[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

A videóban szereplő Gripen szárnyának végén milyen rakéta látható?! A rakéta feje le van takarva!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
@molnibalage ?
A magyar Gripenekhez 2 féle légiharc rakéta van rendszeresítve.
Magyar gépre mi olyan rakéta van, amit szárnyvégre is fel lehet tenni? Segítek! A vastagabb ott van a szárny alatti pilonon.
Ehhez minek @molnibalage ? o_O

A magyar Gripenekhez 2 féle légiharc rakéta van rendszeresítve.
Magyar gépre mi olyan rakéta van, amit szárnyvégre is fel lehet tenni? Segítek! A vastagabb ott van a szárny alatti pilonon.
Ehhez minek @molnibalage ? o_O
Én kérek elnézést hogy hülye vagyok hozzá és meg mertem kérdezni! :rolleyes: De ha leírod te megköszönöm! Végtére ezért van a fórum, hogy tanuljunk és ne csak egymást basztassuk meg nyomjuk az ukrán meg orosz szart nonstop!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Köszönöm a választ!
Sőt az Amraam szerelék végén a BOL zavarótöltet kivetőt sem féljük használni... ;)
BOL-countermeasures-dispenser.JPG

Ez fölé mehetne a BOP/B akár vontatott csalival is, az lenne csak az igazi. :rolleyes:

Pl. egy 2db Aim-9/Iris-T és 4db Amraam/Meteor kombót használó gépbe igy elvileg legalább 2 BOP/B kivető (akár vontatott csalival), a rakéta inditók végére összesen 4db BOL kivető (a képen), a sárkányba pedig 3+1 (három felül egy lefelé) BOP/C zavarótöltet kivető helyezhető el, ami szerintem korrekt mennyiség egy ilyen méretű és teljesitményű gépre.

220921_litvania_bap60_7.jpg

Idén jellemzően egy póttartállyal adják a balti keszit a magyar Gripenek.

220921_litvania_bap60_8.jpg

Az elfogott Airbust rögzíti a kísérőre függesztett Litening konténer videókamerája.

Valószínűleg ez is Gripen lesz, mert más nekünk nincs a közelben...

On September 26 and 27, Allies Hungary, Germany, Czech Republic, Italy, Türkije, the United Kingdom, Estonia, Latvia and Lithuania, as well as Partner Finland will conduct the third Ramstein Alloy exercise in 2022.

Latvia will host the third sequel of the Allied/Partner live-fly exercise Ramstein Alloy 2022. During the routine two-day event, participating air forces will fly quick reaction alert drills including Communication Loss, Slow Mover Intercept, Dissimilar Air Combat Training, Combat Search and Rescue, Close Air Support and Air-to-Air Refuelling scenarios. One special focus will be on the integration of a Spanish Ground Based Air Defense Task Force into the activities. Spanish NASAMS air defence systems will simulate the defence of Lielvarde Air Base in Latvia against aerial attacks – a skill set that fighter pilots need to practice establishing air superiority during defensive operations, e.g. in an Article 5 situation.

• Tetszik
Reactions: BJani and Venom85

"A magyar és cseh repülősök a svéd összeszerelésű JAS-39, a német és olasz egység Eurofighter típusokat repüli."
Nagyon furcsa mondatokat használsz még mindig...
Az Eurofighter európai repülőgép, a Gripen pedig szintén, csak svédországban szerelik össze. A hajtóműve licenc, a katapult M.Baker stb. fél tucat brit alkatrész van benne. Ezért nem írtam, hogy svéd (lehetett volna svéd gyártásút is írnom).