Szerintem a 2022 végére MG alatt elkészült "nagy terv" szerint később esedékes ez a beszerzés, mint ahogy itt sokan várjuk különben már rég megrendeltük volna Mistral integrációt.Szerintem csak finnanszírozgatjuk , de , talán éppen ezért vhogy annyira az elmúlt egy évben látványosat nem haladt ez a project!
Talán azért sem sürgős, mert legalább 2 évig a Lynx-gyár el lesz foglalva az IFV verzió gyártásával más speciális verziók fejlesztésével és gyártásával. Ha ezek zöme megépült, akkor jöhet sorra a Skyranger. Nyilván egy-két alváz mehet integrációs tesztekhez addig is.
A Lynx alapra ültetéssel is elmegy majd némi fejlesztési idő. Pl. brutális nagy tér lesz odabent a deszant és torony kosár hiánya miatt, szóval el lehet szórakozni azzal fél-egy évet, hogy miként használják azt ki. Lőszer és rakéta tároló "polcok", esetleg további ülések vagy priccs váltó személyzetnek, hogy 0-24-ben legyen légvédelmi fedezethez személyzet. (Utóbbiakat egy cikkben említették is)
Most, hogy van rá dán és valamennyi német érdeklődés is, szerintem pláne nem sietnek a projekttel: fizessenek ki ménnél nagyobb szeletet a pénzesebb dánok, meg germányok - meg még kitudja ki mindenkit érdekel ez rendszer!
Gépágyús légvédelmi rendszerből azért nincs túl sok opció a "nyugati" piacon...