Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez az AK modernizálás csak valós akarat kérdése, az MBT meg nem. Szerintem... Amúgy értem persze, amit írsz. Én csak rossz szokásomhoz híven, láttam egy vonalat, nem olvastam vissza, csak félig offba betoltam egy gondolatom. Nézzétek ezt el nekem...Zsolti! Azért a harckocsiról volt szó, mert abból indult ki az egész eszmefuttatás, hogy harckocsi terén milyen lehetőségek vannak... vétel, lincence, gyártás -és az utóbbi ment el teljesen elméleti vonalon, hogy mi van meg, mi nincs meg és mi kellene hozzá. Ez nem azt jelenti, hogy -szerintem- itt bárki is holnap harckocsit gyártana minden mást mellőzve. Az a realitás meg az, hogy AK-t nem tudunk modernizálni összevásárolt cuccokból.
Amúgy lett itt írás rendesen! Pár dologra reagálnék, de nem sorban és idézve.
1. Ha feltételezzük, hogy kellő pénzt tudunk és akarunk biztosítani egy MBT programra akkor:
A/ 100%-ig önálló fejlesztésből 50 év múlva se lesz MBT-nk, mert a hazai ipar kb. ilyen szintű lemaradásban van.
B/ Ha külföldről licenceket veszünk akkor 5-6 év alatt szerintem tudnánk olyan eredményt produkálni ami nem elavult.
C/ Ha komplett licencet veszünk akkor 2-3 év bőven reális lehet.
2. Hazánk tökéletesen alkalmas a páncélos hadviselésre, a tank pedig univerzális pusztító fegyver.
3. Szükségünk van az összfegyvernemi harcra ehhez pedig tökéletes egy moduláris platform amely: MBT/IFV/APC/Önjáró tüzérség/Aknamentesítő jármű/Légvédelmi jármű/Műszaki jármű(vek) alapjául szolgál.
Még egy ilyen kis országnak is kellene vagy 500 db ilyen jármű.
4. Partizánkodva még egy országot sem védtek meg a pusztulástól. Lehet, hogy az ellenség föladja a megszállást de addig is szétrabolják és alázzák az országot, aztán kezdhetünk megint mindent a kőkortól. Hát szerintem ez egy rossz ötlet.
5. <i>"Egyebkent az ATGM gyartashoz mi kene?"</i>
Licenc.
Vagy olyan tudás ami nálunk soha nem létezett és olyan gyártó kapacitás ami nálunk soha nem létezett.
6.<i> "Az a realitás meg az, hogy AK-t nem tudunk modernizálni összevásárolt cuccokból. "
Ennek mi az oka?"</i>
A meritokrácia teljes hiánya. Vagyis a csókos kap lóvét egy olyan feladat elvégzésére amihez teljesen hülye, ellenben bármilyen eredményt elfogadunk tőle.
Szerintem már maga az ötlet is butaság volt, a végeredmény is részben ezt igazolta.
Egy olyan országban, ami 40 éves faék egyszerűségű hk-t nem tud rendesen üzemeltetni szándék hiányában és van belől kb. egy tucat ott álmodnik valaki saját harkocsi fejlesztésről...?
Megint nagyon messzire gurult az a bizonyos gyógyszer...
Egy olyan országban, ami 40 éves faék egyszerűségű hk-t nem tud rendesen üzemeltetni szándék hiányában és van belől kb. egy tucat ott álmodnik valaki saját harkocsi fejlesztésről...?
Megint nagyon messzire gurult az a bizonyos gyógyszer...
Most szállt el az agyam!@kelepisti
Hát igen. Nagyon sok ide kommentelő teljes álomvilágban él úgy, hogy láthatólag fogalma nincs arról, hogy csak egy ezred vagy dandár hogyan is néz ki és műszaki tudások kb. sehol nincs.