Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A katonák motivációjáról, gondolkodásáról három évtizedes alegysegparancsnoki tapasztalatom van.Egy harckocsi zászlóalj nagyjából 400-600 fő tokkal vonóval... Ez nem egy önálló zászlóalj, ez rá van utalva a dandár logisztikai rendszerére...
A katonáról meg nagyon torz elképzelésed van.
Az, amit írtam, az arra válasz, amit a kolléga írt.Egy harckocsi zászlóalj nagyjából 400-600 fő tokkal vonóval... Ez nem egy önálló zászlóalj, ez rá van utalva a dandár logisztikai rendszerére...
A katonáról meg nagyon torz elképzelésed van.
Én eleg sokat találkozok legénységgel és a rendfokozatomból adódóan elég közvetlen kapcsolatban is vagyok velük. Lehet, hogy megleplek, de a motivációjuk közt a pénz az az 1. és 2. helyen van. Még a légmotiváltabbak is azt mondják, hogy a pénz a 2., de ők mondjuk 1-5%...A katonák motivációjáról, gondolkodásáról három évtizedes alegysegparancsnoki tapasztalatom van.
És ne gondold, hogy a múlt emlékein alapul véleményem.
Tudom mit mondok és miért.
Tudom mi a helyzet a laktanyàkban.
Azt is tudom, mit akarsz mondani, de annak nincs köze ahhoz, amit én mondok.
Ismét.
Nem azt mondtam, hogy nem számít a pénz!Én eleg sokat találkozok legénységgel és a rendfokozatomból adódóan elég közvetlen kapcsolatban is vagyok velük. Lehet, hogy megleplek, de a motivációjuk közt a pénz az az 1. és 2. helyen van. Még a légmotiváltabbak is azt mondják, hogy a pénz a 2., de ők mondjuk 1-5%...
Ezzel próbálkozik a Honvédség, adjunk mást pénz helyett... meg is van az eredménye: a felszerelők fele vagy alkalmatlan vagy csak azért katona, mert a civil szférában sehová nem kell.Nem azt mondtam, hogy nem számít a pénz!
De Te mégiscsak katonákkal beszéltél....
Itt vannak, ennyi pénzért..., tehát csináljálk.
Hidd el én örülnék a legjobban, ha MNB elnöki fizetést adna a HM.
De nem fog.
Az ösztönzőkkel csak egy része az illetmény (szerintem is a legfontosabb), de Audival, BOSCH-al, BMW-vel nem tudsz versenyezni.
Viszont adhatsz kalandot és élményt a fiatalnak.
E kettő együtt motiválja a szolgálatra és ami fontos tartós szolgálatra a srácokat.
Egyébként az elején jórészt fogalmuk sincs mennyi az annyi, de pár év után már természetesen nézik az Audi, stb egyéb fizetéseket.
Ilyen az élet.
A légióba se fizetés miatt megy a fiatal....
Nem!Ezzel próbálkozik a Honvédség, adjunk mást pénz helyett... meg is van az eredménye: a felszerelők fele vagy alkalmatlan vagy csak azért katona, mert a civil szférában sehová nem kell.
A Honvédség mondja nem te!Nem!
Nem azt mondtam, hogy pótoljuk a pénzt.
A legfontosabb a versenyképes illetmény.
Ezt mindenki tudja.
Én azt mondom, hogy a többi ösztönző miatt (kaland, élmény), nem a munkahely közelsége a meghatározó a fiatal számára.
Emiatt majdnem mindegy, hogy az ózdi fiatal Nyíregyházára vagy Tatára megy tankosnak....
Nem tudsz minden hátrányos helyzetű térségbe laktanyát tenni.
Valamint N mindegy, hogy a laktanyakerités melletti munkanélküliekből van nagy meritésed vagy az ország egész területéről önként érkező fiatalok közül.
Előbbi inkább a varrónők motivaltsagát, utóbbi talán a hivatást választókat jellemzi.
féloff, ép most vettem meg az antikvárumban egy 1995ös kötetet, A magyar katonai gondolkodás történetét. Mikor volt az a harminc év?A katonák motivációjáról, gondolkodásáról három évtizedes alegysegparancsnoki tapasztalatom van.
És ne gondold, hogy a múlt emlékein alapul véleményem.
