Mert csak az integrálás bonyolultságára, megoldhatóságára reagáltam.En ezt értem, de ez nem érv azokra a pontokra, amelyeket felsoroltam és válaszul írtad, lássuk be.
Eléggé érzelmi alapon állsz ehhez hozzá.Igen, pont ezert egy rakás szar. Sehol nincs a Skyranger radarjahoz meg multispektrum szenzoraihoz képest.
Huh? Hogyne lenne értelme már, baszki, ez egy air-defense system, egy surface-to-air missile, miert ne lehetne egy domb mögül inditani? Marmint ha nem ez az elavult Mistral lenne es kepes lenne a Skyramger is updatelni stb...
A Mistral arra van, hogy kb. 7 km-en belül leszedje line-of-sight célokat és ebben elég jó - vagy 30+ ország hadibeszerzői mind hülyék!
A Glock 17 is szar stukker, mert nem tud atomcsapást mérni?
Mi fenét kéne ráintegrálni? Olyan hű de sok minden nincs a piacon ebben a kategóriában. A Skyranger torony indítója max 250 kilót bír el, de fizikai kiterjedése is korlátos.
Az általad preferált SkyKnightból 2026 előtt semmi nem lesz - és az is még csak ígéret, hogy addig elkészül.
A Halcon, mint hadipari cég track-rekordja nem túl impresszív egyelőre - még életben nem produkáltak működő és rendszeresítésre került légvédelmi rendszert.
Mondj egy rakéta típust, ami elérhető, ráfér és jobb mint a Mistral!
A Mistral a legerősebb hajtóművel rendelkező MANPADS: 930 m/s a kezdősebessége. A Stingernek 750-800 m/s és arra mondanak 6-8 km-es hatótávot. Szóval a Mistral 7 km-es hatótávja eléggé hihető - a MBDA 7,5 km-et ír a prosiban.Lassuk, en igen-igen szkeptikus vagyok mar 5km is.
Meg LOAL illetve ravezetes, máskülönben pont lof@szra sem lesz jo a 25km ultramoderm radar meg szenzorkollekcio a Skyrangeren.
Túl sokat vársz ettől a rendszertől.
Ez egy VSHORAD rendszer - attól, hogy elvileg 20+ km-ről lát egy 1m2-es célt (kb. F-16 méretű gépnek ennyi), nem várható el, hogy támadni is tudja erről a távról. Erre a távra más fegyver kell - pl. NASAMS.
Egy drón vélhetően inkább jóval közelebbről szúr csak ki.
Amúgy az általad preferált még csak prototípus szintjén létező SkyKnight is csak 8-10 km-es hatótávot tud jóval drágábban - aktív radaros rávezetés mindig sokkal drágább mint az IIR.