Mennyi értelme van az ilyen 480 kérdéses akárminek ? Nem lenne jobb egy fél órás élő beszélgetés a delikvensekkel ?
Itt megint visszatérek, amit sokan biztosan meguntak már, a régi Néphadseres dolgokhoz. Bocsánat előre is érte. Csupán beugrott a dolog. 18 évesen voltam sorozáson, Szombathelyen, mint megyeszékhely. Általános dolgok, orvosi vizsgálat, adatok felvétele, iskolázottság igazolása, stb. Valamint inkább ismertető jellegű csoportos beszélgetés, ismertető oktatás. "A" kategóriát kaptam, vagyis korlátozás nélkül alkalmas bármire.
Tehát így tovább az úton... Következő, már 2 napos sorozás, Veszprémben.
Újra adatok egyeztetése, iskolázottság, orvosi vizsgálat. Majd itt már egyszemélyes beszélgetés, egy főtiszttel. Talán őrnagy, vagy alezredes volt, akihez én kerültem. A Végén egy pszichológus. Itt is beszélgetés, kikérdezés, legalább fél óra.
A végén, eredményhirdetés.
Harckocsizó, közölték velem. Gondoltam kicsi vagyok, vasas szakmám van, talán érthető. Rendben.
Bevonulás 20 évesen, Szombathelyre. Alapkiképzés, majd utána az újoncelosztás utáni közlés...
BMP rpk. Nesze neked, lövész rajparancsnok. Irány a rajparancsnoki kiképző század.
Na ennyit a sok előzetes dologról, mi hogy is történhet.