Nem szeretik, ha leszerelsz aztán meg mennél vissza, az mindegy ha nem ugyan ahhoz a szervhez mennél...
Igen ilyet én is hallottam hogy sajnos ilyen létezik sőt az állami szféra civil részén is, de közben meg csomó ellenpéldát tudok rá (átszerelt rendőrök, többször le-fel szerelő katonák stb) + amikor létszámhiány van meg irány a sereg akkor ennek kéne a legkevésbé számítania.
Viszont létszámhiány van 10+ éve de ennek ellenére zárolt beosztások voltak pl a kovid idején is erre emlékszem. Szóval hiába ment a szöveg akkor is hogy kell a katona de közben meg sok helyre nem lehetett felvenni, nem lepődnék meg ha megint lenne ilyesmi.
De nem tartok kizártnak egy másik faktort is. Amikor én vonultam akkor a toborzóirodával egy megyében lévő dandárhoz mindenkinek felajánlották a lövész beót, kvázi ez volt az alap, más fel se merült csak aki nagyon kapálózott hogy mást akar. Egy, talán kettő társam volt akik nagyon nem oda akartak menni hanem az ország másik felébe, pl Tata vagy Pápa vagy bármelyik másik helyőrségre. Na az ő jelentkezésüket mindenhonnan elutasították, legalábbis ezt mondták nekik. Ami viszonylag nehezen hihető hiszen biztos hogy kellett volna lenni üres helynek minimum Tatán, ergo vagy pont létszámstop volt, vagy - ami csak egy feltételezés a részemről, mert nem láttam bele - szimplán nem akartak embereket átpasszolni máshova, mert hozniuk kellett a számokat a megyében és a "helyi" alakulat feltöltése volt a prioritás ott.