Minek is esküdött fel a first boy??Milyen önkéntes műveleti csapattisztről beszélünk?
HONVEDELEM HU..
"Veres István is a százhatvanöt esküt tevő között volt, újságírói kérdésre arról beszélt az eseményt követően, hogy a szomszédos Ukrajnában zajló háború kapcsán igazán átérezhető, hogy milyen nagy szükség mutatkozik a magyar honvédek jelenlétére. „Számomra a mai eskütétel éppen erről szólt: itt hazájukat szerető és hazájukat akár az életük árán is megvédeni kész honvédek tettek esküt. Abban bízunk, hogy sokan fogják az önkéntes tartalékos szolgálatot választani a hagyományos hivatásuk mellett, hiszen ez is eszköz-lelehetőség arra, hogy akkor, ha baj van"
...
Nekem néha az az érzésem, mikor Sárközy cigánynak szól Bornemissza hadnagy, hogy ma kimennek este a törökre, és az első lovakulás során, ővé a ló. Akkor mondja Sárközy. Én nem mehetek megesküdtem, hogy nem hagyom el a várat! Bornemiszza: Arra esküdtünk fel, hogy megvédelemzzük, nem arra, hogy nem hagyjuk el. Erre a cigány: Lehet, hogy maguk arra esködöztek, de Én arra, hogy degeljek meg a kimegyek a várból. --
mindenki elolvashatja a Gárdonyi regényben..