Legyen hisz most is kb ilyen az arány.
Pl hódmezőn.
Jah, csak mennyiből?
Mennyien jelentkeztek 700k-ért? 400-an? Ebből 200 lett felvéve?
Ha berántasz 10-15.000 sorost, akkor annak mennyi az 50%-a? Na ez a nem mindegy!
És ebből az 50%-ból lesz a később tovább szolgáló!
Arról nem beszéltem még, hogy az önkéntes alapú bevonulásnál az úri passzió elég komolyan beleszól, hogy mennyien maradnak végül a kiképzésre.
Szóval a sorállomány esetén irgalmatlan rossz arány az 50-50%. Mert ugye ott nincs "nem akarom, nem tetszik".
Lehet nem èrdekel, de ha így nem marad nagyon állomány akkor mindegy.
Ezt nem értetted meg.
Az nem érdekel, hogy elkezdenek megúszásra játszani a sorozottak. Úgy is egy nagyságrenddel több ember marad, aki ki lesz képezve, mint amit most csinálunk hivatásos katonaságba bvonuló címen.
Te szoktad írni nekünk ebből hasznot kell húznunk, nem benne rèsztvennünk.
Jah igen. Ebből a mostaniból. Nincs is más opciónk. de ezt nem lehet örökké csinálni sajnos.
Már régen azon kellene dolgoznunk, hogy rohamtempóban sorállományúból tartalékos állományt képezünk, mint a gép.
Egy szarul felkèszített soros semmivel sem èr többet mint egy nulla felkèszítèsen átesett.
Azt gondolod, hogy egy sorost, aki 24/7-ben bent van kevésbé lehetne kiképezni 6 hónap alatt, mint a tartalékost, aki hétvégente 7-8-10 órát tölt bent - évi 20 napban? Mert hogy azt írtad a jelenlegi trartalékos rendszert kellene felszerelni.
Amúgy elsőre meg valószínűsítem úgy is a leszerelt hivatásos/szerződèses/volt katona/rendőr állomany lenne berántva.
Felszerelni meg amúgy sem tudnánk normálisan ezeket sem.
Ez nem úgy működik, hogy egyszer csak elhatározzuk pénteken, hogy aktiváljuk a sorkatonai szolgálatot, és hétfőn meg bevonul az első turnus.
Mindenhol minimum 1 év türelmi idő volt a határozat, és a tényleges első bevonulás között.
A sorállomány felszerelése azért nem akkora feladat, amit némi pénz, és 1 éves haladék árán ne lehetne megugrani.
Ha kell, akkor sátrakban, üres csarnokokban elszállásolva, meg ideiglenesen kijelölt lőtereken kiképezve, de el kell indítani! Simán konténeres, meg Toi-toi budival, vizes blokkokkal.
Ha már megy a rendszer, akkor válthatunk állandó infrastruktúrára, de háborúra készítjük fel a populációt a sorkatonai szolgálattal, és nem dunna bálra.
Elhiszed, hogy nem attól lesz valaki jól kiképzett tartalékos katona, hogy van-e Oakley szemüvege, lövészkesztyűje, meg kevlár sisakja?
Ha csak annyit elérünk, hogy a bent töltött 6 hónap alatt fizikailag felhozzuk a bevonultakat arra a fizikai szinvonalra, amit egy hivatásostól megkövetelünk, és megtanítjuk őket kiválóra lőni, akkor már hasznos volt a dolog.
De én nem nézem le annyira a jelenlegi hivatásos állományt, hogy 1 év alatt ne tudna felkészülni a tömeges bevonulásra.
Kiképzési tervekkel, gyakorló pályák, és lőterek kiépítésével, logisztikai háttér felépítésével (akár csökkentettől a végleges rendszerig) .
Ha ennyire nem képes, akkor miért gondoljuk, hogy a hivatásos állomány "majd ha már benne vagyunk a lében" majd az éles háborúban le tudná vezényelni ennél egy sokkal durvább tempójú felszerelést?
Szerintem képes, csak sokkal könnyebb azt mondani, hogy nem fog működni, mint hogy meg is próbáljuk!
Szerinted mennyi pénz ment el az idei marketing évre? Mert szerintem nagyon sok. Tegyük fel, hogy ezt a pénzt az első bevonuló 5000 sorosra költöttük volna. Szerintem akkor is több lenne a továbbszolgáló, mint a jelenlegi kampány 200 fője.
A nemakarásnak súlyos nyögés a vége!