Már kezdett hiányozni a NER.Nyilván a NER nem engedte volna Maróth urat oda, ha ne akarta volna.
Továbbra is jó lesz az együttműködés az RM-mel.
Megmentettél.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Már kezdett hiányozni a NER.Nyilván a NER nem engedte volna Maróth urat oda, ha ne akarta volna.
Továbbra is jó lesz az együttműködés az RM-mel.
Na neTudjátok, hogy aminek most itt páran örültök, az büntetőjogi kategóriába is eshet?
Nem tudom, hogy mennyire szerencsés egy ország egy cégével ennyire szoros kapcsolatot építeni.
Sajnálni nem sajnálom tőle, nekem mindegy; szarnak sem kimondottan nevezhető technikát beszerzésében volt jelentős szerepe (hisz még nem is volt gyártva); csak az nem mindegy, hogy mi volt a sorrendje a dolgoknak. És ez az egész a hirtelen minden kommentár nélkül megszűnő szerepe, majd egy fél év múlva meg ez a pozíció nem feltétlen vet rá jó fényt.
Ahogy a régi mondás tartja: Nem elég tisztességesnek kell lenni, annak is kell látszani.
"Schröder 2005 után távozott a politika élvonalából, ügyvédi irodájával gazdasági társaságoknál vállalt tanácsadói szerepet (Rothschild, Gazprom), majd átvette a nyugat-európai–orosz Nord Stream AG konzorcium felügyelőbizottságának elnöki posztját. (Az Északi Áramlat gázvezeték projekt megvalósítását közvetlenül irányító, 2006-ban alapított Nord Stream AG többségi tulajdonosa az orosz Gazprom, 51%-kal). 2006-ban önéletrajzi kötetével jelentkezett a német politika színpadán (Döntések – életem a politikában, Hoffmann und Campe Verlag, Hamburg, 2006)" wiki/Gerhardt SchröderNem így szokták nyugaton, hogy ha jó döntést hozol, jól "lobbizol" az adott cégnek, akkor a kormányzati pályafutásod után kapsz egy jó kis állást? Erre van egy megfelelő szó itthon...
És szerinted az mennyit fog majd számítani a sikeres RM értékesítésekben, hogy MG nem csak magyar, de Orbán bizalmi embere is?Most nagyon pörög minden. Egy csomó ország beszerzésekben van benne. Lassan és bizonytalanul saját emberrel is tudnak üzletet kötni. Ehhez nem kell külsős ember.
Eszi, nem eszi, Maróthtal kell tàrgyalnia minden rm alkatrészrôl a csehszlovàknak is.És szerinted az mennyit fog majd számítani a sikeres RM értékesítésekben, hogy MG nem csak magyar, de Orbán bizalmi embere is?
Csak én gondolom, hogy mondjuk egy random csehszlovák beszerzésnél egy versenytárs 0,2 mp alatt fog ebből negatív PR-t csapni a Rheinmetallnak?
3 nap alatt lecseng ez a téma is. Még hétfőn lesznek néhányan, akik majd belinkelik mint új hír, de utána ki tudja mikor hallunk róla legközelebb. Erre nem kell külön topik.Csináljunk egy Gáspár topikot!
A magyar állam felvásárolja az RM-et, van rá 13 milliárd dolcsink? Majd kivásároljuk a Black Rock-ot meg a többi nagy halat? Erősen kétlem.Na ne
Milyen büntetőjogi kategóriába esik az örülés ?
És miért feltélezed azt, hogy Maróth az Rm-nek kémkedett/kémkedik/kémkedni fog, honnan tudod, hogy nem a NER szervezte be az RM-be és a magyar államnak készíti elő a terepet, hogy felvásárolja az RM-et ?
Ne menj át Hóbagolyba please..
Biztos információk hiányában felesleges itt konteózni.
Én üdvözlöm a hírt, szerintem Mo. számára előnyös lesz, hogy abban a pozícióban van, amiben.
Semennyit, mert már nem az! Különben nem lett volna eltávolítva....És szerinted az mennyit fog majd számítani a sikeres RM értékesítésekben, hogy MG nem csak magyar, de Orbán bizalmi embere is?
Igazság szerint egyelőre a RM-nak nem áll túl jól a szénája Kelet-Közép Európában. Rajtunk kívül nem nagyon vannak futó projektjeik.Csak én gondolom, hogy mondjuk egy random csehszlovák beszerzésnél egy versenytárs 0,2 mp alatt fog ebből negatív PR-t csapni a Rheinmetallnak?
Bocs, csak a magyar haderő fejlesztési topicban néztem.Német hadiipari kulcspozícióban folytatja az Orbán-kormány korábbi államtitkára
Különleges megbízást kapott Maróth Gáspár, akit tavaly novemberben váratlanul váltottak le a védelempolitikáért és a védelmi fejlesztésekért felelős államtitkári tisztségből – vette észre a vg.hu.www.portfolio.hu
Nem láttam hogy lett volna. Bocsi ha mégis.
Majd meglátjátok, amikor a részvényesek gyűlésén bejelentik, hogy a keresztulajdonlások miatt, a fő részvényese az RMnek a HMCurrus és a 4IG alkotta konzorcium...A magyar állam felvásárolja az RM-et, van rá 13 milliárd dolcsink? Majd kivásároljuk a Black Rock-ot meg a többi nagy halat?
Na ne
Milyen büntetőjogi kategóriába esik az örülés ?
Ez sokkal rosszabb.
