[HUN] T-72 korszerűsítés

"Van egy-két történet a "kevésbé szakszerűen tárolt" rádióaktív hulladékokról "

Ez nem nuki tengeralatjarokra es hasonlokra vonatkozik? Dizeles hajoknal en szakszerutlenul tarolt nuki fejes torpedokra/raketakra tippeltem volna.

"Van egy-két történet a "kevésbé szakszerűen tárolt" rádióaktív hulladékokról "

Ez nem nuki tengeralatjarokra es hasonlokra vonatkozik? Dizeles hajoknal en szakszerutlenul tarolt nuki fejes torpedokra/raketakra tippeltem volna.

Szivárog ott sajna minden..

@ozymandias: pont nem rad ertettem:) Annyi ilyen horror-sztorit olvasunk ebbol az idoszakbol, hogy kivancsi vagyok, mik fognak meg kiderulni... (no meg arra, hogy mi fog meg kiderulni Kina kapcsan).

A generációkba rosszul emlékezetem. A dolog lényege, hogy van olyan generációs éjjellátó, amelyeket más - akár környező országból be lehetettet szerezni, de itthon nem árulható, mert hadiipari cuccnak minősül(t).

http://beo-pa.hu/hu/hirek/ejjellato_ll_gen_uj_jogi_szabalyozas
A '70-es évek elején a HM-ben rendszeresített MOM által gyártott 8X30 "éjjellátó" távcsövet a mai napig nem engedélyezik a civil életben! Anno, javítottam "egy párat" javarészt paralaxis hibával. A mai napig menő vadász berkekben.

"A '70-es évek elején a HM-ben rendszeresített MOM által gyártott 8X30 "éjjellátó" távcsövet a mai napig nem engedélyezik a civil életben"

Tippre ennyire van lemaradva a jog a technologia mogott:)

"A '70-es évek elején a HM-ben rendszeresített MOM által gyártott 8X30 "éjjellátó" távcsövet a mai napig nem engedélyezik a civil életben"

Tippre ennyire van lemaradva a jog a technologia mogott:)

Nem lemaradva van, hanem komplett idióták hozzák a jogszabályokat... Pl. tudomásom szerint bármilyen hőképalkotó cuccot korlátozás nélkül lehet venni. Fejre szerelhetőset is. És a hőképalkotók kicsit komolyabbak, mint akár egy 3. generációs éjjellátó, igaz nem is teljesen ugyanarra jók...
És ott van a "kedvencem" az általam ismert egyik legnagyobb debilség, a szúrásálló (nem, nem lövedékálló!) mellény, mint "közbiztonságra különösen veszélyes eszköz"... Na ha ezt valaki meg tudja nekem magyarázni, az vendégem egy sörre!

wolfram

<i>"Nem lemaradva van, hanem komplett idióták hozzák a jogszabályokat... Pl. tudomásom szerint bármilyen hőképalkotó cuccot korlátozás nélkül lehet venni. Fejre szerelhetőset is. És a hőképalkotók kicsit komolyabbak, mint akár egy 3. generációs éjjellátó, igaz nem is teljesen ugyanarra jók...
És ott van a "kedvencem" az általam ismert egyik legnagyobb debilség, a szúrásálló (nem, nem lövedékálló!) mellény, mint "közbiztonságra különösen veszélyes eszköz"... Na ha ezt valaki meg tudja nekem magyarázni, az vendégem egy sörre!"</i>

Üdvözöllek Abszurdisztánban :-)

wolfram

<i>"Nem lemaradva van, hanem komplett idióták hozzák a jogszabályokat... Pl. tudomásom szerint bármilyen hőképalkotó cuccot korlátozás nélkül lehet venni. Fejre szerelhetőset is. És a hőképalkotók kicsit komolyabbak, mint akár egy 3. generációs éjjellátó, igaz nem is teljesen ugyanarra jók...
És ott van a "kedvencem" az általam ismert egyik legnagyobb debilség, a szúrásálló (nem, nem lövedékálló!) mellény, mint "közbiztonságra különösen veszélyes eszköz"... Na ha ezt valaki meg tudja nekem magyarázni, az vendégem egy sörre!"</i>

Üdvözöllek Abszurdisztánban :-)

