[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

e8nkekernuxxpy6oonfl.jpg

AO fáklyás képével kiegészítve :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Az egyik AMRAAM-al ment.

Nem tudom kivenni ,hogy éles rakéta volt-e. Sárga csík van az éleseken, ha jól tudom. Segítsen valaki, aki ehhez jobban ért. Mert ha éles volt, akkor dől az a legenda, hogy csak amerikai engedéllyel használhatunk Amraamot.

Nem tudom kivenni ,hogy éles rakéta volt-e. Sárga csík van az éleseken, ha jól tudom. Segítsen valaki, aki ehhez jobban ért. Mert ha éles volt, akkor dől az a legenda, hogy csak amerikai engedéllyel használhatunk Amraamot.
Azért mert felrakták, még hiányozhat az élesítő kártya belőle.

• Tetszik
Reactions: fip7
Szerintem attól hogy barna(?) csíkos rakéta van függesztve a gépre, még nem biztos hogy "élesítve" van. Egyszer valaki tényleg leírhatná már részletesen, hogy történik a bevethető Amraam függesztése a Gripenre.

Nekem van egy olyan gyanúm, hogy az utóbbi időben nem nagyon változtatják a gépeken a függesztményeket. Hogy ez tudatos- vagy "magyaros" tevékenységoptimalizálás-e, emberhiány vagy az eszközök és a csatlakozók védelme miatt van, az majd egyszer kiderül. Vagy nem.

Sárga sáv körben a rakétatörzsön a mellső szekción - éles robbanótöltet
Kék sáv a törzsön - robbanótöltet nélküli gyakorló rakéta (a Sidewinder-en ezzel együtt lehet éles infra-érzékelő fej a célbefogás gyakorlásához)
Gesztenyebarna/meggyszín sáv/-ok a hátsó szekción - üzemképes rakétahajtómű

Éles volt. Ha 720/1080-ra állítod a felbontást, a lejátszási sebességet pedig 0.25-re, akkor egyértelműen látszik a sárga sáv közvetlenül a vezérsíkok előtt.