Rába PSZH modernizáció!Nem akarok én utalni semmire...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Rába PSZH modernizáció!Nem akarok én utalni semmire...
Kb 1,5 éve pörögnek náluk a dolgok.Csarnokokat ürítettek, gépeket pakoltattak A-ból B-be.Gondolom akkor még a RÁBA nem volt ilyen jó állapotban.
Lehet elfér de ezer sebből vérzik. Volt olyan csarnok,ahol mozgatáskor a gép alá rakott emelő alatt beszakadt a beton.A gyártási kultúráról meg a környezetről ne is beszéljünk.Lehet még ott más is...
Kitanulják a páncélhegesztést meg más hadaiipari technológiát, akkor akár 8x8-ast is gyárthatnak. Burtálisan nagy az az ipartelep - sok minden elférne még ott.
A Rába nem szeret fizetni.Ha ugyanazt a "kultúrát" folytatja amit eddig is,akkor hamar problémák lesznek."A jövőre vonatkozó piaci mozgások tekintetében emellett új jelenségnek tekinthető, hogy a rendelésállományok egyre több szegmensben csökkenésnek indultak - közölte a cég."
Éves alapon stabil cég a Rába, de ez azt sugallja, tetőzött és a cég életében a lejtmenet következik ?
Egy Gidrán bevezetése ebben a mostani iparági környezetben tőke és hátszél nélkül kihívás lesz.
Ha itt is maszatolódik a történet, akkor kérdéses, hogy mikor gurulnak ezek a kütyük.
Szerintem nem jól fogod fel a dolgot."A jövőre vonatkozó piaci mozgások tekintetében emellett új jelenségnek tekinthető, hogy a rendelésállományok egyre több szegmensben csökkenésnek indultak - közölte a cég."
Éves alapon stabil cég a Rába, de ez azt sugallja, tetőzött és a cég életében a lejtmenet következik ?
Egy Gidrán bevezetése ebben a mostani iparági környezetben tőke és hátszél nélkül kihívás lesz.
Ha itt is maszatolódik a történet, akkor kérdéses, hogy mikor gurulnak ezek a kütyük.
Pontosan így van.Szerintem nem jól fogod fel a dolgot.
A Rábának akkor is sikerült növekedni, amikor az egész Európai nehézipar lejtmenetben van, pont ugyan azon faktorok miatt, amit a Rába a jelentésében megemlít.
Ezt annak az átalakításnak köszönheti amit az új vezetés végrehajtott.
Úgy néz ki, hogy ha visszahozzák a hadipari termelési lábat, akkor az adhat egy újabb lendületet.
Nyilván nem hülye az új vezetés.
Tartós és reális pénzügyi hátterű üzletfejlesztést fognak csak keresztülvinni. Ehhez az kell, hogy a fejlesztés csak részben használjon új kapacitásokat. Ehhez kapcsolódnia kell a már meglévő kapacitások további kihasználása is.
Én arra számítok, hogy jövőre véget ér a háború, és a hazai kapcsolatokat villámgyorsan vissza fogják építeni az oroszok felé.
Ne felejtsük el, hogy a RÁBA kimondottan sokat exportált az oroszokhoz. Mindemellett ha a nyugati gazdaságok is elkezdenek beindulni a normalizálódó környezetben, akkor ott is piacbővülés várható.
Ha ehhez még hozzávesszük a hadiipar felfutását is, akkor látszik, hogy több mint stabilak a RÁBA kilátásai.
Szerintem nagyon nem kell attól tartani, hogy a háború befejeztével lanyhulni fog a kedv a hadiipari beszerzések vonalán.
Bele fog telni vagy egy jó 10 éves időtávba, mire újrafegyverzik a teljes NATO-t. És ez még csak a korábban elhanyagolt fejlesztési hiányosságok pótlása lesz, miközben tudható, hogy az ukran konfliktus kimerítette a teljes NATO eszközállományát.
Szerintem nem jól fogod fel a dolgot.
A Rábának akkor is sikerült növekedni, amikor az egész Európai nehézipar lejtmenetben van, pont ugyan azon faktorok miatt, amit a Rába a jelentésében megemlít.
Úgy néz ki, hogy ha visszahozzák a hadipari termelési lábat, akkor az adhat egy újabb lendületet.
Tartós és reális pénzügyi hátterű üzletfejlesztést fognak csak keresztülvinni. Ehhez az kell, hogy a fejlesztés csak részben használjon új kapacitásokat. Ehhez kapcsolódnia kell a már meglévő kapacitások további kihasználása is.
