Komoly hiba lenne...
A Mistral hatótávolsága mindössze 7 km. Ennél még a leg egyszerűbb török MAM-C vagy MAM-L hatótávolsága is több.
Ráadásul a Mistral erősen időjárás függő. Ködben vagy csak símán a felhők fölött lévő célra nem indítható.
Szerintem nem a Mistral lesz rajta hanem megvesszük a Halcon Skyknight rakétát.
egyébként álljunk meg itt egy kapavágásra...
ott indul a dolog, hogy a Skyranger indítójába nem fér akármekkora rakéta...erős kétségeim vannak, hogy ez a skynight belefér oda...az RM vezetője ezt nyilatkozta:
By Paolo Valpolini “The Nagorno Karabakh conflict has shown a series of gaps in air defence assets,” Fabian Ochsner, Rheinmetall
www.edrmagazine.eu
"“We are missile agnostic,” says Fabian Ochsner, underlining that currently talks are underway for adding a laser beam riding missile, however fire-and-forget IR missiles can also be integrated, not forgetting the work being done with Halcon, the EDGE company from the UAE, which is providing its SkyKnight missile to be integrated into RAD’s Skynex. "
én kb. egyetlen rakétáról tudok ami laser beam ridiing-os, az RBS-70....viszont ha az indítóba ekkora rakéta fér be akkor azért nekem nem világos, hogy a skynight az nemcsak a skynex rendszerbe megy-e....
egyébként a hatótávval kapcsolatban ezt írja:
" “Such missiles can extend the effective range up to 8-9 km, however they have a minimum engagement range of around 2 km"
ennyit a Mistral 3 is tud
szóval akármi is megy a skyranger tornyában lévő indítóba a MAM-L hatótávját bizony nem fogja elérni