Jah de rajtad kívül, mindenki hagyja egykét perc után, de te mész minden ilyen lehetőségre mind gyöngytyúk a langyos takonyra...Bocs,de nem én hoztam elő,csak válaszoltam.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jah de rajtad kívül, mindenki hagyja egykét perc után, de te mész minden ilyen lehetőségre mind gyöngytyúk a langyos takonyra...Bocs,de nem én hoztam elő,csak válaszoltam.
Tegnap már azt is lehetett olvasni, hogy nemcsak az oroszok hajtanak végre csapatösszevonást hanem a fehéroszok is, teljesen véletlenül ők is az ukrán határ mellett. Tudom, ne is mondd, náluk is éppen egy nagyobb hadgyakorlat van. Viszont van olyan vélemény is, hogy ez azt mutatja, hogy 3 oldalról fognak támadmi az oroszok: Donbassból (a szakadárokkal kiegészülve akik - tudom ez is csak véletlen egyezés - éppen behívják a hadköteles férfiakat), délről a Krímből és Északről Fehéroroszországból, ami tökéletesnek tűnik egy esetleges offenzívához. Az ukránok, mégha mozgósítanának is - de láthatóan nem akarnak, mert csak értelmetlen vérfürdő lenne belőle - pár nap alatt összeomlanának.Előre bejelentett hadgyakorlat lesz,talán az aktuális Zapad...
Nem fogják legyalulni az oroszok az ukránokat.Az oroszok nem háborúzni hanem kereskedni akarnak Európával,csak ez nem tetszik az amerikaiaknak és mantrázzák a háborús propagandájukat.
Az A4 is 2-3 év alatt jönne meg és csak azt érnénk el,hogy nagyjából megegyező harcértekű harckocsink lenne mint az oroszoknak(B3,de a modernizált T-80BVM és minden T-90 már modernebb típus mint az A4) épp csak sokkal kevesebb.
Na,ez most egy komplett hülyeség.Wehramcht kifejezetten egy tömeghadsereg volt.Fuller meg lényegében pont azt dolgozta ki a 20-30as években,amiről Te beszélsz.És ami elveiben különben olyan nagyon nem is különbözik guderian és tuhacsevszkij elveitől.Jajaj!Messze kerülöm az angol harckocsi harcászatot mert bénák hozzá.A világ legjobb könnyűgyalogság a brit könnyű gyalogság de ennyi.Én az RN-ben sem hiszek,úgy gobdolom,higy mára az is csak egy lufi ami a múltjából él.
A német harckocsi harcászatot és a mozgó hadviselest mantrázom,mert párhuzamot látok a kiépítendő Honvédség és a Wehrmacht között atekintetben,hogy lesz egy kis létszámú de modern hadseregünk és létszámhátrányban kell harcolnunk egy nálunk elavultabb de túlerőben lévő haderővel szemben.
Bocs,de 1(egy) választ irtam,meg egy megjegyzést.Ráadásul igaz mindkettő.Akkor mit háborogsz?Hogy nem istenitem a Z plant,hanem leirom,hogy mi is az ténylegesen?Sziveskedjél a sok,tényleg nagyon sok vérnarancsos agitpropos beirásokra ilyen gyorsan reagálni inkább.Jah de rajtad kívül, mindenki hagyja egykét perc után, de te mész minden ilyen lehetőségre mind gyöngytyúk a langyos takonyra...
Nálam az infrastruktúra fejlesztés pl. az út, vasútépítés, még véletlenül sem egy üres stadion. De szerintem ezt hagyjuk.Ez már túlpolitizál irányba viszi a dolgot. Stadiont azokból a forrásokból építenek, amiből nem vehetnek egy darab harckocsit sem, mert infrastruktúrafejlesztésre költhetik csak, mindenféle látványpékség dologra.
Vasutat is építenek.Nálam az infrastruktúra fejlesztés pl. az út, vasútépítés, még véletlenül sem egy üres stadion. De szerintem ezt hagyjuk.
Meg utat is, de akkor inkább költeném arra mint a focira, ez személyes antipátia a focisták felé a részemről bocsiVasutat is építenek.
Nálam az infrastruktúra fejlesztés pl. az út, vasútépítés, még véletlenül sem egy üres stadion. De szerintem ezt hagyjuk.
Nézzétek, én magasról szarok a focira, egyáltalán nem érdekel. De van egy rakás ember, akit meg igen, kitalálták az ötven évvel előttünk járók, hogy ezt kell stadionban nézni nem gladiátorviadalt, szóval csinálnak neki stadiont. Ennyi. Az autósoknak meg utat. A vonatozóknak meg vasutat. De a források jó részét nem költhetik másra.Meg utat is, de akkor inkább költeném arra mint a focira, ez személyes antipátia a focisták felé a részemről bocsi
Mikor ez szembejön, majd kinevetik sokan, hogy nem lehet vele harcolni, elavult szar, semmilyen erőt nem jelent a szerbeknek.Tanulhatnánk a szerbektől
Az alappáncélzat hasonló a mi N1-es verziónkhoz
Századszorra leírva:
A Zrínyi tervnek volt 3 verziója.
