Ide jár morálból, nemzet és külpolitikából kioktatni minket, magyarokat. Csehszlovák oldalakon pedig köpköd bennünket. Csak nem értem mire föl köhög a bolha.Mit jelent ez a kommentelés ?
Magyar katonai, és politikai kudarcot kívánsz ?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ide jár morálból, nemzet és külpolitikából kioktatni minket, magyarokat. Csehszlovák oldalakon pedig köpköd bennünket. Csak nem értem mire föl köhög a bolha.Mit jelent ez a kommentelés ?
Ide jár morálból, nemzet és külpolitikából kioktatni minket, magyarokat. Csehszlovák oldalakon pedig köpköd bennünket. Csak nem értem mire föl köhög a bolha.
Politikai kudarcot nem kell kívanni, az elobb vagy utóbb úgy is valamilyen formában megjon.Mit jelent ez a kommentelés ?
Van egy erős sajtóhadjáratot a csádi misszió ellen. Most nem a Nepszavára és a hazai társaira gondolok,, ők teszik a dolguk, kritikusak, nincs ezzel gond.Micsoda ?
Kik írták a cikket
vsquare.org
Nem meglepő módon elég keményvonalas amerikai szervektől, mint például a NED-től (National Endowment forDemocracy), a German Marshall Fund-tól vagy éppen a Soros által is pénzelt European Data Journalism Network-tól.
A NED-ről már nagyon sokszor írtunk, ők voltak azok, akik a magyar baloldal mögött is felsejlettek. Őket a köznyelv csak a CIA meghosszabbított kezének titulálja. Sőt, erről maga az amerikai szervezet egyik alapítója - Allen Weinsteint - beszélt, aki szerint „amit ma csinálunk, annak nagy részét 25 évvel ezelőtt a CIA rejtetten csinálta.” A NED lényegében a CIA hivatalossá tett megjelenése külföldön, az amerikai titkosszolgálat rajta keresztül próbált már a 90-es évek óta kormányokat megbuktatni, különböző országok belügyeibe beavatkozni.
....
Az egész szervezet mögött pedig támogatóként, partnerként vagy egyszerű mecénásként megtaláljuk a legkeményvonalasabb amerikai demokrata háttérszervezeteket.
Ilyen az, amikor az amerikai szervezetek pénzén oknyomoznak magyar újságírók
„Orbán Viktor lengyel propagandistájának leleplezése” – címmel jelent meg egy komolynak szánt, de valójában bagatel megállapításokkal operáló „oknyomozó” …tuzfalcsoport.blogstar.hu
A cikk lényege.
Van vmi hír. Amellé a fenti motivációkkal egy nemzetközi oknyomozó portál költ egy sztorit és rájuk hivatkozva terítik majd a mértékadó lapok a hírt.
Igazad van kicsit felületesen olvastam a linkelt cikkeket.
Robert Lansing Institute a cikk forrása és a másik oldalra hivatkozik, bár nagy különbséget nem látok.
Nagyon jó arcok dolgoznak itt is.
John Sipher
28 éves (1986-2014) karrier a CIA Nemzeti Titkos Szolgálatánál. Tapasztalt vezető, aki számos CIA vezető pozíciót töltött be világszerte, közvetlenül felelős nagy, világszerte szétszórt csapatok vezetéséért. Vezetői tanulás a Harvard Egyetemen, a Northwestern Egyetem Kellogg School of Management-én, az Aspen Institute-ban és az Intelligence Community Executive Leadership programjában. Nyugdíjba vonult a CIA Senior Intelligence Service tagjaként, a vezetői csoportban, amely a CIA tevékenységét világszerte irányítja.
Kitüntetett karrierintelligencia kitüntetés kitüntetettje.
David DeBatto
Az amerikai hadsereg nyugalmazott kémelhárító különleges ügynöke. Irakban szolgált a Tactical Human Intelligence Team (THT) csoportvezetőjeként. Iraki bevetése előtt David az amerikai hadsereg tartalékos kémelhárító különleges ügynöki tanfolyamának oktatója volt. Négy regénye jelent meg a Grand Central Publishing számára, és jelenleg az iraki tapasztalatairól írt emlékiratát fejezi be. David cikkeket írt a Vanity Fair, a Salon.com, a The American Prospect és a The Washington Monthly számára is.
