• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
40 976
78 808
113
  • MKLE védelmi ipari szakmai nap Zalaegerszegen
"Vendéglátóink bemutatták a Lynx gyalogsági harcjármű két gyártócsarnokát, a karbantartás céljaira kialakított műhelycsarnokot és a 250 m hosszúságú gépágyú-belövő lőcsatornát. A vállalat mérnöke Oláh Milán a konferenciatermükben egy PPT előadás keretében részletesen ismertette a cég felépítését, a gyár tevékenységét és az alkalmazott technológiákat, minőségbiztosítási és átvételi eljárásokat. Hangsúlyozták, hogy jelenleg ez a Rheinmetall legkorszerűbb harcjárműgyára, amely korszerűségét tekintve világviszonylatú összevetésben is megállja a helyét. A gyártócsarnok bejárását követően lehetőségünk nyílt a
Magyarországon gyártott első Lynx gyalogsági harcjármű megtekintésére is. A tájékoztató során a gyár vezetője megerősítette azt a már korábban felsővezetői szinten és a sajtóban is bejelentett információt, mely szerint a gyár berendezéseit olyan módon alakították ki, hogy az a jövőben alkalmas legyen az új generációs 70 tonnás német harckocsi, a KF-51 Panther gyártására. A fogadócsarnokban megtekinthettük a Rheinmetall kisméretű négytengelyes UGV terepi autonóm járművét is, amely abból a szempontból is lényeges, hogy a következő években az autonóm terepjáró (off road) járművek több típusának rendszeresítése is várható a Magyar Honvédségben."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 052
95 681
113
Ez elég szomorú. Ha jól értelmezem, akkor ezzel a hülye Zrínyivel két szék között zuhantunk a padlóra, mert hiába rendeltük alá a haderőfejlesztésünket a hadiiparfejlesztésünknek, ha közben még azt sem sikerült normálisan összehozni...
4 éve még szándéknyilatkozat volt. 2 éve még épült a gyár. Ti azt vártátok, hogy ennyi idő alatt komplett magyar beszállítói hálózat lesz a LYNX alá??? Ez elég naiv elképzelés annak tükrében, hogy gyakorlatilag pár éve még nem létezett magyar hadiipar nyomokban sem.
Ez csak lépcsőzetesen megy,
 

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
503
1 373
93
Évi 100 db-ra tervezték a Zegerszegi gyárat! Az oroszok havi szinten hozzák kb ezt! Össze kellene számolni hogy Európa mennyi tankot és Lynx kategóriás eszközöket tudna gyártani havi szinten?
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
196
2 105
93
Évi 100 db-ra tervezték a Zegerszegi gyárat! Az oroszok havi szinten hozzák kb ezt! Össze kellene számolni hogy Európa mennyi tankot és Lynx kategóriás eszközöket tudna gyártani havi szinten?
Nem, nem Európa ne gyártson Lynx-et csak mi! Vegyen mindenki magyar gyártmányt! Inkább itt bővítsék a kapacitást.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 823
40 260
113
Értem én, hogy te a merjünk kicsik lenni rendszert szereted és ott érzed jól magad, de más nem!
Aki egy-két zászlóaljnál többet venne az gyártást is fog kérni: különben nem vesz! Ez a realitás!
Nem lehet máshogy ilyen nagy értékű fegyverüzletet kötni, mert nem fogja meg venni senki.

A Lynxet egyelőre rajtunk kívül senki nem vette meg még így se! Talán most az olaszok megveszik, de ott is saját gyártás lesz - talán valamit beszállíthatunk oda.

Szóval irreális amiről írsz...mondhatod hogy nem adsz gyártást, de akkor meg senki nem vesz és lehúzhatod a rolót: vége a gyárnak!
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 052
95 681
113
Azért a két véglet között van az igazság.
Mindent itthonról VS. Mindenhol saját gyártás.
A több száz tankra és LYNX-re is 40%-os olasz helyi hozzáadott érték lesz. És ez az RM rugalmassága a KNDS egyelőre ennyit sem ajánlott.
Azaz az RM trükkös, mert az olasz gyár is részben RM lesz, tehát szépen onnan is vissza csorog a központba,
 
