-Névtelen Bejelentés.Negan örömére, ez az izraeli száll nekem új ezen a területen.
Nem kaptam számlát az izraeli 72-es mellett.
Tessenek a bűnösöket megbüntetni , drága finánc urak.
Szivesen.
Mehetsz megnézni személyesen, munkaidőben.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
-Névtelen Bejelentés.Negan örömére, ez az izraeli száll nekem új ezen a területen.
Hat ez kurvajo-Névtelen Bejelentés.
Nem kaptam számlát az izraeli 72-es mellett.
Tessenek a bűnösöket megbüntetni , drága finánc urak.
Szivesen.
Mehetsz megnézni személyesen, munkaidőben.
@Pogány Művek...Mi lesz a T-72-es harckocsikkal ???? Mi az alaphelyzet, mit hagytam ki ?
Ehhez képest a KF51 projekt száguld!
Állítólag ez is képben van most és nem csak BTR lesz reszelgetve kicsit...aztán lehet, hogy csak "kacsa" az egész.Esetleg maradna még opció, a T-72 felújítás. Eretnek példa, iráni M-60, napjainkban....
Iránból a Karrar rá a példa ami T-72 alapú.Esetleg maradna még opció, a T-72 felújítás. Eretnek példa, iráni M-60, napjainkban....
Attól tartok az a BTR reszelgetés abban merül ki, hogy a szerbeknek eladható, működőképes állapotba kerüljenekÁllítólag ez is képben van most és nem csak BTR lesz reszelgetve kicsit...aztán lehet, hogy csak "kacsa" az egész.
BTR reszelgetés sztem annyi lesz, hogy a torony helyére tesznek egy török RCWS-t meg talán lecserélik a rádiót E-Lyxn-re...Attól tartok az a BTR reszelgetés abban merül ki, hogy a szerbeknek eladható, működőképes állapotba kerüljenek
Nem lepődnék meg ha T-72-eseik is Szerbiában kötnének ki (de legalább valami értelmes, számunkra hasznos eszközt bartereznénk cserébe).
Nincs semmiféle terv az említett eszközök korszerűsítésével kapcsolatban (ez csak egyesek vágyálma, sajnos). A terv ezen eszközök kiváltása korszerű (fegyverzetileg is ) NATO kompatibilis járművekkel.BTR reszelgetés sztem annyi lesz, hogy a torony helyére tesznek egy török RCWS-t meg talán lecserélik a rádiót E-Lyxn-re...
Sztem T-72-nél meg tűzvezető rendszer és infokomm rendszer cserélik - ennél többet nem érdemes. Izraeli vonalról hallani - ők sok szovjet technikát upgradelnek, van benne rutinjuk.
Lásd: bolgár projekt amit a nálunk is jól ismert izraeli ELBIT valósít meg:
Bulgaria unveils modernised T-72
Bulgaria unveiled a modernised T-72 main battle tank (MBT) upgraded by the state-owned TEREM holding company on the opening day of the HEMUS 2022 defence exhibition held...www.janes.comBulgarian modernization of T-72 tanks and crew training being carried
"The modernization of the T-72 tank has been very successful. Today, we witness excellent results achieved with the modernized tanks and the good trainingarmyrecognition.com
44 harckocsit modernizálnak kb. 40 millió EUR-ból - ennyit talán meg is ér a dolog...
Sztem kb. ugyanezt az upgrade csomagot kérjük majd az ELBIT-től - ha igaz ez a híresztelés...
Te valami bennfentes vagy hogy ezt így tényszerűen tudod?Nincs semmiféle terv az említett eszközök korszerűsítésével kapcsolatban
Ok. Mondjuk, hogy nem biztos. Finomabban fogalmazva a korszerűsítési szándéknak jelei sem mutatkoznak.Te valami bennfentes vagy hogy ezt így tényszerűen tudod?
Aki ténylegesen tudja, az úgy sem írja le - pláne nem ilyen kijelentő módban, tényként.
Én is csak pletykákat írok, amiket több irányból hallani és ezekről sem állítom, hogy biztosan így vannak...
Ki konzerválnak egy T-72-est, aztán elküldik a Currushoz ahol mondjuk az ELBIT-tel csinálnak egy protót.Ok. Mondjuk, hogy nem biztos. Finomabban fogalmazva a korszerűsítési szándéknak jelei sem mutatkoznak.
Volt olyan (sikeres) haditechnikai korszerűsítési program, amit átéltem. Ez egy komoly előkészítést kívánó munka (rengeteg előtervezői, tervezői értekezlettel), megvannak az egymásra épülő fázisai. Az említett eszközöket üzemletetető alakulatoknál egyenlőre nyomai sincsenek a folyamat elkezdődésének.
Ok, lehetséges (bár nem tartom valószínűnek a megrendelést, amikor tűzőgépre sincs pénz).Ki konzerválnak egy T-72-est, aztán elküldik a Currushoz ahol mondjuk az ELBIT-tel csinálnak egy protót.
Ennek milyen jelének kellene lenni?
Semmilyennek!
Simán lehet hogy már dolgoznak ezen, de lehet hogy még csak egy ötlet.
Használható KF51 legalább 4-5 év még ha nem 7-8.
Ha kb. 1 millió EUR-ért (kb 1 Gidrán ára) lehet upgradelni a T-72-es ami jelenleg totál vakegér és alig talál el valamit 1000 méteren túl, akkor talán(!) megéri rákölteni és akkor 44 harckocsival húzzuk ki a következő 8-10 évet.
Csak épp júliusig a hivatalos éves honvédemi büdzsé 30% volt elköltve. Azért nincs pénz "tűzőgépre sem" mert zárolva van, de nagy része valahol megvan. Még ha egy részét el is vonták, akkor is k. sok van még benne, csak nem lehet elkölteni.Ok, lehetséges (bár nem tartom valószínűnek a megrendelést, amikor tűzőgépre sincs pénz).
Ha még az Elbit szóba áll velünk.....Sztem kb. ugyanezt az upgrade csomagot kérjük majd az ELBIT-től - ha igaz ez a híresztelés...
Pedig ez egy nagy zsákutca lesz!Csak épp júliusig a hivatalos éves honvédemi büdzsé 30% volt elköltve. Azért nincs pénz "tűzőgépre sem" mert zárolva van, de nagy része valahol megvan. Még ha egy részét el is vonták, akkor is k. sok van még benne, csak nem lehet elkölteni.
Épp azért szoktak mindig évvégén leszerződni dolgokat, mert akkor engedik ki a zárolásokat.
Nagyon rá vannak tekeredve az amcsi választásokra: azért nincs szinte semmiről döntés addig...
Kevésbé beszólogatós nagykövet meg max valami kedvező hitel fegyverekre, más nem reális várakozás sztem...Ha megnyeri Trump is mi lesz?! Világbéke!? Ingyen HIMARS meg minden? Vagy mire számít? Ajándék költségvetés?!