Hát ez az! :(

Arra emlekeztek, hogy a kisebb felvevok is tiltolistasok voltak allitolag (kamera, audio)? Remelem, hogy ezt mar toroltek:)

Off

Én emlékszem. A pánttal fejre szerelhető mini kamerákat és hasonló tárgyakat kém eszközöknek minősítették és így tartásuk illegális.
De hasonló a helyzet a késeknél is ha jól tudom, bizonyos penge hossz fölött nem lehet nálad. Ennek csak a szépséghibája, hogy a legtöbb konyhakés jóval nagyobb , mint a törvényileg előírt méret.
Miközben például "bozótvágó kés" (Machete) lehet nálad hiszen munka eszköz fűkaszáláshoz, az egyetlen kikötés, hogy legyen rajta élvédő XD
Balta dettó ugyan ez. Viperád nem lehet, de basebal ütőd igen XD

Régen néztem utána ennek, és lehet kicsit pontatlanul emlékszem már, de hihetetlen bohócság az egész amúgy...

Off vége

A rendőrségnél is vannak főleg (US) III. generációs AN NVG-7 binokuláris és AN NVM-14 monokuláris éjjellátók, rendszeresítve is, de természetesen nem a sima járőröknél. A határon pedig tornyokra vannak szerelve speciális, nagy távolságúak is.
Az US szabvány 4 generációt, az orosz szabvány tudtommal 2 generációt különböztet meg. Polgári célokra az I. generációsok forgalmazhatóak.

A rendőrségnél is vannak főleg (US) III. generációs AN NVG-7 binokuláris és AN NVM-14 monokuláris éjjellátók, rendszeresítve is, de természetesen nem a sima járőröknél. A határon pedig tornyokra vannak szerelve speciális, nagy távolságúak is.
Az US szabvány 4 generációt, az orosz szabvány tudtommal 2 generációt különböztet meg. Polgári célokra az I. generációsok forgalmazhatóak.

Utánanéztem, hogy most mi a helyzet. Annyi változott, hogy már a 2, 2+ stb. generációsak is forgalmazhatóak, tarthatóak, amennyiben nem "kifejezetten katonai" felhasználásra készült az adott készülék. Természetesen pl. az USA-ban akár 4. generációs katonait is vehetsz, ha van rá pénzed, max exporttilalom alá esik.

Elég komoly török-kazah t-72-es modernizáció:

"Kazah-török együttműködésben készült el a SHYGYS modernizációs csomag a T-72-es harckocsik számára. A 840 lóerős motor mellett korszerű, termikus képalkotó kamerákat alkalmazó célzórendszer is beépítésre került, de a torony és a páncéltest mellső, valamint oldalsó részére is jutott a plusz páncélzatból. A torony hátsó részére egy Aselsan gyártmányú távirányítású fegyverállvány került felszerelésre, egy NSZVT 12,7 milliméteres nehézgéppuskával. A helymeghatározást műholdas navigációs rendszer, a kommunikációt Aselsan VHF/FM rádió adó-vevő segíti, míg a harckocsi vezetését elől és hátul elhelyezett kamerák könnyítik meg." (forrás: netarzenál)

T-72_MBT_Shygys_Aselsan_main_battle_tank_KADEX_2016_Astana_Kazakhstan_001.jpg

T-72_MBT_Shygys_Aselsan_main_battle_tank_KADEX_2016_Astana_Kazakhstan_002.jpg

photo1465068500914-1465068500964.png

Lehet tudni,hogy ez hol van a mi,alap 72-eseink,és a T90-es export változata között,Magyarország védelmére használva,ill. árban hol található,vagy a mieinket át lehet e alakítani ilyenre?

Hát pedig még ennek is örülne majd mindenki, roppant mutatós darab de sajnos csak másodvonalas technika.

Krisss nekem fontos az életed nem örülnék neki,ha ebben kéne látnom téged a harcmezőn flangálni.Ez még így is kicsi védelem.

Hogyér adják a polákok ezt a tuning csomagot? Mit tartalmaz bővebben? És vajon rá lehet e heggeszteni a mi igencsak leamortizálódott 72-es tankjainkra? Miért lett nagyobb a füstelszívó? Vagy csak ráhúztak egy csövet mint Csodabogár a Shermanre? :) Hőleadás miatt lett nagyobb vagy új kialakítás, vagy csak optikai tuning?