- Ha kevés pénzt ad a kormány
- akkor lett volna szovjet eszközök modernizációja valszeg részben török és lengyel segítséggel esetleg valami büdzsé harcjármű ami azért jobb mint a BTR.
- Ha közepes mennyiségű pénzt ad a kormány
- használt/felújított nyugati technika ill török új technika
- Ha a kormány elég pénzt ad (ez van most)
- új nyugati technika illetve jó ár/érték arányos új török
- Ez a kedvező tech transzferek és egyebek miatt jobban alakul a vártnál.
Voltak próbálkozások V4 főleg lengyel együttműködésre de a lengyelek semmiféle hazai gyártást meg tech transzfert nem hajlandók a saját cégeik totális helyzetbe hozásán kívül (ezen buknak el a nemzetközi együttműködésben működő programjaik aztán megy a köpködés)
Századszorra leírva:
A Zrínyi tervnek volt 3 verziója.
- Ha kevés pénzt ad a kormány
- akkor lett volna szovjet eszközök modernizációja valszeg részben török és lengyel segítséggel esetleg valami büdzsé harcjármű ami azért jobb mint a BTR.
- Ha közepes mennyiségű pénzt ad a kormány
- használt/felújított nyugati technika ill török új technika
- Ha a kormány elég pénzt ad (ez van most)
- új nyugati technika illetve jó ár/érték arányos új török
- Ez a kedvező tech transzferek és egyebek miatt jobban alakul a vártnál.
Voltak próbálkozások V4 főleg lengyel együttműködésre de a lengyelek semmiféle hazai gyártást meg tech transzfert nem hajlandók a saját cégeik totális helyzetbe hozásán kívül (ezen buknak el a nemzetközi együttműködésben működő programjaik aztán megy a köpködés)
Attól függ mit tud, a modernizációs csomag modern elvek szerint lett összeállítva és és van a parancsnoknak önálló thermal panoráma periszkópja!Mikor ez szembejön, majd kinevetik sokan, hogy nem lehet vele harcolni, elavult szar, semmilyen erőt nem jelent a szerbeknek.
2011-ben kezdtek el gondolkodni. 2015-ben már a tárgyalások mentek a különböző cégekkel.Ez klassz, de a jelen helyzet alapján úgy néz ki az első és a második kombinációja jelentette volana megoldást.
Az elsővel kihúzzuk addig, amíg a második megvalósul, aztán azok mehetnek a tartalékosoknak, ha még marad élettartamuk.
Persze ehhez nem 2015 után kellett volna elkezdeni gondolkozni.
Hagyjuk.Maradjunk annyiba,hogy ezek a stadionok nem a sportrol szólnak.Nézzétek, én magasról szarok a focira, egyáltalán nem érdekel. De van egy rakás ember, akit meg igen, kitalálták az ötven évvel előttünk járók, hogy ezt kell stadionban nézni nem gladiátorviadalt, szóval csinálnak neki stadiont. Ennyi. Az autósoknak meg utat. A vonatozóknak meg vasutat. De a források jó részét nem költhetik másra.
Előre bejelentett hadgyakorlat lesz,talán az aktuális Zapad...
Nem fogják legyalulni az oroszok az ukránokat.Az oroszok nem háborúzni hanem kereskedni akarnak Európával,csak ez nem tetszik az amerikaiaknak és mantrázzák a háborús propagandájukat.
Az A4 is 2-3 év alatt jönne meg és csak azt érnénk el,hogy nagyjából megegyező harcértekű harckocsink lenne mint az oroszoknak(B3,de a modernizált T-80BVM és minden T-90 már modernebb típus mint az A4) épp csak sokkal kevesebb.
Nem azt mondtam,hogy nem tömeghadsereg volt,hanem azt hogy kisletszámú az ellenfélhez képest.A tömeghadsereg is harcolhat modern elvek szerint nem csak úgy ahogy a szovjetek tették.Na,ez most egy komplett hülyeség.Wehramcht kifejezetten egy tömeghadsereg volt.Fuller meg lényegében pont azt dolgozta ki a 20-30as években,amiről Te beszélsz.És ami elveiben különben olyan nagyon nem is különbözik guderian és tuhacsevszkij elveitől.
a 60as évek angol elve volt,hogy a hk a legjobb hk elháritó.És a hk egyetlen feladata az ellen hk-aival való harc.Mindenki más másképpen gondolta.
2011-ben kezdtek el gondolkodni. 2015-ben már a tárgyalások mentek a különböző cégekkel.
Na itt fejeztem be veled mert gusztusralan amit művelsz.Hagyjuk.Maradjunk annyiba,hogy ezek a stadionok nem a sportrol szólnak.
Ez a T72M/Hu rovat.
Inkább álljunk neki felhomálositani @dudi t,hogy mire lenne jó,és mire nem egy felkopácsolt 72.Mert szegény még mindig ott tart,hogy a hk azért van,hogy lovagi tornát vivjon egy másik hk-val.
Ezt felejtenétek már el.MH nem az MN,és nem az IDF.Kicsi hadsereg.Csak a jol képzett és gyakorlott (jelen időben) legénységgel van esélye bármiféle győzelemnek nevezhető dologra.mehetnek a tartalékosoknak, ha még marad élettartamuk.