na a gázban tudom, hogy ez így működik még a kis kereskedő cégeknél is.OFF
Aha. Ismerik, látszik az átgondolt, gázszállítási, vasúti, paksi szerződéseken. Ám legyen így
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
na a gázban tudom, hogy ez így működik még a kis kereskedő cégeknél is.OFF
Aha. Ismerik, látszik az átgondolt, gázszállítási, vasúti, paksi szerződéseken. Ám legyen így
Okés, elhiszem. Meg is nyugodtam, hogy szakemberek hozzák meg ezeket a döntéseket, átgondoltan, hatástanulmányokat kidolgozva, társadalmi egyeztetéseket követően.na a gázban tudom, hogy ez így működik még a kis kereskedő cégeknél is.
Milyen társadalmi egyeztetésről, meg hatástanulmányról beszélsz hülyeségeket. A hedgelés egy technikai dolog amivel az árfolyam kockázatot küszöbölik ki a cégek. Minden cég csinálja ami más devizában vásárol elad.Okés, elhiszem. Meg is nyugodtam, hogy szakemberek hozzák meg ezeket a döntéseket, átgondoltan, hatástanulmányokat kidolgozva, társadalmi egyeztetéseket követően.
Szted az euró miatt vagy azért mert tízszerese lett az energia ára?Exportorientált, csak a külkereskedelmi mérlegünk nem tud róla.
Elemző: sosem volt ilyen rossz a magyar külkereskedelmi mérleg, és romlani fog
Júliusban az előzetes adatok szerint 1149 millió euró hiány keletkezett a külkereskedelmi mérlegben. A rossz tendencia okairól és várható következményeiről kérdeztük a Portfolio vezető elemzőjét.infostart.hu
Kicsit állíts a stíluson, nem egy technikai részletkérdésről folyt a diskurzus, hanem a gazdaságpolitikánk/katonapolitikánk abszurditásáról, aminek egyenes következménye a folyamatban lévő programok veszélybe kerülése.Milyen társadalmi egyeztetésről, meg hatástanulmányról beszélsz hülyeségeket. A hedgelés egy technikai dolog amivel az árfolyam kockázatot küszöbölik ki a cégek. Minden cég csinálja ami más devizában vásárol elad.
Miért, '21-ig meg az euró miatt volt pluszban?Szted az euró miatt vagy azért mert tízszerese lett az energia ára?
Részben igen. Nézz rá a szlovák és a magyar gazdaság utolsó 10 évére.Miért, '21-ig meg az euró miatt volt pluszban?
Nem arról írtál, hogy a forint elszállt és így hogy lesz kifizetve, mert több pénzt visz el. Erre írtam, hogy ez technikailag megoldott valszeg és nem fog többe kerülni. Ezt írtam le a hedgelés-ses folyamatot. A hülyeség meg arra ment hogy társadalmi egyeztetés meg hatástanulmány, mert ezeknek semmi köze sincs ehhez a történethez.Kicsit állíts a stíluson, nem egy technikai részletkérdésről folyt a diskurzus, hanem a gazdaságpolitikánk/katonapolitikánk abszurditásáról, aminek egyenes következménye a folyamatban lévő programok veszélybe kerülése.
Nem baj, az MVM azért kapott egy kis haladékot a Gazpromtól, megnyugodhatunk, hátha még T-72 upgrade is lesz.
Bejelentette a kormány: halasztott fizetést kaptunk a gázra az oroszoktól!
Az árak szélsőséges kilengése miatt két intézkedést hozott az MVM: egyrészt a finanszírozás optimalizálása céljából halasztott fizetési megállapodást kötött a Gazprommal, másrészt átalakításokat és energetikai fejlesztéseket tervez a földgáztároló kapacitás hatékonyabb hasznosítására, aminek...www.portfolio.hu
OFFRészben igen. Nézz rá a szlovák és a magyar gazdaság utolsó 10 évére.
Köszi, hogy full fogyatékosnak nézel, én meg reagáltam a szélesebb szituációra.Nem arról írtál, hogy a forint elszállt és így hogy lesz kifizetve, mert több pénzt visz el. Erre írtam, hogy ez technikailag megoldott valszeg és nem fog többe kerülni. Ezt írtam le a hedgelés-ses folyamatot. A hülyeség meg arra ment hogy társadalmi egyeztetés meg hatástanulmány, mert ezeknek semmi köze sincs ehhez a történethez.
