Pontosan emiatt van mindenkinek - még a generációd normálisabb tagjainak saját magáról is - olyan pocsék véleménye.az egyik bajuk az én generaciommal higy nézzük az anyagiakat nem turunk annyit és a meg mondjuk amit ok soha nem mertek
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pontosan emiatt van mindenkinek - még a generációd normálisabb tagjainak saját magáról is - olyan pocsék véleménye.az egyik bajuk az én generaciommal higy nézzük az anyagiakat nem turunk annyit és a meg mondjuk amit ok soha nem mertek
Az lehet csak én ki mondom ami a helyzet és ami a jogom van azt érvényesitem jo sok kolléga mondja hogy helyesen mert ok csöndbe voltak és mindent is elvettek az allomanytol…Pontosan emiatt van mindenkinek - még a generációd normálisabb tagjainak saját magáról is - olyan pocsék véleményem
Ez a politikai túlélés alapja.Ez lehetséges magyarázat lehet, ugyanis olyat lépett meg, amit egy szervezeti tanácsadó biztos, hogy nem tanácsolna (ő az volt), gyakorlatilag szembeköpte magát és szakmáját, hogy a helyén maradhasson.
Ez ugyanis nem kis elégedetlenséget/bérfeszültséget kell, hogy okozzon.
Akkor így már összeállt a kép.
Amíg nem hoznak vissza valami kedvezményt a nyugdíjban a lakhatás van valami rendszert ami könnyíti az anyagiakat ( hadsereg ebben élen jár a többihez képest)Ez a politikai túlélés alapja.
A fő probléma nem is az elégedetlenség, meg a bérfeszültség, hanem az, hogy ettől nem fog új - a fegyveres szolgálatra alkalmas - jelentő rétegeket bevonzani a rendszerbe. Itt jelentős szón van a fő hangsúly!
A gond akkor van, amikor nincs "mire" a jogokat követelni.Az lehet csak én ki mondom ami a helyzet és ami a jogom van azt érvényesitem jo sok kolléga mondja hogy helyesen mert ok csöndbe voltak és mindent is elvettek az allomanytol…
Csak tudnám akkor, hogy mi a faszért emelik meg minden évben a már amúgy is milliós fizetésüket ha annyira nem számít a pénzOhhh egy csomó olyan parkettanst ismerek akik azt mondjak máig h nem a pénzért kell jönni ( van ilyen miniszter is) és amikor én vissza kérdeztem jó akkor mennyi a nettod neztek nagyokat főleg mikor zsigerből rá mondtam nekik hogy az úgy szép bazdmeg ense panaszkodnek ha ennyit kapnék az egyik bajuk az én generaciommal higy nézzük az anyagiakat nem turunk annyit és a meg mondjuk amit ok soha nem mertek
Ez egy óriási és irgalmatlanul veszélyes ostobaság.Amíg nem hoznak vissza valami kedvezményt a nyugdíjban a lakhatás van valami rendszert ami könnyíti az anyagiakat ( hadsereg ebben élen jár a többihez képest)
Addig nem is lesz megoldva a létszám hiány
Minden amitől vonzó volt a szolgálat azt elvettek pénzt nem adtak cserébe
Az alakulatokat fel kell tölteni.Ez a politikai túlélés alapja.
A fő probléma nem is az elégedetlenség, meg a bérfeszültség, hanem az, hogy ettől nem fog új - a fegyveres szolgálatra alkalmas - jelentő rétegeket bevonzani a rendszerbe. Itt jelentős szón van a fő hangsúly!
Ez nem bátor döntés volt...Az alakulatokat fel kell tölteni.
A szomszédban irtózatos háború van, itt most lépni kellett és sok bátor lépésre van még szükség.
Már a hivatás szó is sokak szerint elvesztette az értelmetEz egy óriási és irgalmatlanul veszélyes ostobaság.
Tessék megnézni a finnek létszám problémáit.
Alapvetően hibás a szolgálat kifejezést használni! Ez nem a te hibád, hanem mert elveszítette az értelmét.
Nézd meg a balti hadseregeket, picsányi országok, még hozzájuk képest sem állunk túl jól létszámban, eszközben sem.Ez nem bátor döntés volt...
Igen sajnos észre vettük a finom óvatos jogcsorbítást…A gond akkor van, amikor nincs "mire" a jogokat követelni.
Különben a megoldás a jogok óvatos csorbítás.
Erről szólnak - ha jobban megnézed - a munka törvénykönyvének közelmúlti módosítasai.
Majd ha kint lesz az új hjt és annak következményei lecsapódnak (ami maga után fog húzni egy új hszt-t) átertékelik páran a "finom" szót.Igen sajnos észre vettük a finom óvatos jogcsorbítást…
nagy szerencse, hogy nem tartozunk mi a hatálya alá sajnos rátok nézve kemény idők jonnek…Majd ha kint lesz az új hjt és annak következményei lecsapódnak (ami maga után fog húzni egy új hszt-t) átertékelik páran a "finom" szót.
Ezért mondtam a hszt-t is. Mert hidd el a BM-nek is meg fog tetszeni a dolog..nagy szerencse, hogy nem tartozunk mi a hatálya alá sajnos rátok nézve kemény idők jonnek…
már volt nálunk orosz rendszer és szar volt. Most is kb aknataposónak és élő homokzsáknak használják a sorozottakat a ruszkik, szóval azt inkább ne!Na viszont szerintem a nekünk megfelelő sorkatonai rendszer az inkább hasonlít az oroszhoz
Szerintem ennek az elgondolásnak fuss neki újfent.már volt nálunk orosz rendszer és szar volt. Most is kb aknataposónak és élő homokzsáknak használják a sorozottakat a ruszkik, szóval azt inkább ne!
Maga az orosz rendszer alapkoncepciója amiről krisss beszél nem rossz. A probléma az ahogy megvalósítják.már volt nálunk orosz rendszer és szar volt. Most is kb aknataposónak és élő homokzsáknak használják a sorozottakat a ruszkik, szóval azt inkább ne!
Erre céloztam fentebb.Maga az orosz rendszer alapkoncepciója amiről krisss beszél nem rossz. A probléma az ahogy megvalósítják.
Ezt kiegészítve a soros utána x évig tartalékos különböző szintekre bontva a sorkatonai szolgálatától eltelt időhöz képestMajd ha kint lesz az új hjt és annak következményei lecsapódnak (ami maga után fog húzni egy új hszt-t) átertékelik páran a "finom" szót.
@pöcshuszár a sorkatonai szolgálat bevezetése miatt nyüglődik a bérezésen mindig aminek nagy tàmogatója. ( remélem azért levesz majd ignorerról privát üzenetben már bocsánatot kértem a bunkóságért)
Na viszont szerintem a nekünk megfelelő sorkatonai rendszer az inkább hasonlít az oroszhoz (hibrid rendszer kellő szàmú szerződéses keménymaggal) mint a finnhez ( kb 10% szerződéses pontosan nem tudom)
Ennek a kemény magnak a kialakításàhoz kell megágyazni a megfelelő bérezéssel és kedvezményrendszerrel és egyben vonzóvá tenni sorkatonai szolgálat utáni tovàbbszolgàlatot.
Viszont az jelenlegi akut létszámorobléma valamilyen szintű stabilizálásáig és a megfelelő infrastruktúra létrehozásáig nem lehet elkezdeni egy korlátozott sorkatonai rendszer kiépítését sem túlzottan mert nem lesz aki kiképezze a bevonulókat.