Páncéllemezek nem tekercsben,hanem lapokban szoktak lenni....(olyat is vittem már,meg sima acélkoit is-azt kicsit gyakrabban,mint páncéllemezt,persze)Várj 1 picit!! Ezt most feldolgozom. Lemeztekercs be, LYNX ki, az összeszerelés. Mi a faszom menjen be, hogy gyártás legyen vasérc???
Olvasd el feljebb,hogy mit irtam-ha ez is kevés,akkor olvass utána.
ZEg egy sima nehézgépgyártó manufactura.Az ilyen üzemek legóznak,általában (nem mind,de azok fejlesztőcégek üzemei,amik nem).Jópár ilyenben voltam (konkrétan RM üzemben is,Kasselban).Ami egy átlag polgári üzemben nincs,az a fegyver (hideg)belövő pálya.Azt meg lehet telepiteni,ahogy minden mást is (csak persze megfelelő megrendelés nélkül a kutya se csinál olyat)
De betettem az Eitan összeszerelését,és még oda is irtam,hogy hogyan szokott működni az ilyen gyártás.Hegesztőállásban összehegesztik a kasznit,majd átviszik a szerelőállásba azt,és ott bele/rá szerelik a többi részegységet (persze elötte kap egy festést).
Helyi összeszerelés,és helyi gyártás nem ugyan az.És a helyi alatt az ország értendő,nem a végszerelde.
Amit meg kéne érteni,hogy nemzetközi piac szempontjábol ZEG nem kulcselem,csak egy lecserélhető összeszerelő üzem.Mi ellenben semmit nem tudunk gyártani az RM szervezte és ellenőrizte,felségterületünkön kivüli beszállitói hálózat nélkül-vagyis mi nem gyártunk,hanem összeszerelünk.
Nincs ebben semmi extra.Valójában a zsidók sem képesek önállóan gyártani sem a Merkavát,sem az Eitant (és a Kfir,de a Nesher sem volt saját gyártásuk,legózták őket).De mikor olyan hagymázas dolgokat vetitetek,hogy ilyen fasa export,meg majd gyártunk magunknak amennyit akarunk,akkor bizony elöbb gondoljátok át ezt a dolgot.Merthogy nincs a kezünkben a gyártás.