Képzeljétek el azt a helyzetet, mikor elmentek 2-en tárgyalni több projektről is. Szépen megcsináljátok a stratégiát, szépen kialakulnak a tárgyalási pozíciók, és megpróbáltok jó dealeket összehozni. Erre a kedves munkatársad fogja magát, és pár projekt elindulta után átül az asztal másik oldalára úgy, hogy MINDENT tud arról, hogy mit és miért csináltatok eddig, és milyen terveitek vannak a jövőre nézve... Adott esetben olyan zsarolási potenciál is kialakulhat így, ami lehetetlenné teszi, hogy ne erőből tárgyaljanak veled, és hogy ne rángassanak bele olyan dolgokba, ami egyértelműen sérti az érdekeidet.
Tudjátok, hogy aminek most itt páran örültök, az büntetőjogi kategóriába is eshet?
Igen, és az RM-et meg a német elhárítást tuti bekajáltattuk... Ne már...És miért feltélezed azt, hogy Maróth az Rm-nek kémkedett/kémkedik/kémkedni fog, honnan tudod, hogy nem a NER szervezte be az RM-be és a magyar államnak készíti elő a terepet, hogy felvásárolja az RM-et ?
Miért lenne előnyös? Szerinted az RM azért rakta be ebbe a pozícióba, hogy majd nekünk tegyenek jót? De most tényleg...Biztos információk hiányában felesleges itt konteózni.
Én üdvözlöm a hírt, szerintem Mo. számára előnyös lesz, hogy abban a pozícióban van, amiben.
Sztem nem Orbán, hanem SzBK bizalmát vesztette el. Van a minisztereknek autonomiájuk a legendával ellentétben a kormányban. Főleg a mostaniban.Semennyit, mert már nem az! Különben nem lett volna eltávolítva....
Pont azért gondoltuk már a kezdetektől fogva, hogy valami nagyon nem stimmel, mert még egy kamu pozíciót sem kapott sehol. Pedig OV bizalmi embere volt, sokáig mellette dolgozott, megbízott benne.Sztem nem Orbán, hanem SzBK bizalmát vesztette el. Van a minisztereknek autonomiájuk a legendával ellentétben a kormányban. Főleg a mostaniban.
És Palkovics leváltása mutatja, hogy általában, aki jó, puhára landoltatják, mégha van szakmai vagy politikai vita is. ( De Navracsics és Lázár karrierje is ezt mutatja)
Az nem lehet, hogy direktbe dirr-durr kidobták, sejtelmesen hallgatva az okról, ezzel belógatva a papi elé, aki tüdőrenyelte?Pont azért gondoltuk már a kezdetektől fogva, hogy valami nagyon nem stimmel, mert még egy kamu pozíciót sem kapott sehol. Pedig OV bizalmi embere volt, sokáig mellette dolgozott, megbízott benne.
Sőt, azzal, hogy államtitkár lett belőle, sokkal nagyobb szerepet és stábot kapott, mint azelőtt. Valami nagyon félrement, és tegnap óta már lehet érzékelni, hogy micsoda.
Szerintem szimplán leszarta a kalapácsnyelet, Papi meg lecsapott a megismert jó munkaerőre. Lehet azért jött legutóbb a Karmelitába hogy megkérdezze hogy viheti e. Cégeknél is így megyAz nem lehet, hogy direktbe dirr-durr kidobták, sejtelmesen hallgatva az okról, ezzel belógatva a papi elé, aki tüdőrenyelte?
A hűséges, és bizalmi embereit mindig számon tartó Viktor nem hagyta volna, hogy menjen csak Maróth az RM-hez, főleg úgy, hogy fél évvel azelőtt államtitkárt csinált belőle, és még az utolsó pillanatokban is le tudta adni az általa is felügyelt 2026-2030-on túli fejlesztési terveit.Az nem lehet, hogy direktbe dirr-durr kidobták, sejtelmesen hallgatva az okról, ezzel belógatva a papi elé, aki tüdőrenyelte?
Utolsó mondatra nagy like!Ahh...ácsi!! Sztem mindenki nyugodjon le p.csába!!
1. MV és OV puszipajtások kiképzett top manager teljes bizalmi szint
2. MG minden korai interjújában úgy beszélt Ármin P az RM vezérről mintha kb. az apja lenne kb. mesélt történelmi közös múltks mindenről stb. Nagyon jó a viszonyuk és az RM-nek OV-val is!
3. Minden támogatást megkapott MG, hogy összekösse a két jóbarátot OV-t és AP-t és nagy deal-ek köttesenek (párducok esetében az ukrán gyartas is csak egy nagy kamu műbalhé volt)
4. Igy az 1. pont miatt MG nem lett volna politikailag elfogadható a német kormány és a nyugat meg kelet számára és így az ő megbízásaikra is számitó RM-nek (oroszok, Putyin pajtás, NATO harag, EU balhé, lehallgatás, megfigyelések stb.) ezért tisztára/polkorrektre kellett mosni
5. Ezért minden féle dirr-duur, morci műbalhés szinjátékos szakítás történt OV és MG között, leváltás, eltűnt nincs vége...és vártunk (mikor eljött az idő, hogy már azt sem tudni ki is az az MG) pufff....beejtőernyőzött a kolléga az RM-be aminek igy MINDENKI örül és elfogad.
6. Bobót meg berakták ...bólogatni
Amúgy meg tévedtek! Nem OV embere és nem AP embere...hanem a miénk
Basszki a HTKA-tag az RM vezére lett..b.szod!!! Ez a kemény!
Ő meg nyilván elengedte, mert annyira elégedett volt vele, hogy miért ne. Végülis csak kulcspozícióban volt, a személye köré öszpontosult minden hadiipari szerződés, minden beszerzés, de nyilván mindent jól csinált, ezért átpasszoltuk az RM-nek.Szerintem szimplán leszarta a kalapácsnyelet, Papi meg lecsapott a megismert jó munkaerőre. Lehet azért jött legutóbb a Karmelitába hogy megkérdezze hogy viheti e. Cégeknél is így megy