Egyébként nem tudom olvasva ezt a két oldalt, hogy ez valóban hasznos-e. Nagyon túltolt és inkább kontraproduktívnak tűnik.
Erre mondom önállóan csak magunkért túl nagy rizikó.Itt annyiféle érdekeltség van, hogy biztosra vehető, valakinek nagyon szúrja majd a szemét, ha ott leszünk. Van ott USA érdek, francia érdek, orosz érdek, talán kínai érdek is. Most ott lesz külföldiként a magyar érdek.
Most Csádban harmiciksz éve nem volt puccs. A béke szigete helyi szinten. Még. A kérdés így fog maradni? Keletről a szudáni polgárháborúból menekültek milliói. Nigéria felől a Bokor Haram, Délről a Közép -Afrika az orosz zenészekkel. Még az észak -keleti nigeri puccsisták a legtabilabbak, Eszakról meg Líbia. Ott van vmi xarkavató kezdemény a határ mentén.Mindenki ott van katonai erővel is. Aztán a helyiek. Kormányerők, már épp ki a kormányerő persze, a rendszeres puccsok folytán. Lázadó csoportok Iszlám dzsihádisták, valamint az ilyen helyen szokásos zavarosban halászó, mindenféle fegyveres rablóbandák. Ez durvábbnak ígérkezik mint Afganisztán. Mert még az ottaninál is zavarosabb a helyzet.
Dehogy, az agitprop osztálynak mostanában nincs túl sok sikerélménye az ukrán fronton.Mit jelent ez a kommentelés ?
Nekem sem szimpatikus ahogy mondja, de amit mond az megáll szerintem is. Kár lenne elvitatni azt, hogy azok az ukránok akik most még nyíltan a területünket nem merik támadni, csak pl. halállistákra rakosgatnak fel magyar vezetőket, elzárják az olajat, Afrikában szerveznek SOF-al rajtaütéseket Wagneren, szerintem hatalmas kockázat a leendő magyar misszióra.Kicsit visszább kellene venni az arcból Pali
Ez maximum költői lehetett, nyilván, imádná itt tunkolni a magyar vért, egyértelmű.Mit jelent ez a kommentelés ?
Ebben igazat kell adjak, sajnos.Politikai kudarcot nem kell kívanni, az elobb vagy utóbb úgy is valamilyen formában megjon.
Arra mutatok rá, hogy jelen helyzetben ez felesleges hazardírozás a hadiállományal (akár csak a boszniai sz@rkeverés).
Kizárolag más geopolitikai helyzetben és szovetségen belul lenne érdemes belévágni, mint ahogyan Maliban volt.
Fubazd....Nyomolunk.
Most ez egy tevetejipqri befektetés
Mondhatnátok hülyeség, de ha az Alföld elsivatagosodik a globális buziskodás miatt? Nah. Ugye! Amúgy tevetejben vilagelsők a srác szerint.
És még a tevehuszárszázadokról újfent nem is beszéltem!
Nem, nem! az Alföld azért sivatagosodik el, mert a kormány leszarja a vízgazdálkodást azt a kis pénzt meg amit az EU-tól erre kaptunk az ellopták a helyi kiskirályok,,,Mondhatnátok hülyeség, de ha az Alföld elsivatagosodik a globális buziskodás miatt? Nah. Ugye!
Eddig azt hitted lexarják, de tuti tevéket akarnak behozni, ilyen ravasz a NER! Éberség!!Nem, nem! az Alföld azért sivatagosodik el, mert a kormány leszarja a vízgazdálkodást azt a kis pénzt meg amit az EU-tól erre kaptunk az ellopták a helyi kiskirályok,,,
Don kincstári optimizus...Eddig azt hitted lexarják, de tuti tevéket akarnak behozni, ilyen ravasz a NER! Éberség!!
Eddig azt hitted lexarják, de tuti tevéket akarnak behozni, ilyen ravasz a NER! Éberség!!
34:28-től, hogy nektek már ne kelljen:Azért ezt érdemes meghallgatni: magyar idegen légiós beszél a Száhel övezetről meg az esetleges magyar misszió kilátásairól.
Elég sokat szolgált ott, jó pár bajtársa ott halt meg. Egyik nap még az egyik fegyveres csoport a baráti, másnap már rájuk támad - totál káosz. Franc sem tudja ki kivel van...