Én erre gondoltam.
A maga idejében is elég jó volt, a Leo-k mellet csapattag T-72-nek a megosztott (datalink, ...) adatok, harctéri kom-rendszer miatt a francia-licenszes Sosna-U elég, és a darabonként megspórolt 2-3-4m $ negyedét drónokra fordítva, sokkal jobb végeredményt kapok, mintha minden hetvenkettest a Leo szenzoros szintjére húzok fel. Ezt is "ki-LEGO-ztuk" kb. 1 éve --az akkori modernizálós vitában--, hogy 4-4,5 m$ lenne és APS-el (Trophy).
Ebből emlegettem az automata váltót és az e-körüli --kezelést egyszerűsítő-- megoldásokat:
Ezeket az orosz gyártó is csinálja már a B3 (vagy B4) változatban. Maguk az oroszok is "megtalálták" egy saját elemzédsükben/tanulmányban, hogy sokkal nagyobb harcértéke lenne a tankjaiknak, ha kezelhetőbek lennének, figyelembe véve a tényt, hogx emberek használják, a hibáikkal és annak lehetőségével együtt. Ezeket figyelembe véve, lecsökkentve, kizárva sokkal jobb hadrafoghatóság, harcérték, védettség, általánosan jobb összérték jön létre.
Szerintem te nem erre gondoltál, már csak azért sem, mert ez közel sem a "semmi" kategóriájú képesség többlet az erededi/előző változathoz képest.
Csak a kiképzésben hónapok a a különbség, kezelhetőségben pedig fényévek.
...és "egyből" megkapnánk a tartalékosok által is kezelhető/elérhető szintet.
Itt most a harckocsivezetőről szólt a dolog, de hasonló elv alapján folytatva a dolgot, egy hatékony, könnyen kezelhető orosz technika lenne az eredmény.
...ami megfizethető!!! ...igen, a Leo árához képest gombokért! ...és így a Leo
minősége mellé haderő szinten oda tudnánk tenni a szükséges
mennyiséget!
Ez a megfizethető, elérhető módja a "Kárpát-medence meghatározó haderejének" !!!
.
...ami megfizethető!
U.I.:
A francia licenszes optikai rendszer(Sosna-U) szerintem NATO(-közeli).
A fontos NATO-kompatibilis modulokat(rádiózás, harctéri adatátviteli rendszerek, ...) meg itthon is bele tudják LEGO-zni.