  • Tetszik
Reactions: Kávé and Juvi

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 342
11 094
113
Azért a két véglet között van az igazság.
Mindent itthonról VS. Mindenhol saját gyártás.
A több száz tankra és LYNX-re is 40%-os olasz helyi hozzáadott érték lesz. És ez az RM rugalmassága a KNDS egyelőre ennyit sem ajánlott.
Azaz az RM trükkös, mert az olasz gyár is részben RM lesz, tehát szépen onnan is vissza csorog a központba,
Meg hat tudjak ha nem felel meg a beszallito ottse mint pl nalunk es elindul a projekt kesobb mar nem tud bekerulni es a sajat beszalitojuk kapja meg es amig tart a projekt mar nem tudnak bekerulni uj
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 363
15 580
113
Aki ezt a tweet-et összerakta az se tudja mi fán terem a SAR. Sikerült a Resurs orosz optikai műholdat bevàgni, aminek napelem tábláiból jön a fény! Beszarás! o_O

De a témánál maradva. A cikk szerint,; https://www.rheinmetall.com/en/medi...r-satellite-technology-in-germany-and-hungary

..a Rheinmetal megkapta az ICEYE szerődés alapján a Német és Magyar piaci értékesítést. Ami tök oké, de mi értelme egy harmadik közvetítő fél beiktatàsának, ha SAR szolgáltatás kell? Ettől olcsóbb tuti nem lessz. Vagy akkora már az itteni befolyásuk, hogy így is képesek lesznek eladni,? Ezt se tartom szerencsésnek.
A finn ICEYE mondjuk mára már komoly flottával jó szolgáltatást ad, szóval a dolog ezen része oké, de ez a Rheinmetal vonal több mint érdekes.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 052
95 681
113
A Rheinmetall fokozza az együttműködést a finn ICEYE céggel
A Rheinmetall kizárólagos forgalmazási jogot kap a német és a magyar piacra
2024 júniusában bejelentették, hogy részt vesznek a világ legnagyobb SAR műholdflottájában
A Rheinmetall és az ICEYE, a Szintetikus Apertúra Radar (SAR) Föld-megfigyelési műholdműveletek globális vezető vállalata kibővíti együttműködését. A két cég együttműködési megállapodást írt alá ennek érdekében.

A megállapodás részeként a Rheinmetall integrálja az ICEYE képességeit következő generációs harctéri rendszereibe. Ezen túlmenően a Rheinmetall és az ICEYE közös lehetőségekre törekszik világszerte számos piacon, köztük Németországban és Magyarországon, ahol a Rheinmetall kizárólagos jogokkal rendelkezik az ICEYE SAR műholdak katonai és kormányzati végfelhasználók számára történő terjesztésére a jelen megállapodás értelmében.

Armin Papperger, a Rheinmetall AG vezérigazgatója: „Az űrterület a védelmi stratégia szerves része, és rendkívül fontos katonai ügyfeleink számára. Meggyőződésünk, hogy egyesített képességeink lehetővé teszik számunkra, hogy innovatív megközelítéseket fejlesszünk ki, hogy testreszabott megoldásokat kínáljunk katonai ügyfeleink számára a jövőben.”

A düsseldorfi technológiai csoport 2024 júniusában már bejelentette részvételét a világ legnagyobb radarfelderítő műholdflottájában. Ily módon a Rheinmetall célja, hogy az űralapú felderítési adatokat felhasználhatóvá tegye a taktikai csatatéren.

A SAR műholdak azt az előnyt kínálják a hagyományos műholdakkal szemben, hogy az időjárási viszonyoktól és a napszaktól függetlenül nagy felbontású képeket tudnak készíteni. Ezek nagyon részletesek, és még a legkisebb objektumokat is azonosíthatóvá teszik a Föld felszínén. Ez döntő előnyökkel járhat a fegyveres erők számára a megfigyelés, a célpontok megszerzése, a felderítés vagy a saját csatatéren való elhelyezkedése szempontjából
 
  • Tetszik
Reactions: dudi and Kim Philby

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 052
95 681
113
Benne van a cikkben. Megállapodtak az export gördülékenyebb feltételeiben. Ha az RM eladna más országnak Magyarországon gyártott szajrét, akkor ennek teljesítésére mondjuk az RM-en, felül kormányok közti G2G megállapodás keretében Magyarország is garanciát vállal. Mivel itthon hatékonyan tudjuk ösztönözni az RM+ét mondjuk a LYNX leszállítására, akkor is ha meggondolná magát , hisz az exportban mi is érdekeltek lennénk