Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bobót mindenhová huszárok kísérik?
Jött befizetni a kötbért.
Jött befizetni a kötbért.
Ahonnét akkor enegedik ki ha rendben leszállított mindent és kifizette a kötbért!Armin papa annyit jár hozzánk, és a Várban annyi visszaépítés van, lassan kapni fog már ott egy rezidenciát
Szerinted a projektek drágulása nagyobb vagy a késések miatti kötbér?Ahonnét akkor enegedik ki ha rendben leszállított mindent és kifizette a kötbért!
Jobb lenne ha birodalmi rohamosztagosok állnának ott!?Bobót mindenhová huszárok kísérik?
Nyilván ezt mi nem tudhatjuk (kivéve talán @krisss -t ), de vélhetően le van korlátozva a szerződésben, hogy az RM miként emelgethet árakat.Szerinted a projektek drágulása nagyobb vagy a késések miatti kötbér?
Nem kell oda semmi - Armin "Münchausen" Papperger nem érdemel díszőrséget!Jobb lenne ha birodalmi rohamosztagosok állnának ott!?
Ez a kötbér sztem túl van misztifikálva.Szerinted a projektek drágulása nagyobb vagy a késések miatti kötbér?
Spec èn csodáltam hogy milyen ügyesek vagyunk a lynx gyárral.Nem kell oda semmi - Armin "Münchausen" Papperger nem érdemel díszőrséget!
Odaadta KF-51 gyárunkat az ukriknak, minenkinek Lynx gyártást ígérget és még szállítással is csúszik! Enyje-benyje!
Minden orszag otthon szeretne gyartani, plane ilyen 10-16 millio per darab arak mellett.Spec èn csodáltam hogy milyen ügyesek vagyunk a lynx gyárral.
Erre fűnek fának ad az RM gyárat. Csak hogy vegyèk a termèkeiket.
Papi nagyon nem szimpi.
De az biztos nagy játèkos.
Amúgy szerintem sem jár neki.
Az első példányokat van esélyünk gyártani, amíg felépül ott a gyár. RM-nek nagyon nincs saját gyártó kapacitása erre, ezért is van csúszás, szóval pl. a görgök első 1-2 tucat gépe készülhet Zalában. Mondjuk a második-harmadik megrendeléstől egyre kevésbé lesz pálya, mert addigra lesz még 1-2 gyár máshol Európában...Minden orszag otthon szeretne gyartani, plane ilyen 10-16 millio per darab arak mellett.
Lehet mondjuk egy Szlovenia meretu orszag lenne kivetel egy kis rendelessel.
Sztem a legtöbb késést a speciális chiphiány és a megnövekedett megrendelések miatti RM munkaerőhiány okozza.
Ha már ukránok: legalább 8-10 millió ukrán jött az EU-ba a háború elől. Őket kéne foglalkoztatni a hadiparba, elvileg fém memgunkáls terén ott sok a képzett ember. A cseheknél pl. elég sokat foglalkoztatnaka hadiparban. Papperger is toborozhatna embereket a menekültek közt...Chip hiány nincs. Páncéllemez ami nincs. A kapacitáshiányt eltaláltad. Most minden épkézláb ember az ukránoknak szánt Mardereken dolgozik. Illetve, a szlovákok Leopárd 2A4 harckocsijai is ott vannak a RM gyárban. Azokon is dolgozni kell.
Hadiipari cégeknél valószínűleg csak megfelelő szintű nemzetbiztonsági átvilágítás után dolgozhat valaki és ha már ott dolgozik, akkor is fokozott figyelemmel fogják kísérni. Ennek hogy tudna megfelelni egy "menekült"? Nincs róla elég információ.Ha már ukránok: legalább 8-10 millió ukrán jött az EU-ba a háború elől. Őket kéne foglalkoztatni a hadiparba, elvileg fém memgunkáls terén ott sok a képzett ember. A cseheknél pl. elég sokat foglalkoztatnaka hadiparban. Papperger is toborozhatna embereket a menekültek közt...
Papperger is toborozhatna embereket a menekültek közt...
Egy megkötött szerződést maximum az alapanyagárak drágíthatnak meg.Ez a kötbér sztem túl van misztifikálva.
Nagyon ritkán alkalmazzák.
Itt stratégiai partneri kapcsolatról beszélünk.
Inkább kompenzálják vmivel, mint perkáljanak, mi is jobban járunk.
Drágulás. Nem tudom mennyi a hadiipari infla. Sztem ezt nem is a nyersanyagárak, hanem inkább a fokozott kereslet növeli. Ha így van, akkor a mi megrendelt projektjeinknél talán nem drasztkus. Vmennyi rizikót mindig kalkulál minden cég hosszútávú szállításoknál. Lehet a tavalyi lőszermegrendelésünk ezzel együtt rég kompenzálta a LYNX drágulását.
Sztem a legtöbb késést a speciális chiphiány és a megnövekedett megrendelések miatti RM munkaerőhiány okozza. Talán a zalai gyártásnál ez beáll. De itt meg az új dolgozók betanitasa fog lassítani.
Mondjuk ukrajnai szolgálatok jótállnak érte: pl. igazolják, hogy eddig is az ukrán hadiparban dolgozott vagy csak csinál egy háttér átvilágítást az SBU és megmondják ki a frankó. Nyilván a német szolgálat meg az RM saját biztonsági részlege (gondolom van ilyen) is megszűri, majd figyeli a külföldi melósokat.Hadiipari cégeknél valószínűleg csak megfelelő szintű nemzetbiztonsági átvilágítás után dolgozhat valaki és ha már ott dolgozik, akkor is fokozott figyelemmel fogják kísérni. Ennek hogy tudna megfelelni egy "menekült"? Nincs róla elég információ.