Engem meg akartak vesszőzni, vagy másél éve mert összeszerelő üzemnek tituláltam Zegerszeget, nem gyárnak. Igen még most már a HM-be tagozódott "beszerzési hivatal"-ból azt bizonygatták mekkora hozzáadott értéket képvisel a magyar gyártás. Én ezt nem igazán látom még, fegyverzet, optika, páncéllemez és a rendszerek túlnyomó rész beszállítás, import - kurva drágán a mai eur/ft árfolyamon (nem ismerem a szerződés pénzügyi vonzatait). Aztán az is érdekes indoklás volt, hogy azért kell a magyar szerelés, mert ha egy ország embargózni akar, akkor nekünk ott van a saját alkatrész és majd mi szerelünk, nem érnek el vele semmit. (Én annyit jegyeztem meg, hogy akkor nyersanyagot nem adnak és ugyanott vagy..). Szóval lesz egy összeszerelő üzemünk, és egyik hír szerint 40 darab Németországból származik, (ez lett szajkózva amióta megjelent Budapesten az első hiúz, most itt a cáfolat, hogy a magyar szerelőüzemben is készül valami (talán rárakják a rendszámot..). Szóval nagyon nem tiszta a kép kommunikációs szempontból. A 40 darab viszont azt jelenti számomra, hogy egy évig még biztos nem Zegerszegről gördül ki a "magyar összeszerelésű" Hiúzok, mert 40 legyártása most a németeknek sem egyszerű.
OV magyarázta, hogy ideköltözteti a gyárat. Akkor most megint a kommunikáció nem működik.. Annyi faszságot mondott már mostanában.. PLd. azt, hogy fel kell éleszteni magunkban a katona szellemet. Nos Ő aki az orosz ukrán háború első hetében elbújt, mert be volt szarva mi lesz, nem volt rá stratégiája, aztán debrecenből egy napig megnézte a határ védelmét, mert 2000 km-ről mozogtak volna át a magyar határra csapatok, utána meg a ukrán honvédő háborút az oroszok ellen csak békével akarja megoldani, mindegy ukrajna hány %-a kerül orosz kézbe....
OV magyarázta, hogy ideköltözteti a gyárat. Akkor most megint a kommunikáció nem működik.. Annyi faszságot mondott már mostanában.. PLd. azt, hogy fel kell éleszteni magunkban a katona szellemet. Nos Ő aki az orosz ukrán háború első hetében elbújt, mert be volt szarva mi lesz, nem volt rá stratégiája, aztán debrecenből egy napig megnézte a határ védelmét, mert 2000 km-ről mozogtak volna át a magyar határra csapatok, utána meg a ukrán honvédő háborút az oroszok ellen csak békével akarja megoldani, mindegy ukrajna hány %-a kerül orosz kézbe....