ÉS reméljük lesz pénz még a többi rendelésre is. Bár én most nem erőltetném az év végéig a devizában történő rendeléseket. Addig is mehet az épület felújítás meg az olyan beszerzések amik forintban fizetendők.
Bocsi, rohanva írtam az utolsó kommentet, remélem érthető.Köszi, hogy full fogyatékosnak nézel, én meg reagáltam a szélesebb szituációra.
Majd a megspórolják pl. a túzoltókon, ahol kiadták, hogy egy villanykörtét sem fognak kicserélni, ha valahol kiég, telefon, hátha van valahol tarcsiban. Remélem spórolnak annyit, hogy menjen tovább a Zrínyi.
Kellemes hétvégét.
Szerintem nem volt semmi bántó a dologban nem értem miért nyilatkoztál így. Az pl hogy van hedgelés mint pénzügyi technikai dolog nem olyan egyértelmű annak aki nem foglalkozik ilyennel. Tehát azért írtam ilyen bőven le.Köszi, hogy full fogyatékosnak nézel, én meg reagáltam a szélesebb szituációra.
Majd a megspórolják pl. a túzoltókon, ahol kiadták, hogy egy villanykörtét sem fognak kicserélni, ha valahol kiég, telefon, hátha van valahol tarcsiban. Remélem spórolnak annyit, hogy menjen tovább a Zrínyi.
Kellemes hétvégét.
Mivel német hadrendre térünk át.
Egy német páncélos hadosztály 14 000 fő körül mozog, ebből 4600 a harcoló!
ezt azért elég könnyű belőni. Minisztérium és egyéb ülő munka, ezt próbálják redukálni, hogy több harcoló legyen.Ezzel nincs is baj. Már csak azt kellene megtudni , hogy a papíron maradék 16,000 mi jót csinál, mennyiért és miért....
Az usa kiszorulása utáni időkre készülünk szerintem.
ezt azért elég könnyű belőni. Minisztérium és egyéb ülő munka, ezt próbálják redukálni, hogy több harcoló legyen.
szerintem okosan csinálják teljes áttérés van német technikára és német harcászatra.
A nem létező infrastruktúra újjáépítése is eszement összeget emészt fel. Nézd meg a költségvetés zárszamadatait végre....Vagyis trükköznek a számokkal. Az jó, csak akkor a fizetésnél a matek még durvább. Hol a lóvé, mire megy?
1000 milliárdból? Nem, nem tetszik!
Ez egy 10-12,000 fős hadsereg harcoló létszáma. Amivel nem lenne gond, csak az 300 milliárdba kerülne nem 1,000-be....
Mindig adott a kérdés, mire megy a pénz?
Ha újra kezdem még nagyobb kakesz rajzolódni ki, nem pedig kisebb. Mire megy a pénz?
Légierő és saját harctámogatói kb 5000 fő szintén ott van amiről nemigen veszel tudomást. Teljes honvéd kórház állománya stb stb. Nem 4000 oszt mindenki fénymásoló... édes faszom
Most már értem a Z terv tempóját. A jövő évszázaddal tervezünk, addig meg csak elalibizünk valahogyan
Nem hiszem, hogy a 14,000-s dandárhoz, amiben 4,000-en harcolnak, annak a működéséhez kell 16,000 irodista.
Pont ezért pedzegetem a kérdést, mert fele ekkora vízfejjel sok több pénz jutna a végrehajtó állománynak további forrásbevonás nélkül is.
A két világháború előtt már csinálták ilyen "okosan"... Mind sikertörténet.
Én ettől nem vagyok annyire boldog, de kénytelen vagyok elfogadni a magyar gyarmati ugar rögvalóságát.
Én továbbra sem vagyok túl optimista. Persze az eddigi pénznyelőhöz képest az operett hadsereg is jobb egy fokkal ez tény.
Nah mindegy, elengedem a témát. Úgy sincs értelme ezen rágódni.
Hagy, ő ezt nem tudja hanem hiszi.A nem létező infrastruktúra újjáépítése is eszement összeget emészt fel. Nézd meg a költségvetés zárszamadatait végre....
Légierő és saját harctámogatói kb 5000 fő szintén ott van amiről nemigen veszel tudomást. Teljes honvéd kórház állománya stb stb. Nem 4000 oszt mindenki fénymásoló... édes faszom
De még papíron sem 30 000...Igen, ha elég sokszor elismétlitek, hogy egy papíron 30,000-es haderőből csak 4,000-en harcolnak és az normális, akkor biztosan az lesz!