M
molnibalage
Guest
Én inkább választok egy olyan harckocsit, aminél drágább az üzemanyag, de legalább elpusztíthatatlan, a hermetikusan elkülönített lőszerrekesz miatt, addig a Leó 2-esnél meg túltervezés / over-engineering miatt ott van az a Sofőr melletti lőszerrekesz, ami berobban, szétveti az egészet harckocsit, és semmi nem marad a bennük ülőkből.
Az előbb is mutattam a felvételt, hogy az ATGM átütötte az Abrams oldalát, belobbant a lőszerrekesz, de a szokásos elrendezése megvédte a bennük ülőket, meg a harckocsi is jelentősen sérült, de egyben maradt. Ez szerintem félig objektív hozzáállás.
Ööö, ezen a képen azt látom, hogy az M1-nél is lehet a tornyon belül lőszer tárolni...
Most tisztázzunk egy dolgot. Te beszélsz az AMERIKAI csúcs M1 változatokról.Az Abrams is kap ERA-t, az M19 / 32 ARAT-ot, az teljesen másfajta ERA, mint a Kontakt / Relikt, azzal be lehet burkolni az oldalt, a toronyhátul az meg toronyhátul, és végülis meg van oldva az Abrams védelme.
A szegényített urániumra is próbáltam válaszolni, túlértékelt dolog, meg az a Szvinyec / Vákum ellen véd, nem pedig a Kornet / Krizantém / Vampir ellen.
Lőszerileg mindenki Rh-120-ast használ, de az M829 az DU, addig a DM sorozat az HHS / WHA, és ott ténylegesen megmutatkozik, hogy az egyik az jó, a másik meg politikai hülyeségből kitalált önballépés.
És exportra ebből mit kaphat meg az egyszeri user, ami nem a 80-as évek eleji páncélzat szintjén van?