Épp azt akartam én is írni, hogy ha én lennék egy fővezető, én is a megbízható embereimet ültetném fontos pozíciókba. Olyat nem tűrnék el, aki ellenem dolgozik, csak azért, mert jó szakember. Persze ettől még semmi nem biztos, mi, miért történik a HM háza táján. Mi itt nem is fogjuk megtudni.
Engem az nem zavar, hogy a minisztériumba a saját embereit ülteti. Pont amiket írsz.
Az állandó változások az MH vezetésében viszont bizonytalanságot szülnek. Másrészt ha voltak betokosodott struktúrák, azokat mindig sírva megy megváltoztatni, Sztem 2-3 éve múlva már látjuk mennyire volt bölcs a mostani nyugdíjazási cunami.
Ami igazán zavar, hogy a HM kommunikációja visszalépett, MG bratyizós, nyitottnak látszó stílusa hiányzik. Pedig sztem egy sikeres toborzáshoz inkább ez kell, mint két huszár nosztalgia. Nincs igény elmagyarázni, mi, miért történik. Ez van, jó lesz, mi tudjuk nem tartozik rátok érzésem van.
Pénztelenség.
Ez SzBK-tól független, sőt úgy gondolom neki sokkal több lobbiereje van, sokkal inkább tud pénzt szerezni, mint Benkő. Benkő kívülalló volt. Egyébként szerzett is, dinamikusan nő. De erre szükség is van, mert mint a +10.000 tartalékos, az új technikák üzemben tartása, infrastruktúrális fejlesztések, kiképzésen mind jóval több pénzt visznek mint korábban. És erre jött az infláció, amit a pluszpénzek, mert voltak tavaly is, csak részben kompenzáltak. Hiába volt bérrendezés, annak hatása kisebb az erős infla miatt.
Új beszerzést tőle 1 év alatt számonkérni nem lehet. Az elmúlt egy év az előző évek folytatása volt. Idén, de inkább jövőre fog látszani, ha voltak új hadiipari vagy beszerzési elképzelései, ami mellé pénzt is szerzett, Mivel biztosan nem ezt a pozit tekinti karrierje csúcsânak szüksége van a sikerre és az eredményekre amit Orbán elvár. Ebben bízhatunk.