Pedig vagy 5 percig kerestem, hogy hogy lehet azt a kis hármast odarakni telefonnalKell egy kis magyarázat: miért írsz cm³-t (millilitert) a liter (dm³) helyett az űrtartalomra....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pedig vagy 5 percig kerestem, hogy hogy lehet azt a kis hármast odarakni telefonnalKell egy kis magyarázat: miért írsz cm³-t (millilitert) a liter (dm³) helyett az űrtartalomra....
Az igazság az, hogy én a te cm³-edet másoltam, és írtam át dm³-re - mint most is...Pedig vagy 5 percig kerestem, hogy hogy lehet azt a kis hármast odarakni telefonnal
Ehhez képest most ott tartanak, hogy a legújabb személyautóik is alig hozzák a 30 evvel ezelőtti nyugat színvonalat. Minősegben pedig értékrlhetetlenek.Igen, 2x írtam le, hogy maga a konstrukció megelozte a korát,egy hiperhajtómu a z mtu mellett, de a megvalósítás olyan szovjetes lett.
A német motor meg hozta az akkori nszk gyártási minoséget, anyagokat,megmunkálást, stb, de a konstrukció 2 generációval a szovjet mögött volt /van.
A szovjetek 25+ évvel, a bmw, mercedes szgk-k elott szériában megtervezték, és gyártották a Doch felépítésu turbó dízelt.
Az mtu motor ha jól emlékszem 69literes,a Szergely meg 38,és így is közel hozta amit az mtu.
Fejbol nem tudom, hogy a T55-ben még lokorudas, alulvezérelt e ez a motor, vagy már ott is Doch volt e, abban szinte biztos vagyok, hogy az még nem volt turbós, viszont sanszosan ott találtak vagy 200 lóerot a T34 - hez képest, hogy 4 szelepes lett, ami akkor szintén olyan lehetett, mint ha verdunnál már T34/85-el nyomták volna.
Nem véletlenül nem lehettek kapitalisták a szovjetek, egyedul megették volna technikailag a nyugatot, meg ázsiát is.
Gyk:túlzok, de majdnem.
Ehhez képest most ott tartanak, hogy a legújabb személyautóik is alig hozzák a 30 evvel ezelőtti nyugat színvonalat. Minősegben pedig értékrlhetetlenek.
Régen nem feltétlenűl azért voltak duplaturbósak a nagy motorok mint ma a szgk motorok. Sőt! Semmi köze a két dolognsk egymáshoz.Szerintem nincsen sok értelme azt nézegetni hogy az szgk-ba egy megoldás mikor jelent meg… a Leo2 motorja duplaturbós… ide mikor is jutottak el az szgk dízelmotorok?
Szerintem nincsen sok értelme azt nézegetni hogy az szgk-ba egy megoldás mikor jelent meg… a Leo2 motorja duplaturbós… ide mikor is jutottak el az szgk dízelmotorok?
A maga korában az Aranycsapat is a világ legjobbja volt....De,3x olyan gyorsan fejlődtek/fejlődnek a szgk-k,mkp‐k,mint a nehéz árúszállítók,stabil motorok.
Hétvégén kicsit kifejtem a dízel evolúciót,ha van rá igény.
Azért,hogy minden kocka értse miért volt ez a motor F1 a maga korában.
Bocs! Nem figyeltem!Igen,és?
3x írtam le.
Azert fejlődtek gyorsabban, mert sokkal több dolognak kellett mindíg jobbnak lenni. Haszonjárműveknél nagyjából az hatásfok , élettartam , környezetszennyezés volt a fő hajtóereje a fejlődésnek, szgk-nál pedig ezekhez meg rengeteg dolog jött plusszban, akár nagyobb hangsúllyal is. Gázreakció, hang, járáskultúra, kényelmi, és státusz szempontok. Stb stb.De,3x olyan gyorsan fejlődtek/fejlődnek a szgk-k,mkp‐k,mint a nehéz árúszállítók,stabil motorok.
Hétvégén kicsit kifejtem a dízel evolúciót,ha van rá igény.
Azért,hogy minden kocka értse miért volt ez a motor F1 a maga korában.
Tudom, hogy mindenki igényli a napi "újjííícsuk fö T-72-őt" adagját, úgyhogy ezt csak úgy itt hagyom.
Ugyan ez járt a fejemben meglepett őszintén szólva….Nézem az ukránoknak küldött, letárolt cseh T-72-esek fotóit. Így fotón jobban néznek ki, mint a tatai, agyonhasznált cuccaink...
Szerintem ezek az Excalibur "udvaráról" előkapott darabok. Náluk - úgy tudom - mindig van előszedhető, már felújított cumó. Valaki biztosan fizetett azokért, mégha Bónusznak is mondják a csehek...Ugyan ez járt a fejemben meglepett őszintén szólva….
Még mindig inkább maradok a mi "A" változatainknál, mint a butított cseh M1-eseknél.Nézem az ukránoknak küldött, letárolt cseh T-72-esek fotóit. Így fotón jobban néznek ki, mint a tatai, agyonhasznált cuccaink...
Most kéne felajánlanunk az összes T-72-est, D-20-at, Maljutkát, Kub-ot, BRDM-2-est stb, meg a szovjet géppuskákat.
Kaphatnánk cserébe Leopard2A4-et, MARS2-t meg nyugati ATGM-et, NASAMS-t, FN-t.
Ciprus lehet, hogy ad ruszki teknyikát Ukrajnának, USA pótolná az eszközöket.
Most kéne felajánlanunk az összes T-72-est, D-20-at, Maljutkát, Kub-ot, BRDM-2-est stb, meg a szovjet géppuskákat.Ciężkie uzbrojenie z Cypru i Niemiec dla Ukrainy?
Na przestrzeni ostatnich dni pojawiły się nowe informacje na temat potencjalnych dostaw ciężkiego uzbrojenia dla Sił Zbrojnych Ukrainy z państwzbiam.pl
Nézem az ukránoknak küldött, letárolt cseh T-72-esek fotóit. Így fotón jobban néznek ki, mint a tatai, agyonhasznált cuccaink...
Ha minden évben, amióta dübörög a gazdaság (mondjuk 2012-től), csak évente 5 harckocsi felújítására szántak volna pénzt a használatban lévők mellett, ami nem nagy összeg ("gombokért" ) , most lenne 50 rendberakott jármű tartalékban (ne adj' Isten fedett, védett helyen tárolva). Nem modernizálva, csak felújítva, működőképesen, a használatban lévők felszereltségével.Szégyellni való ahogy a Honvédség T-72-es harckocsijai kinéznek és amilyen műszaki állapotban lehetnek. Elképesztő amennyire felelőtlen a régi technika üzemeltetése a haderőben. Ameddig hadrendben van és számolunk harchelyzetben, egy technikai eszközzel, addig meg kell adni a műszaki üzemeltetés feltételeit is annak ,az eszköznek. Stabil alkatrész utánpótlástól, az adott időnként végrehajtott újra festésig.