[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 186
43 288
113
A 10 gép a minimum, amit be tudunk vetni, mert a svédek ezt garantálják szerződésben (minimum 70%-os hadrafoghatóság). Ez lehet több is, amikor mind a 14 gép a levegőben volt, akkor

"Novemberben egy gyakorló repülés alkalmával egyszerre volt levegőben mind a 14 Gripenünk. Ez százszázalékos üzemképességet jelent, ami a műszaki állomány szakértelmét dicséri."

"Mind a 13, hazánkban tartózkodó Gripen vadászgép egyszerre volt a levegőben, hogy együtt ünnepelhessék a tízezredik repült órát."

Ezeken a repüléseken is repültek a kötelékben a készültségi gépek is.

Egyébként én úgy tudom, hogy a készültséget nem 2, hanem 4 gép adja. Ha incidens van, akkor 2 gép indul, és 2 másik gép lesz azonnal a keszi. Mivel jelenleg is nem csak a magyar léteret védik, ezért ezt gondolom komolyan is veszik.

Ha 18 gép lesz, akkor abból elvileg mindig MINIMUM 13 bevethető lesz, de lehet ez több is, kevesebb viszont nem lehet.
egy másik cikkben azt írták, hogy általában 4 gép áll valamilyen karbantartás alatt egy időben.
Nyilván néha előfordul hogy épp mindegyik elérhető, de ez inkább a kivétel: nem érdemes ezzel számolni.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 564
34 284
113
A 10 gép a minimum, amit be tudunk vetni, mert a svédek ezt garantálják szerződésben (minimum 70%-os hadrafoghatóság). Ez lehet több is, amikor mind a 14 gép a levegőben volt, akkor

"Novemberben egy gyakorló repülés alkalmával egyszerre volt levegőben mind a 14 Gripenünk. Ez százszázalékos üzemképességet jelent, ami a műszaki állomány szakértelmét dicséri."

"Mind a 13, hazánkban tartózkodó Gripen vadászgép egyszerre volt a levegőben, hogy együtt ünnepelhessék a tízezredik repült órát."

Ezeken a repüléseken is repültek a kötelékben a készültségi gépek is.

Egyébként én úgy tudom, hogy a készültséget nem 2, hanem 4 gép adja. Ha incidens van, akkor 2 gép indul, és 2 másik gép lesz azonnal a keszi. Mivel jelenleg is nem csak a magyar léteret védik, ezért ezt gondolom komolyan is veszik.

Ha 18 gép lesz, akkor abból elvileg mindig MINIMUM 13 bevethető lesz, de lehet ez több is, kevesebb viszont nem lehet.
Ez anno igy mukodott,hogy 2 gep kint volt a beton vegen a keszenleti allohelyen.2 gep meg a sima allohelyen feltoltve.Ha felszslt a keszenleti geppar,akkor rogvest ki lett vontatva a ket feltoltott gep a keszenleti allohelyre,es ket gep fel lett toltve a helyukre.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 752
82 200
113

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 311
24 739
113
egy másik cikkben azt írták, hogy általában 4 gép áll valamilyen karbantartás alatt egy időben.
Mondjuk én is erről a "formuláról" tudok,...
jómagam is kb. 4 gépre emlékszem, amit láttam, hogy egyszerre voltak kül. mélységű karbantartáson "megbontva" (egyen hajtómű, egyen katapult ülés csere/ellenőrzés, a többin laikusként apróságokkal matattak). Azzal is kalkulálhatsz, hogy alapesetben egy gépnek szinte mindig Svédországban kellene lennie, hetekig...
Ez anno igy mukodott,hogy 2 gep kint volt a beton vegen a keszenleti allohelyen.2 gep meg a sima allohelyen feltoltve.
Én egy (1) felkészitett/felfegyverzett tartalék gépről tudok a Gripen esetében, ha a készenlétből valamelyik nem indulna, de nem állitom, hogy ez azóta nem változhatott.

• Tetszik
Reactions: Aladeen and endre