Én arra számítok, hogy jövőre véget ér a háború, és a hazai kapcsolatokat villámgyorsan vissza fogják építeni az oroszok felé.
Ne felejtsük el, hogy a RÁBA kimondottan sokat exportált az oroszokhoz. Mindemellett ha a nyugati gazdaságok is elkezdenek beindulni a normalizálódó környezetben, akkor ott is piacbővülés várható.
Ha ehhez még hozzávesszük a hadiipar felfutását is, akkor látszik, hogy több mint stabilak a RÁBA kilátásai.
Szerintem nagyon nem kell attól tartani, hogy a háború befejeztével lanyhulni fog a kedv a hadiipari beszerzések vonalán.
Bele fog telni vagy egy jó 10 éves időtávba, mire újrafegyverzik a teljes NATO-t. És ez még csak a korábban elhanyagolt fejlesztési hiányosságok pótlása lesz, miközben tudható, hogy az ukran konfliktus kimerítette a teljes NATO eszközállományát.
Ez mind igazSzerintem nem jól fogod fel a dolgot.
Hát pont ez lehet a haderőfejlesztésbe való beszállás. A korábbi beszámolókból kiderült, hogy ezen már elég régóta ügyködtek.Ez mind igaz
A tőkeszerkezete gyenge
Látszik az akarás de az az elv jön le nekem hogy a a növekedéshez szükséges tőkét termelje ki mágának a cég.
Akár működhet is ez de akkor ehhez stabil megrendelések kellenek.
Úgy tűnik komoly szemlélet és gazdasági változásokon megy keresztül a Rába.
Ez már abból az infóból is látszott, amikor a vezetőváltás után több hónap tervezés után elkezdték átalakítani a gyár csarnokainak elrendezését, amivel nem csak gyorsabb, és termelékenyebb munkafolyamatokat kaptak, de az egyes folyamatok egymás mellé szervezésével egy komplett csarnokot is fel tudtak szabadítani. Ráadásul ez pénzügyi megtakarítással is járt. (világítás, fűtés)Úgy tűnik komoly szemlélet és gazdasági változásokon megy keresztül a Rába.
Azért kifelé a cél még elég ködösEz már abból az infóból is látszott, amikor a vezetőváltás után több hónap tervezés után elkezdték átalakítani a gyár csarnokainak elrendezését, amivel nem csak gyorsabb, és termelékenyebb munkafolyamatokat kaptak, de az egyes folyamatok egymás mellé szervezésével egy komplett csarnokot is fel tudtak szabadítani. Ráadásul ez pénzügyi megtakarítással is járt. (világítás, fűtés)
A most pályázott, és elnyert pénzekkel pedig a napelemes fejlesztésekkel jelentős energia (és ezzel pénzügyi) megtakarítas is jár.
Igazság szerint nem tudom, hogy ez az 5Mrd egy utófinanszírozott program e, vagy új fejlesztést feltételez, de napelemeket már korábban is telepítetek a területükre.
Eléggé céltudatos, és elkerülhetetlen fejlesztésnek tűnik az ilyen, mivel az utóbbi 1-1,5 évben minden beszámolóban ki van emelve, hogy mekkorát szívnak a megemelkedett energiaárak miatt.
Tehát az elkészülő fejlesztések nyomán jelentős egyenleg javulás várható. Szetintem 3-5 éves időtávban nem várható, hogy újra a korábbi árszínvonalra fog csökkenni az energia ára. Az oroszoknak össze kell valamiből szedni magukat. Épp csak annyival lesz olcsóbb, hogy az amerikai forrásokat ne érje meg megvenni.
Valami nagy lesz ha ennyire elkezdtek promozni
Igy van, sok ember és egyre több adja most már az arcát a Rábához...Valami nagy lesz ha ennyire elkezdtek promozni
Én egy ilyen mondatra kaptam fel mostanság a fejem “nagyobb biznisz van kilátásban mint az egész lynx”Igy van, sok ember és egyre több adja most már az arcát a Rábához...
"Sok kerekes harcjárművek" és teherautók lehetnek nagyobbak volumenben mint a Lynx - ezekből sok száz kellene...Én egy ilyen mondatra kaptam fel mostanság a fejem “nagyobb biznisz van kilátásban mint az egész lynx”
Teherautó gyártást nem hiszem hogy a Rábához hozzák mivel a Bécsi HX gyár kapacitását most duplázzák meg 4100 db-ra"Sok kerekes harcjárművek" és teherautók lehetnek nagyobbak volumenben mint a Lynx - ezekből sok száz kellene...