Szia,
Egyaltalan nem az, sok vak szolgalt. Kivalo hirado katonak* voltak, sokkal jobbak, mint amilyen szintre egy sorkatonat ki lehetett kepezni, akik a hatalmas rutinnal rendelkezo diplomaciai tavirokezeloket nem tudtak venni. Ezert egesz konkretan a nagykovetsegek tavirovonalai atmentek a Vakok intezeten.
* a pontos jogallasukat nem tudom, lehet, hogy polgari alkalmazottak voltak.
A fentiektol eltekintve sarkosan nezve nyilvan neked adok igazat: van egy olyan minimum, amit minden katonanak teljesitenie kell. Erre legjobb pelda az, hogy a sajat munkajukat igen kemenyen vegzo repulogepszerelok egesz addig gyuloltek az egyik parancsnokukat (aki a tulora utan nem hagyta pihenni oket, hanem gyalogsagi kepzest adott nekik), amig a Don-kanyarban at nem tortek az oroszok, es hirtelen gyalogoskent kellett harcolniuk az eletukert.
De szerintem ez a minimum racionalisan nezve tenyleg egeszen alacsony lehet, ami a testi elvarasokat illeti. Ertsd: infromatikus (dronkezelo vagy hackker), orvos, tabori lelkesz: nagyon nem olyan fizikum kell nekik, mint egy lovesznek ("helyette" mar jelentkezeskor szaktudas). Persze az egy masik kerdes, hogy rendfokozattal rendelkezo katonanak kell-e lennie pl. egy tabori lelkesznek, vagy akar egy orvosnak.
Èn is sarkosan fogalmaztam.
Tőlem ha valaki fèllábú, de zseniális informatikus, legyen.
Jöjjön.
Sok seregben a megsèrült katonák is szolgálhatnak tovább.
Miközben 1 kèzzel nehèz megcsinálni egy erönlètit.
Vagy műlábakkal.
Nem is erre gondoltam.
Arra reagáltam, hogy "mindenkinek meg kell adni az esèjt".
Persze vannak kivètelek de ne ez legyen az átlagos.
Masrèszt nem ugyanannyi pontot kell teljesíteni, egy harcoló beosztásba kerülő katonának, mint egy irodistának.
Nem is ugyanazt várom el.
Más kèrdès amit már ezerszer leírtam.
Az erönlèti felmèrő ilyen módon egyszerűen szar.
Igazságtalan.
Egy húszèves fèrfinak sokkal többet kell nyújtania mint egy 35-nek, hogy elèrhe a minimumot.
Arról nem is beszèlve, hogy egy nő ès egy fèrfi között is tesznek különbsèget.
Nem is kicsit.
Ráadásul nemrèg is láttam videót ahol a hölgy tèrdelve nyomja a fekvőtámaszt. Ami még vicc.
Kellene lenni egy minimumnak.
Beosztásra szabva.
Az èletkorfüggetlenül aki megcsinálja, az megfelel.
Nem ugyanazt várom el a lövèsztől, mint a logisztikus sofőrtől.
De a lövèsztől, ès a másik lövèsztől ugyanazt a minimumot elvárnám.
Hiszen a valós munkában ugyanazt a terhelèst kapja mindkettő.
Másrèszt a lynx zászlóaljas toborzáson már elvesztettem a fonalat.
Az van mondva gyere oda x-edikèn.
Hozz magaddal az okmányaidat.
Ès már alá is írhatsz???
Nincs orvosi meg erőnlèti?
Orvosi nèlkül nem csinálhatsz erőnlètit.
Orvosi meg vagy 4-5 óra 1 embernek.
Ha odamentek sokan,hogy vègeznek velük?
Vagy minden nèlkül aláír az ember?
Ha meg megbukik ezeken, akkor nincs fölvève?