De van már 56 új Leopardunk.
“Van” (bocsesz, magas labda)
Én elég régóta új szeriagyártás előtti autók felkvalifikálásával, hibaanalizisével foglalkozók. Ez is egy meló,amit minden új fejlesztésnél el kell végezni. Persze az elején annyi hiba van, hogy követhetetlen, de súlyozás után minden így vagy úgy meg lesz oldva, esetleg elfogadva.
Egy teljesen új fejlesztés, az összes integrációs problémájával, a Panther esetében meg egy jó adag feature creep-pel megáldva - ez minden, csak nem az új szériaautókra jellemző problémahalmaz.
Természetesen minden megoldható, pénz és idő kérdése. De alapvetően mindig az első vásárló fizeti egy adott fejlesztésért a legmagasabb árat. A mondanivalóm lényege, hogy ilyenből pont elég egy (a Lynx), nem kell mégegy pilot project nekünk (a Panther), főleg ha az tulajdonképpen akkora harci kapacitást nem képvisel számunkra, amennyibe kerül. Inkább vegyünk tüzérséget, azokhoz felderítést, stb.
(Autóiparban dolgozom, a legnagyobb elektronikai beszállítónál, fejlesztésen. Itt is pontosan látszik, hogy melyik vevő fogja a legmagasabb árat fizetni valamiért - az első. Meg az is látszik, ki szív vele a legtöbbet - ugyanaz.)
Ez persze más, de hasonló. Már lesz a LYNX-ből, esetleg a Gidranból nálunk tapasztalat. Minden új projektre már alakul a rutin. Ami sztem a legfontosabb. Tehát ha sohasem kezdünk bele,sohasem lesz meg. Ha nem mi, elvégzi más.
Nem a V&V oldalon kéne kompetenciàt építeni, abból már rengeteg van idehaza.
Miért ne lehetne ez a más a KF51???
Egyedül egy szempont szól ellene, elszívhatja más elől a pénzt. De ez meg a felsővezetés dolga, hogy kezelje, ne alulról legyen megfúrva.
Ld fent. Mit adna nekünk a KF51, amit egyébként ne tudnánk beszerezni mondjuk Koreából?
Akkor nekem más tapasztalatom van. Mert én azt látom, rengeteg fejlesztést áthoznak.
Kilóra igen, minőségre meg nem annyira. A zsíros falatok, pl komplett rendszerintegrációs felelősség annyira nem szoktak átjönni, csak amikor a németeknek már tele a kezük v a tökük valamivel.
Nekem alapvetően ezzel sem lenne bajom, akkor az Unió állná a számlát és mi a beépített chipekkel bármikor deaktiválhatnánk a gépüket.
Nekem ezzel rengeteg bajom van. Egy darab lőszert ne adjunk ukrajnának, soha!