[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 039
17 007
113
Azért ez sem igaz így. Volt egy elég masszív emelés azert közben meg maga a haderőfejlesztés.

Az a baj hogy nem fogják fel hogy jobban nem is lehet elbaszni hogy reményt adsz... aztán pedig azt összetöröd.
Mondjuk nalatok nem tudom mi a helyzet ezen a teren en inkabb a bm/pm re gondoltam.
Bar ha a barataimra gondolok akik kozul tobbsegenek el lehetetlenitettek azt hogy civilbe menjenek…
Az a massziv emeles 26 ig el is fog illani, oke vannak tervek hogy kaptok megint egy massziv emelest de azt is igyekeznek huzni hatha…

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 674
21 733
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 315
87 282
113
MH Katonai Továbbképző Központ : Két napra alakulatunkhoz látogattak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum kadétjai, akik testközelből tapasztalhatták meg a katonai élet különlegességeit.

490826676_977319257903371_912798514669366148_n.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
920
2 655
93
Toborzási eseményen nyílt titokként emlegettek nekem a katonák egy tervezett nyírtelki felderítő ezredet. Tényleg voltak erre utaló dolgok már a sajtóban, de nem gondoltam hogy rögtön ezred szint a terv. Nem lenne rossz hiszen Nyíregyháza és vonzáskörzete többszázezer fős lakosságot tesz ki, ahol nincs alakulat... Jót tenne a seregnek az biztos. Millió ember odamegy a sátrakhoz és sarkon fordulnak miután közlik velük, hogy legközelebb Debrecenbe van esély jelenleg...

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 887
4 023
113
Toborzási eseményen nyílt titokként emlegettek nekem a katonák egy tervezett nyírtelki felderítő ezredet. Tényleg voltak erre utaló dolgok már a sajtóban, de nem gondoltam hogy rögtön ezred szint a terv. Nem lenne rossz hiszen Nyíregyháza és vonzáskörzete többszázezer fős lakosságot tesz ki, ahol nincs alakulat... Jót tenne a seregnek az biztos. Millió ember odamegy a sátrakhoz és sarkon fordulnak miután közlik velük, hogy legközelebb Debrecenbe van esély jelenleg...
Ez úgy kb a huszarezred lesz, aminek élsz egy díszelgő része (az már meg is van) meg az gy harcoló osztálya.
Jó, ajándék huszár ló meg a foga, szóval egy zászlóalj is egy zászlóalj.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 742
20 889
113

Már ott legalább vannak toborzó napok, rendezvények, ezek szerint. Vas megyében nem tudok semmi ilyesmiről, hogy bárhol akárcsak toborozni próbálnának. Nálunk továbbra sincs semmi igazán.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 039
17 007
113
Eleg regota lehet tudni rola hogy akarnak oda helyorseget amit ezrendek csufolnak, nem baj majd lehet oda nyomni par parkettast akik erdemben nem jarulnak semmihez.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 793
47 236
113
Már ott legalább vannak toborzó napok, rendezvények, ezek szerint. Vas megyében nem tudok semmi ilyesmiről, hogy bárhol akárcsak toborozni próbálnának. Nálunk továbbra sincs semmi igazán.
valszeg ott nehéz ember fogni erre, mert szinte mindenki Ausztriában dolgozik. Aki nagyon katona akar lenni annak Győr sincs messze: oda keresnek is embert.

• Tetszik
Reactions: Tumpek

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 742
20 889
113
valszeg ott nehéz ember fogni erre, mert szinte mindenki Ausztriában dolgozik. Aki nagyon katona akar lenni annak Győr sincs messze: oda keresnek is embert.

Nincs munkanélküliség errefelé, ez igaz, de nem csak az osztrák határ közelsége miatt. Viszont, "az embert a vasra" fizetésekkel, itt is lehetne akár valami érdemi Honvédség létező formában.

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
1 010
2 594
113
Nekem ez nagyon nem tűnik logikusnak.
2 felderítő ezred lesz egymástól kb 60 kmre? Semmi értelme.
Úgy hogy megkockáztatom Debrecenben sincs toppon a feltöltöttség és ne felejtsük el hogy a felderítőknél még komolyabbak is az elvárások mint egy sima lövész alakulatnál.
Diszlokálást tudnék elképzelni, de annál sokkal több értelme lenne ha a Bocskai dandár (amiből pár éve kivált Hódmező, így 3 löv. zla-ból maradt mára 1) bővítene Nyírteleken.
(mondjuk Nyíregyháza még jobb lenne, de oké megértem hogy a spórolás miatt inkább az aktív nyírteleki objektumba kerülne az új alakulat).

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 378
88 296
113
Úgy hogy megkockáztatom Debrecenben sincs toppon a feltöltöttség és ne felejtsük el hogy a felderítőknél még komolyabbak is az elvárások mint egy sima lövész alakulatnál.
Diszlokálást tudnék elképzelni, de annál sokkal több értelme lenne ha a Bocskai dandár (amiből pár éve kivált Hódmező, így 3 löv. zla-ból maradt mára 1) bővítene Nyírteleken.
(mondjuk Nyíregyháza még jobb lenne, de oké megértem hogy a spórolás miatt inkább az aktív nyírteleki objektumba kerülne az új alakulat).
Elvárások? Létszámhiány...

• Tetszik
Reactions: Ocses

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 742
20 889
113

A Honvédség esetében névlegesen, néhány alakulat több, mint ami a valóságos ereje, harcértéke. Itt a dandár, ezred elnevezések, sokszor szimbolikus jelentőséggel bírnak.
Két felderítő ezrede biztosan nem lesz a Honvédségnek. Mert még a meglévőhöz is lehetne, jöhetne létszám, illetve még alegység.
Esetleg ennek a felderítő ezrednek egy zászlóalja települhet Nyírtelekre, amit talán úgy jobban fel tudnak tölteni.
Illetve, egy teljes alakulat áthelyezés oda és akkor tényleg lesz ott egy ezred. A felszabadult helyekre pedig lehetne tovább feltölteni, felszerelni a debreceni dandárt. Bár nem tudom, Debrecenből mennyien vállalnák a költözést, vagy ingázást oda.

Inkább meg kellene egységesen emelni az illetményeket, arra szintre, hogy az ország területéről egészségesebb létszámarányokban legyenek önként jelentkezők a haza fegyveres szolgálatára a Honvédségbe. Aztán tényleg az ország nyugati felével is illene kezdeni valamit, mert Győr az egyetlen helyőrség errefelé. Vas és Zala, lényegében semmi, a tartalékosokon kívül. Bár nem tudom meg, de kíváncsi lennék, hogy nálunk Vasban, mennyi tartalékos katona is van egyáltalán.
Körmenden ahol élek, a migránsválság óta nem láttam egyenruhás katonát.