Mondjuk, már a bejelentés óta szúrja a szemem, hogy mégis miért nincs egyetlen plusz harckocsi sem, miből ez az überoptimista hozzáállás, hogy az összes működni fog, egyet sem lőnek ki stb. Mi lett az eddig logikus tartalékkal?
Én egy valamit nem értek és Dudi ha nem erre gondolt, akkor majd jelzi és bajlódik veletek tovább, hogy elmondja a sajátját.
De miért akartok venni csúcskategóriás Leokból fél zl-nyit raktárba, legénység nélkül, ha a közepes dd-be például alig van mutatóba új fegyver a katonák kezében? Vagy szerintetek olyan vidám dolog nekik nézni, hogy Tata 50% plusz felszerelést kapott a legjobból letárolásra, el sem fér a kezükben, annyit. De ők menjenek BTR-rel ki a csatamezőre, mert inkább legyen 2 modern dandárunk +50% tartalék eszközzel, mint 3 modern dandárunk.
Egy 50%-os tartalék képzés nekem kb ezt jelenti. Akkor lenne értelme egyáltalán elkezdeni gondolkodni ilyeneken, szerintem, ha tényleg minden katona a legmodernebb tüzérségi támogatással rendelkezne és legmodernebb csapatszállítóval és a legmodernebb drón felderítőkkel. De még akkor is én újabb harcoló egységeket állítanék fel abból a pénzből és azokkal a technikákkal, nem raktárba vásárolnék.
Nekem az a furcsa, hogy aktív szolgálatban álló ha holnap kitör a háború, akkor kimegy a frontra és harcol katonáknak 50 éves eszközeik vannak, de ti raktárakba termelnétek a tartalék készletet, ha jól értem.