[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

Honvédségi repülőeszközök Győr felett

A győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred - az éves kiképzési tervének megfelelően - a héten légvédelmi rakéta-oltalmazási gyakorlást hajt végre.

A kiképzésen augusztus 28-án, kedden és 30-án, csütörtökön a Magyar Honvédség egy JAS 39 Gripen típusú vadászgépe is részt vesz; augusztus 29-én, szerdán pedig egy Mi-8-as típusú helikopter kapcsolódik be a feladatba.

Az említett napokon Győr térségében megnövekedett zajhatásra lehet számítani. A Magyar Honvédség kéri a lakosság megértését.

https://airbase.blog.hu/2018/08/30/ejszakai_repules_102

0829_0292.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed and arcas
Akkor viszont lehetséges, hogy mástól kaptunk AIM-9-et és nem saját.

"The Hungarian contingent deployed in Lithuania has flown over 100 hours so far. From September 2015 to January 2016, the Gripen fighters are performing air policing tasks in Estonia, Latvia and Lithuania in the spirit of NATO’s collective defence."

Már hirtelen én sem tudom, hogy pontosan mikortól is datálódik az AIM-9-es "probléma"...

"The Hungarian contingent deployed in Lithuania has flown over 100 hours so far. From September 2015 to January 2016, the Gripen fighters are performing air policing tasks in Estonia, Latvia and Lithuania in the spirit of NATO’s collective defence."

Már hirtelen én sem tudom, hogy pontosan mikortól is datálódik az AIM-9-es "probléma"...

Tavaly, nem?