Legalább is az én véleményem szerint.
"Az a " Sun-Czu nevű mondta, hogy az a jó hadsereg aminek nem kell támadni(védekezni), mert van elrettentő ereje.
Az 50 Leo ehhez nem elegendő. Bármelyik szomszédnak van 50-100+ ATGM-je!
Amikor "baj" van, akkor ráadásul 2 szomszéd "szokott" jönni: "történelmi hagyomány". Ezután a röpke matek után nekem min. 250 db Harckocsi igény(+350 db APC/IFV) jön ki. Ez esetben kockázatos megtámadni bennünket. Szerintem ez Mo-nak a következő 5-15 évben leköti az erőforrásait. Ezt tartom kb. realitásnak.
Izrael, IDF :
T-55-> Achzarit , szomszédok hosszú sora... (T-72, T-55 felújítás)
...én is örülnék, szeretném, ha tudnánk még 100+ Leo-t venni(kapni, bármi...). De sajnos ennek a valószínűsége az idő-utazással egyenértékű.
Semmi gond az optimizmussal, de
vizsgáljunk realista lehetőséget is. Másutt is csak emlegetik a "csak újat" szlogent de nekik, -a többségnek-
van még második vonalas technikája.
Nekünk nincs. (Szívesen ugrálnék egy "kicsit" azon aki előidézte!
) Furcsa helyzet, meg kell oldani.
Kell a mennyiség. Én támogatom a "csak újat" elvet is, csak írd meg nekünk:
miből. ...egy
reális anyagi forrást. Erre sosem szokott válaszolni senki. Csak mindig jön a : "...régi, ...nem lehet", mantra.
Oroszok, Kína megtartja a T-72-ket, felújít, robotizál!!!
Nem akarlak megzavarni a realitás figyelembe vételével, de egy "felnőttes" dolog a fórum témájához illően.
Ez pl.:
...nem riasztja el a fiatalságot, mivel kategóriája egyik legjobbja kb.
Tank verzióban, T-72-ből a legjobb
reális kompromisszumnak tartom.
[/QUOTE]
Az Achzaritot az izraeli katonák is utálták, mert kényelmetlen volt. Szüksaégmegoldás volt egy olyan időben, amikor még nem volt ilyen szinten az izraeli gazdaság/hadiipar.
Ha lenen nagyszámú T72-esünk és lenne elég ember is, akkor egyedül azt tartanám reálisnak, ha a harckocsitornyot kukázva az alvázat használnánk fel valami más funkcióra.
Rakéta sorozatvető, 155mm-es löveg torony, esetleg egy SPAAG vagy NASAAMS indító jármű, vagy egy Terminátor szerű gyalogsági támogató.
A két potens modernizáció (PT-16 ill.egy ukrán) aminek esetleg lenen értelme oylan drága, hogy összevethető egy új hk árával.
A PT16-nál pl. kap a gép egy 120-as L52-es ágyút, egy Lecrerc szerű autotöltőt a torony hátuljára, új irányzékokat és a toronyra kiegészítő páncélzatot KE és HE ellen + új motor/váltó.
Csak hát ugye ez már majdnem új harckocsi ennek megfelelő árcédulával.