer - PCH 2k szerintem ez elég lényegre törő lenne

A rohamtarack tök más!
A német StuG koncepció nagyobb kaliberben (StuH42) és közvetlen irányzással tűzlet! A 105-ös Zrínyi ez alapján a koncepció készült.
A PZH nem erre van, mert egy BTR ki tudja lőni 30mm-essel még ha elvileg képes is közvetlen irányzással lőni.
Itt nagy lőtávolság a lényeg!
Szóval a PZH nem rohamtarack!
Német csatornákon láttam beszámolót, ahol a PZH-ák a közvetlen irányzású tüzet gyakorolták. Félelmetes látvány volt!

Német csatornákon láttam beszámolót, ahol a PZH-ák a közvetlen irányzású tüzet gyakorolták. Félelmetes látvány volt!
Mondjuk mozgó célt nem hiszem hogy elsőre eltalálna biztonságos (>5km) távolságról, de bunkerek épületek ellen jó lehet.
Szinte kizárt hogy valaha is olyan közel engednék a fronthoz, hogy közvetlen irányzásra szoruljon: túl értékes hozzá és nem is ez a feladata.

"most a referenciapéldányt visszaszállítják a német gyártóhoz, ez lesz a minta"

azért ezt jó lenne ha megmagyarázná egy szakember

• Tetszik
Reactions: Pogány