Mikor hajnalban keresgélek/találok a külföldi fórumokban, szinte soha nem sikerül délután újra megtalálni a korábbi infót, most pl. kb. azt, hogy a +200 mm- kinetikus, +300mm kumulatív védelmes utólagos "T-72-NERA-gyári-továbbfelesztős-csomag" 200e $-ért, 2-3 tonnából, melyik oldal volt a hajnali pár-száz "nemzetközis-tankos" hozzászólásból
...
Ismétlés, a tudás rokona...
U.I.: ...csak előlre a plusz NERA, plusz két tonna többlet, oldalra a lőszer-robbanást (is) kivédve három tonnából hozták ki, ennél jobban most nem ugrik be, hogy az oldall-védelemnél mennyire elég a két oldalon összesen plusz egy tonna, plusz NERA.
Én még ilyen ajánlatot nem láttam, de ha összefutsz vele megint, akkor szerintem hajnalban is felteheted ebbe a topicba. Szívesen elolvassuk, ezt bizton mondhatom. Többet nem tudok segíteni, csak találgatni. Orosz vagy szerb típusról volt szó? Illetve valamelyik gyártó oldalán jelent meg? Vagy szakcikkben írták? Esetleg valamelyik fórumon?
(Tudom. Most valszeg feltettem azokat a kérdéseket, amiket gyanúsan te már szintén feltettél magadnak és megválaszoltál. Csak gondoltam hátha eszedbe jut valami és segít visszatalálni oda.)
Jut eszembe! Böngésződ előzmény listáját átböngészted, esetleg? Ha 2-3 órás időintervallumba be tudod határolni, már egy jó kiindulási pont. Vagy ha találsz két olyan cikket, hogy tuti ez előtt olvastam és ez után. Nekem ezek segíteni szoktak, ha nem számít az idő, amit a megtalálásra kell fordítanom.
Nem saját gépen voltam, mikor eljöttem, töröltem.
...asztaltól felállunk, visszatesszük a széket!
...nem hagyok "szemetet" magam után.
A táblázat (kösz:
@Hpasp )
értékeihez hozzáadva a +200 kinetikai és +300 kummulatív védelmet, azért már az NERA-ból is jó védelem-érték, és fronton, tábori körülmények között, többszörös találat túlőképességgel ( !!! ), a gyakorlatban szerintem sokkal jobb --elhúzódó konfliktusban-- a NERA.
...és még lehet eléje tenni ERA-t!
---és/vagy még előtét, kötény-páncált/-rácsot. A két-fejest is meg fogja! ...a 29-es nagyon ütős, annál meglepő eredmények voltak.
Az 1.000LE +NERA(ilyen megfizethető kategóriás), azt jelentené., hogy 2-300e $-ból a T-72B1/B2/B3 közelében lennénk (passzív)páncél-védelem szempontból, mozgékonyságban még jobbak is, mint az orosz verziók!
Használhatóság, ergonómia szempontból is fejlesztve
az eredetinél jóval hatékonyabb, könnyebben kezelhető, (kiképezhetőség ! ), tartalékos/sorállomány által is kezelhető harci eszköz lenne! Ezt a szempontot is be kell venni egy felújítás során teljesítendő követelmények közé!!!
A tartalékos/"sorozott" állománnyal szembeni mennyiségi és minőségi követelmények nagyságrendekkel könyebben teljesíthetők ilyen módon!!!
Másképpen gyakorlatilag nem!
Vissza a technikához:
Egy saját éjjellátót pedig --szerintem-- 3-4-5 év alatt itthon is össze lehetne dobni, főleg ha "belejósolom"/-tervezem az ez alatt az idő alatt várható civil technológia fejlődését,és esetleg még a területen várható következő civil generáció upgradjét is beletervezve! Nem hajt semmi még/most --szerencsére--, időben elkezdve, technikailag
---és pénzügyileg is !!! --- semmi kockázatot nem látok. Egy választási-/politikai-baleset a legnagyobb rizikó.
Abban optimista vagyok, a szak-politikai akaratban, önbizalomban már nem annyira.
.