Tudom mit mondok és miért.
Tudom mi a helyzet a laktanyàkban.
Azt is tudom, mit akarsz mondani, de annak nincs köze ahhoz, amit én mondok.
Ismét.
Az eredeti kommentem arra reagált, hogy Tata szar helyen van....A Honvédség mondja nem te!
Semmi nincs jó helyen az Észak-Dunantúlon amíg ennyi az illetmény. Debrecenbe sem lesz majd katona ne félj...Az eredeti kommentem arra reagált, hogy Tata szar helyen van....
A légvédelmi ezred jó helyen van az Audi mellett?
Debrecen a BMW gyárral?
Szeged a hódmezővásárhelyi alegységeknek?
Az MH negyede BP-en van....
Kecskemét MB gyárral, Szolnokon három alakulat?
Azok ott jó helyen vannak, de Tata szar helyen?
Mindenhol kedvezőtlen az MH számára a helyi munkaerőpiaci helyzet.
Ez országos gond, nem regionális, olyan szar a fizetés.
Országosan szar, nem KEM, vagy GYMS megyében.....
Akkor minden laktanya mehet Ózdra?Semmi nincs jó helyen az Észak-Dunantúlon amíg ennyi az illetmény. Debrecenbe sem lesz majd katona ne félj...
attól függ , alapból olyan 2-3 éves távlat lenne az első ütem, kbSzerinted egy miskolci laktanya mikorra készülne el?
Lőterrel, több négyzetkilométeres gyaktérrell?
Szolgálati lakásokkal?
2040-re se....
Megszűnt a szolgálati lakás rendszer már nagyjából amúgy.Szolgálati lakásokkal?
Az eredeti kommentem arra reagált, hogy Tata szar helyen van....
A légvédelmi ezred jó helyen van az Audi mellett?
Debrecen a BMW gyárral?
Szeged a hódmezővásárhelyi alegységeknek?
Az MH negyede BP-en van....
Kecskemét MB gyárral, Szolnokon három alakulat?
Azok ott jó helyen vannak, de Tata szar helyen?
Mindenhol kedvezőtlen az MH számára a helyi munkaerőpiaci helyzet.
Ez országos gond, nem regionális, olyan szar a fizetés.
Országosan szar, nem KEM, vagy GYMS megyében.....
Igaz. Nagyjából....Megszűnt a szolgálati lakás rendszer már nagyjából amúgy.
Hát így biztosan nem fog, és nem is szabad így gondolkodnia egy állami vezetőnek. Üljön az akár a HM-ben, vagy méginkább a PM-ben.Akkor minden laktanya mehet Ózdra?
Ugyan már....
A mostaniak felújítása is most indul csak.
Szerinted egy miskolci laktanya mikorra készülne el?
Szolgálati lakásokkal?
2040-re se....
Egy lőteret semmelyikmelyik falú nem engedné a közelébe.....
Egy 6 négyzetkilométeres gyaktéret nem tudsz őt év alatt kisajátítani.
Egy 3000 fős laktanya érkezdével, sport létesítményekkel kb. 70-100 Mrd forint, a mai építőipari viszonyok amúgy is kedveznek az ilyen beruházásoknak.
Inkább a 100 Mrd Ft-ból fizessék meg a katonákat.
MOST!!!
Ezert nem jó megoldás az alakulatok áttelepítése.
Szerintem most jó az időpont a költözésre, hisz minden laktanyát fel kell újítani teljesen. Szerintem nem felújítani kéne hanem költözniAkkor minden laktanya mehet Ózdra?
Ugyan már....
A mostaniak felújítása is most indul csak.
Szerinted egy miskolci laktanya mikorra készülne el?
Szolgálati lakásokkal?
2040-re se....
Egy lőteret semmelyikmelyik falú nem engedné a közelébe.....
Egy 6 négyzetkilométeres gyaktéret nem tudsz őt év alatt kisajátítani.
Egy 3000 fős laktanya érkezdével, sport létesítményekkel kb. 70-100 Mrd forint, a mai építőipari viszonyok amúgy is kedveznek az ilyen beruházásoknak.
Inkább a 100 Mrd Ft-ból fizessék meg a katonákat.
MOST!!!
Ezert nem jó megoldás az alakulatok áttelepítése.