Az űrgyalogságnál a felvételi tantárgy a tesi meg az ének és töriből szóbeli van oda nem kell a matek!!!Mármint aki szar volt matekból
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az űrgyalogságnál a felvételi tantárgy a tesi meg az ének és töriből szóbeli van oda nem kell a matek!!!Mármint aki szar volt matekból
Amúgy szerintem baromi sokan azt sem tudják hogy van Magyarországon katonaság, lehet ott is dolgozni. Tényleg, nem viccelek. Te kicsit mást látsz, mert katona vagy, aki ismer téged csak tudja hogy van honvédség.Jah vannak. Miután működött 5-6 évet zavartalanul. De addig meg az első metódus él. És emiatt a fidesz nem fogja meglépni max ha a következő választást is megnyerik.
És ezt úgy mondom, hogy egy jól kivitelezett sorkatonai rendszer szerintem szükséges. Csak jó ha látjátok mik a VALÓS akadályai a dolognak.
Csak Ketté?Szerinted a magyar egyben van? Én leginkább krónikusan kettészakadtnak látom.
És elvárja a munkáltató, hogy néha heteket tölts távol a családodtól?
A smile-t nem értem.Azt hiszem utoljára ilyet a Csillagközi invázióban olvastam.
Olvastam.Ott is bejött mindenki kemény csávó akart lenni és az űrgyalogsághoz tartozni.
Kikre gondolsz?A smile-t nem értem.
Jelenleg sem minden állampolgár szavazhat. Tehát korlátozott a választójog.
Kiskorúak, cselekvőképtelenek(gondokolt) közügyektől eltiltott.Kikre gondolsz?
Aha.Kiskorúak, cselekvőképtelenek(gondokolt) közügyektől eltiltott.
Nem csak szavazati jogot írtál. Amúgy számomra az a legkevesebb.A smile-t nem értem.
Jelenleg sem minden állampolgár szavazhat. Tehát korlátozott a választójog.
Természetesen itt nagykorú cselekvőképes állampolgárokra gondoltam.De remèlem nem a 4 èvesekre/az autistákra gondoltál akiknek a csorgó nyáluk törölgetni kell,vagy pelenkázni ès azt sem tudják mi az a parlament.
Az elitéltekre szinte mindig kiszabják a közügyektől való eltiltást, ami szintén szavazati jogfosztó érvényű. A büntetésén kívül (értsd: előtte és utána) ezek az emberek sima állampolgárok. Miért kellene kivételezni velük?Vagy a bűncselekmènyt elkövetőkre.
Így van. Amennyiben fizeti helyettük valaki a TB-t. A böriben az állam fizeti utánuk. a kijönnek, akkor meg maguk után kell. Vagy saját zsebből, vagy a munkáltatójuk révén munkavállalóként.Megjegyzem nekik is járnak szociális juttatások, ès majd nyugdíj is.
Nem csak sorkatonaságról írtam, hanem szolgálatról. Azaz nem nagyon tudsz olyan csoportot megnevezni, aki ilyen vagy olyan formán ne tudná a Szolgálatot teljesíteni.De aki nem volt soros annak ne járjon?
Mondjuk jó kérdés, hogy máshol ez nincs-e így? Mi csak a magyar valóságot látjuk, de nem hiszem, hogy a mai felgyorsult és információval túltelített társadalmak bárhol is annyira összetartóak lennének.Csak Ketté?
Vidék-Budapest
Nyugat-Kelet
Ballibsik (ugye itt ülök én a fórumtagok szerint) - Fideszesek - mi hazánkosok
Jól keresők - mindenki más
Nyugdíjasok - dolgozok akiknek már nem lesz nyugdíja
Ukránista ruszofób atlantisták - ruszomán semlegesség pártiak (helló Htka!)
Szkeptikusok - Homeopaták és akupunktúra hivők
Szerintem ritka széttöredezett egy társadalom a mienk, a szolidaritás a másik megértése vagy legalább megértésére való igénye az a gyengeség jele itt, azokat le kell üvölteni a gecibe.
@krisss :
Egy egy sima PIAR p) húzás akart lenni. A faszi közelébe se fog menni a honvédségnek innentől, egy gesztus akart lenni, hogy a "first lady" is beáll katonának a toborzó kampány részeként. Na a gesztust azzal, hogy alezredes lett sikerült visszájára fordítani.@krisss :
Nem lehet, hogy a faszinak PhD-ja van közgázból. Abban az esetben nem kezdhet főtisztként?
Különösen tartalékoséknál...
Nyilván, de a kérdésem még mindig áll!Egy egy sima PIAR p) húzás akart lenni. A faszi közelébe se fog menni a honvédségnek innentől, egy gesztus akart lenni, hogy a "first lady" is beáll katonának a toborzó kampány részeként. Na a gesztust azzal, hogy alezredes lett sikerült visszájára fordítani.
Itt lett volna a lehetőség, hogy megmutassák egyenlőség van és nincs urizálás, ehelyett összehozták ugyan azt mint a járási hivatalvezető asszonnyal annó amit nem véletlenül szüntettek be azonnal...
Lett volna főhadnagy (ismerek PHD-s tarcsis főhadnagyot) aztán kész, úgyis csak reklám az egész. De így sikerült a jó reklámlehetőségből botrányt kavarni megint...
Lehetett volna toborzóanyag, mert vannak jó képei a filmecskének, az összhangulata is lehetett volna jó még a központi arccal is, de ezzel gyakorlatilag lehúzták a vécén azonnal, mert nem lehet ám, hogy a bedobott ejtőernyős ne azonnal atyaúristen legyen, főleg mert a főparancsnok férje. Hát választhattak volna mást, aki alkalmas a rangra, vagy maradhatott volna ő toborzó gesztusként normális előmenetellel, akár részeken keresztül, de primitíven oldották meg és ez ellenható lesz a céllal szemben.Egy egy sima PIAR p) húzás akart lenni. A faszi közelébe se fog menni a honvédségnek innentől, egy gesztus akart lenni, hogy a "first lady" is beáll katonának a toborzó kampány részeként. Na a gesztust azzal, hogy alezredes lett sikerült visszájára fordítani.
Itt lett volna a lehetőség, hogy megmutassák egyenlőség van és nincs urizálás, ehelyett összehozták ugyan azt mint a járási hivatalvezető asszonnyal annó amit nem véletlenül szüntettek be azonnal...
Lett volna főhadnagy (ismerek PHD-s tarcsis főhadnagyot) aztán kész, úgyis csak reklám az egész. De így sikerült a jó reklámlehetőségből botrányt kavarni megint...
Különböző minisztériumi beosztásokban ami szakmai beosztás pl jogász, katonaorvos, pénzügyi vezető stb van ilyen.Nyilván, de a kérdésem még mindig áll!
Csak mert mondtad múltkor (asszem még Orbán fia kapcsán), hogy egészen magas pozícióban is lehet kezdeni.